SPORTURI

Toamnă plină în calendarul competițional al Federaţiei Române de GIMNASTICĂ RITMICĂ

 

Calendarul intern al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică va fi stabilit în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare din ţară şi a actelor normative emise de Guvern şi Ministerul Tineretului şi Sportului. Până atunci, Comitetul Executiv are propuneri provizorii, sub rezerva aprobării în şedinţele ulterioare, a datelor exacte ale întrecerilor. Aşadar, Campionatul Naţional de copii, individual şi ansamblu, ar trebui să aibă loc în perioada 3-4 octombrie, la Ghimbav. Campionatele Naţionale de junioare mici, junioare şi senioare, individual şi echipe, vor fi găzduite de Ploieşti, în 22-25 octombrie, iar Cupa României şi Festivalul Naţional de gimnastică ritmică vor avea loc în perioada 7-8 noiembrie, la Bucureşti.

Sezonul intern ar trebui să debuteze în octombrie

Federaţia Internaţională a aprobat două competiţii pentru partea a doua a anului şi anume un Grand Prix la Kiev, în 10-13 septembrie şi Campionatele Europene, turneu de calificare olimpică, în 26-29 noiembrie. Turneul de Cupă Mondială ce ar fi trebuit să aibă loc la Cluj, în 26-28 iunie, a fost reprogramat pentru anul viitor, 25-27 iunie, tot în sala BT de pe Someş.

Junioarele încep pregătirea la Izvorani

În ceea ce priveşte lotul naţional de junioare, coordonat de antrenoarea de la CSM Arad, Daniela Chiriac, acesta îşi va relua pregătirile pe 7 iulie, la Izvorani. Astfel, gimnastele arădene au o vară cu antrenamente intense, iar în toamnă se speră să se poată ţine competiţiile importante din ţară, plus Europenele de la sfârşit de noiembrie. (foto: Raul Kling)

Cosmin Gherman, 28 iunie 2020 12:48