SPORTURI

Succes mare al fetelor de la FCC Baschet Arad împotriva vicecampioanei

 

FCC Baschet Arad –  Satu Mare 59-57 (12-8, 16-13, 26-18, 5-18)

FCC Baschet Arad a obţinut o victorie preţioasă în faţa liderului grupei de Vest a Ligii Naţionale de Baschet Feminin. Arădencele i-au administrat formaţiei din Satu Mare prima înfrângere stagională, după 5 succese consecutive.

Staff-ul tehnic al gazdelor nu s-a putut baza pe căpitanul Hadzovic (accidentată), iar Fodor (a evoluat doar 7 minute, resimţindu-se după un duel mai tare). Un succes mai clar decăt o arată scorul, dacă e să ne luăm după prestaţia jucătoarelor pregătite de spaniolul Manuel Rodriguez în primele trei sferturi ale duelului. La intrarea în ultima pauză dintre sferturi, tabela Sălii Sporturilor “Victoria” arată un neverosimil 54-39 pentru gazde. Duetul Web – Akathiotou a fost de neoprit sub coşul advers la, poate, cel mai bun joc al acestui debut de sezon pentru FCC Baschet Arad, dacă ne raportăm la adversarul întâlnit.

Vicecampioana României nu a cedat prea uşor disputa şi a avut o revenire importantă în sfertul cu numărul patru, după cum se vede și în scorul pe sferturi.  Cu 41 de secunde înainte de ultimul fluier,  sătmărencele s-au apropiat la doar un punct diferenţă (!) şi finalul a fost de infarct pentru suporterii arădeni. Arădencele au fost aproape să piardă din mână victoria asta și din pricina greșelilor personale. Cipriota Akathiotou a transformat una dintre libere şi a pus capăt jocului cu un succes al FCC Baschet Arad, scor 59-57. Galben-albastrele”, care rămân, deocamdată, pe poziţia a treia în clasament, la egalitate de puncte cu U Cluj-Napoca. Un succes ce poate conta enorm în perspectiva fazei a doua a campionatului, acolo unde se vor intra cu punctele acumulate cu echipele calificate în grupa principală.

Arad: Webb 25 puncte, Akathiotou 21, Karakasevic 6, Fodor 5 şi Ardelean 2.

Satu Mare: Mosby 22, Olah 14, Hutanu 9, Podar 5, Miljkovic 5 şi Pop 2.

Foto: FCC Baschet Arad

Cosmin Gherman, 1 decembrie 2019 12:31