sâmbătă, octombrie 1, 2022

Sindicatul Național al Gărzii de Mediu intervine în scandalul iscat de omul de afaceri Ovidiu Palcu prin care o atacă direct la persoană pe Viorica Graur și pe comisarii din subordinea sa

În scandalul iscat de omul de afaceri Ovidiu Palcu și față de acuzele pe care acesta le aduce, în propria publicație locală, atât conducerii Gărzii de Mediu Arad cât și comisarilor, intervine Sindicatul Național al Gărzii de Mediu.

În ultima perioadă, nemulțumit de controalele demarate de Garda de Mediu Arad la societățile pe care le deține (în special balastiere și cariere de piatră) și de sancțiunile aplicate ca urmare a acestor controale, în publicația pe care, de asemenea o deține, au apărut o serie de articole menite să inducă opiniei publice ideea că ar fi supus unor abuzuri din partea Gărzii de Mediu Arad.

Strict pe cele afirmate de omul de afaceri nu facem comentarii. Cât despre activitatea Gărzii de Mediu Arad, ne bucurăm că-și face treaba pentru că nimeni nu este mai presus de lege, oricât de mult ar deranja sancțiunile pe care le aplică.

Sindicatul Național al Gărzii de Mediu a postat, joi, pe pagina de Facebook, un mesaj de susținere a colegilor lor de la Arad 

„Opriți presiunile asupra comisarilor de mediu!
Este total inacceptabil să fie reproșate colegilor noștri acțiuni legale, în conformitate cu atribuțiile care ne revin. Respectăm legea, nimic altceva. Nu facem favoritisme. Nu creăm privilegii. Nu facem abuzuri! Cine greșește față de mediu trebuie să plătească! De câte ori greșește trebuie să plătească! Indiferent dacă este companie privată sau instituție publică.
Vom da o ripostă cuvenită fakenews-urilor despre activitatea comisarilor.
Referitor la situația de la Arad în care comisarii de mediu, membri ai SNGM sunt acuzați că dau sancțiuni unilateral „cu dedicație” pentru anumite firme, precizăm următoarele:
Nu este vorba de o singură societate care a fost sancționată. În fapt sunt 3 societăți comerciale din cadrul aceluiași holding care au trei administratori diferiți.
Amenzile au fost date pentru:
  • realizarea de proiecte fără obținerea acordului de mediu, respectiv
  • nedesființarea lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială.
  • de asemenea amenzile au fost date pentru abandonarea deșeurilor și pentru nerespectarea ORDONANŢEI DE URGENŢĂ nr. 195 din 22 decembrie 2005 privind protecția mediului care stipulează clar obligațiile persoanelor fizice și juridice de a realiza, în totalitate și la termen, măsurile impuse prin actele de constatare încheiate de persoanele împuternicite cu activități de verificare, inspecție și control și totodată nerespectarea prevederilor autorizației de mediu pentru activitățile care fac obiectul procedurilor de reglementare din punctul de vedere al protecției mediului.
La majoritatea dintre controale au luat parte și alte instituții cum ar fi Inspectoratul de Poliție al Județului Arad prin Serviciul de Combatere a Criminalității Economice, Agenția Națională pentru Resurse Minerale, Administrația Națională „Apele Române”.

Precizăm faptul că holdingul amendat este deținut de persoana care este și proprietarul publicației care a revărsat acuzațiile asupra comisarilor…” – a fost mesajul postat.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news