ȘTIRI

Stareța Mănăstirii GAI, maica MAGDALENA, a fost destituită. Cu plecarea sa, Arhiepiscopia Aradului a scăpat de „CLANUL Borteș” – dar nu de toate problemele…

 

Maica stareţă stavroforă Magdalena,  pe numele său de mirean Marioara Borteş, care conduce Mănăstirea din Gai cu hramul „Sfântul Simeon Stâlpnicul“ din anul 2010 a fost destituită, așa că începând de astăzi, dominația din ultimii ani a familiei Borteș care, cel puțin din punct de vedere financiar și al afacerilor „de culise” conducea Arhiepiscopia Aradului, a luat sfârșit. Împreună cu stareța, pleacă și maica Lucia – fiind demisă, la rându-i, din funcția de economă a Mănăstirii, prin aceeași decizie.

În fața lui Dumnezeu nu au fost suficiente (și nici necesare, am întări…) „lucrările” de tip „serivicii secrete” cu care această adevărată „gașcă de interese” au încercat să-l sape pe părintele Cleopa (momentan, aflat la Cluj, pentru o operație complicată) pentru a-l aduce stareț pe prietenul surorii maicii starețe, Angela Borteș, pe numele său Augustin Dragomir – s-au făcut presiuni inclusiv la nivel de Guvern în acest sens! -, pe ÎPS Timotei însuși și să înlăture toți clericii care se opuneau intervențiilor lor… deloc ortodoxe în mersul Bisericii Ortodoxe arădene.

Demn (și drept) de menționat e faptul că Vicarul Administrativ al Arhiepiscopiei Aradului, arhimandritul Teofan Mada ar fi trebuit să se ocupe, efectiv, de această sarcină… dar cum evenimentul a fost împotriva intereselor sale și având în vedere strânsa sa prietenie cu familia Borteș, a invocat „o altă treabă”, probabil mai urgentă, și a declinat responsabilitatea de a o anunța pe stareță de față de acest act (despre aceste aspecte vom scrie, pe larg, în curînd).

Deocamdată, Mănăstirea Gai funcționează fără stareță, Consiliul Bisericesc urmând a se întâlni în vederea desemnării unei alte maici (nu se știe nici dacă din interiorul sau din afara Mănăstirii) pe acest post.

ARTICOL ASOCIAT:

[ACTUALIZARE 4] „EPISCOPIȚA” e OUT! Angela Borteș a fost demisă din funcția de contabil-șef al Arhiepiscopiei Aradului

Lucian Valeriu, 15 iunie 2017 7:42

manastirea-gai3manastirea-gai2manastirea-gai1