ȘTIRI

Suntem „oraș turistic” – dar nu în sensul în care aiurează autoritățile: TREI migranți afgani MINORI de 10-15 ani bântuiau orașul de o săptămână, până ce au fost găsiți de JANDARMI

 

[BULETIN INFORMATIV]

Trei minori cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, de origine afgană, au dispărut dintr-un centru de specialitate din Arad. Au fost găsiți în scurt timp de jandarmii arădeni

Ieri seară, în jurul orei 22.00, un echipaj de Jandarmerie aflat în serviciul de patrulare, a fost sesizat de către dispecerul de serviciu despre faptul că, trei minori de origine afgană, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, au dispărut dintr-un centru de primire minori, unde erau cazați. Apelul a fost efectuat de către angajații centrului care au mai precizat și faptul că, cei trei copii nu sunt îmbrăcați conform anotimpului.

Jandarmii s-au mobilizat imediat și având semnalmentele minorilor au plecat imediat în căutarea lor.

Au fost verificate mai multe zone din municipiu și în scurt timp, minorii au fost depistați la o distanță apreciabilă față de locul dispariției și conduși înapoi la centrul din care au plecat, unde au primit haine uscate și o masă caldă.

În urmă cu o săptămână cei trei minorii au fost depistați de către polițiștii de frontieră, în timp ce încercau să treacă fraudulos frontiera de stat și conform prevederilor legale au fost cazați într-un centru de specialitate până la finalizarea procedurilor legale cu privire la întocmirea documentelor de identitate.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al I.J.J. Arad

………………………………………………

Articol asociat:

Aradul – noul „loc de joacă” al interlopilor din „Clanul Corduneanu”? – sau micul pas de la paranoia la realitate

Critic Arad, 11 februarie 2021 3:37