POLITICE

ȚĂRĂNIȘTII ARĂDENI dialoghează cu organele sanitar-veterinare pe tema „TĂCERII MIEILOR în vremea ORDONANȚELOR MILITARE”

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

În ATENȚIA: Conducerea DSVSA – Arad Ref. la: INTERDICȚIE COMERCIALIZARE CARNE DE MIEL ÎN PIEȚE

„Bună ziua, Am primit de la mai mulți producători locali de miei informația că nu se primesc în acest an autorizări pentru comercializare de carne de miel în piețele producătorilor locali. Vă solicităm prin prezenta să ne expuneți un punct de vedere oficial din partea DSVSA Arad privind aceasta chestiune.

Dacă această informație este adevărată nu putem să înțelegem logica acestei decizii și vă rugăm de asemenea să ne explicați ce stă la baza acestei decizii având în vedere că nu există nici o problemă de siguranța alimentelor cunoscută pentru carnea de miel.

Din informațiile care le avem la ora actuală este însă permisă comercializarea cărnii de miel în Supermarketuri. Nu înțelegem de unde vine atunci aceasta defavorizare adresată producătorilor autohtoni. Înțelegem că există o pandemie de COVID19, dar nu înțelegem care este influența interzicerii comercializării cărnii de miel în piețe și permisiunea comercializării aceleiași cărni de miel (de obicei importată din alte țări și nu produsă local) în Supermarketuri. Piețele locale sunt deschise comercializării altor produse de origine similară cu carnea de miel (brânză, produse de lactate, etc). Este carnea de miel produsă local purtătoare de COVID 19 si cea din Supermarketuri nu ? De asemenea motivarea aglomerației piețelor nu îl vedem ca fiind un argument valid în această interdicție având în vedere că si la Supermarketurile care comercializează carne de miel (de obicei importată din alte țări și nu produsă local) există același pericol mare de aglomerație. În așteptarea cu interes a răspunsului Dvs. la această scrisoare deschisă vă aducem aminte că mai ales în contextul acestei pandemii care a afectat atât de grav producătorul local român este foarte important ca toți să depunem eforturi să îi ajutăm pe cei care aleg să producă local și nu să importe … Silviu Dascăl, Alianța Național Țărănistă Filiala Județeană Arad”.

 

În ATENȚIA: Ministerul Agriculturii – Domnului Ministru Adrian Oros Ref. la: INTERDICȚIE COMERCIALIZARE CARNE DE MIEL ÎN PIEȚE

Stimate domn Ministru Adrian Oros,

Prin prezenta vă solicităm în această scrisoare deschisă emiterea de normative care să permită comercializarea cărnii de miel din producție locală în piețe și nu doar prin contact direct sau în supermarketuri.

Considerăm că nu este necesară motivarea acestei solicitări având în vedere faptul că toți trebuie să contribuim la ajutarea producției locale.

Argumentele care apelează la un așa zis pericol de infectare cu COVID19 dacă este permisă comercializarea cărnii de miel în piețe nu sunt serioase și au fost combătute de noi în scrisoarea deschisă adresată DSVSA Arad pe care o includem acestei comunicări.

De asemenea includem răspunsul prompt primit de la Dl. Director al DSVSA Arad Dr. Agud Viorel căruia dorim să îi mulțumim încă odată în acest mod pentru răspunsul prompt și profesionist primit. Ne dorim rezolvarea acestei probleme cât mai urgent și vă oferim tot sprijinul nostru pentru ca împreună să stimulăm producția locală autohtonă.

Vă mulțumim încă odată pentru rezolvarea cu celeritate a acestei situații care implică toată România.

Cu stimă, Silviu Dascăl, Alianța Național Țărănistă Filiala Județeană Arad

Alianța Național Țărănistă Organizația Județeană Arad

[email protected]aranistii.eu
tel. 0728-686681
www.taranistii.eu

Critic Arad, 11 aprilie 2020 1:51

dsv