joi, februarie 2, 2023

Un arădean i-a adus cadou din Spania fiicei sale 5 kilograme de hașiș, ca să împartă banii. Polițiștii au prins-o în flagrant în timp ce încerca să vândă un kilogram cu 15.000 de lei

[COMUNICAT DE PRESĂ]

ACȚIUNE PENTRU COMBATEREA TRAFICULUI DE DROGURI

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Arad, împreună cu un procuror din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad, au desfășurat o acțiune, în municipiul Arad, la data de 20 ianuarie a.c.

În cadrul activităților, o persoană a fost prinsă în flagrant delict, în timp ce comercializa peste 1 kilogram de hașiș, cu prețul de 15 lei/gram.

Ulterior, au fost efectuate două percheziții domiciliare, în municipiu, fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3,5 kilograme rezină cannabis (hașiș), un grinder și un cântar.

Trei persoane au fost conduse la audieri, una dintre acestea fiind reținută pentru 24 de ore.

Pe numele unei persoane a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, iar, față de o altă persoană, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Biroul de presă al IPJ Arad

***

COMUNICAT DIICOT

La data de 20.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unei inculpate și luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile față de un inculpat, ambii cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, la data de 10.12.2022, inculpatul la solicitarea inculpatei, fiica sa, a transportat din Spania în România cantitatea de 5 kilograme de rezină de canabis (hașiș), în vederea comercializării pe teritoriul României.

Odată introduse pe teritoriul țării, drogurile au fost depozitate în domiciliul inculpatei, unde a locuit și inculpatul până la momentul intervenției organelor de urmărire penală, aceștia stabilind ca sumele de bani obținute din vânzarea drogurilor să fie împărțite în mod egal între ei. La data de 20.01.2023, inculpata a fost prinsă în flagrant în timp ce comercializa cantitatea de un kilogram și 28 de grame de rezină de canabis în schimbul sumei de 15.000 de lei.

Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a două mandate de percheziție domiciliară pe raza municipiului Arad, în urma cărora, în domiciliul inculpatei, au fost descoperite și ridicate cantitatea de 3,5 kilograme de rezină de canabis, un grinder și un cântar electronic, bunuri care erau depozitate în geanta de voiaj a inculpatului, ascunse printre hainele acestuia. la data de 21.01.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpată.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție. Click to enlarge image IMG-20230121-WA0022.jpg

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news