Front 7 ȘTIRI

„TOȚI SUNTEM SPERIAȚI!” este strigătul mut al cadrelor medicale de la CHIRURGIA Spitalului Județean Arad – unde 6 pacienți internați în secția non-covid sunt suspecți de COVID, dar nu vine nimeni să-i TESTEZE!

 

De două săptămâni, de când medicul chirurg Maria Hoară a fost depistată cu coronavirus, cadrele medicale care lucrează la Secția Chirurgie 1 a Spitalului Județean Arad o fac cu tot mai mare emoție și teamă pentru viața lor – și asta pentru că nici conducerea Spitalului, nici „patronul”, Consiliul Județean Arad și nici chiar Direcția de Sănătate Publică nu le bagă în seamă.

„Avem 4 cazuri de pacienți pozitivi pe secție și nici o reacție din partea DSP! Bineînteles că se mușamalizează tot, ca de obicei!” – ne informează o sursă din interiorul „secției bântuite”, manifestându-și îngrijorarea că  „nu am fost testate nici acum, după ce am fost contact cu doamna doctor care a fost confirmată pozitiv acum 2 săptămâni!”

Discutăm despre o secție de chirurgie non-covid – iar o altă sursă (încă și mai înspăimântată de ce se poate întâmpla dacă lucrurile continuă așa) ne vorbește despre 6 cazuri cu simptome clare de COVID, dar netestate, care se află internate pe secția chirurgie non-covid.

„De fapt nici nu mai știm cum suntem până se vor face testele… dacă se vor face! TOȚI SUNTEM SPERIAȚI!” – este tonul pe care am fost abordați, întru informarea opiniei publice, dacă nu a găsirii unei soluții rapide.

Atmosfera de-a dreptul lugubră din Spitalul Județean Arad – ADEVĂRATUL FOCAR DE CORONAVIRUS DIN ARAD! – ne este exemplificată perfect prin următoarele instantanee foto, luate în această amiază:

„Asa arată ușa salonului cu pacienții pozitivi ce urmează să fie transferați la ATI municipal”:

Și asa zisul salon-tampon unde se mai așteaptă testarea!

„Vă asigur că nici un medic nu a intrat în aceste saloane!” – ne asigură sursa noastră… așa că dacă tot sunt procurorii acolo, pot verifica și în ce măsură e adevărată teza conform căreia ZĂDĂRNICIREA COMBATERII BOLILOR ESTE COMISĂ CHIAR DE CEI CARE TREBUIE SĂ LUPTE CONTRA ZĂDĂRNICIRII EI: EI ÎNȘIȘI ZĂDĂRNICIND-O!

 

Critic Arad, 13 octombrie 2020 1:42

sja2sja1spitalul_judetean_arad