vineri, decembrie 9, 2022

Un „campion al furturilor de lemne cu camionul”: conducea beat, fără permis, prin Căpâlnaș, o autilitară cu numere false

 

REȚINUȚI DE POLIȚIȘTII ARĂDENI

 Polițiștii din Săvârșin, împreună cu cei ai Postului de Poliție Birchiș, au reținut un conducător auto, pentru comiterea de infracțiuni rutiere.

 La data de 28 iulie 2020, în urma activităților informative efectuate, polițiștii Secției 8 de Poliție Rurală Săvârșin, împreună cu cei ai Postului de Poliție Birchiș, au depistat în flagrant, pe D.C. 78, un bărbat de 39 de ani din județul Harghita, în timp ce conducea o autoutilitară, pe raza localității Căpâlnaș, transportând 2 m.c. de material lemnos, din speciile carpen și cer, fără a deține documente legale de proveniență.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar numărul de înmatriculare al autoutilitarei este atribuit altui autovehicul, aceasta figurând în bazele de date cu certificatul de înmatriculare suspendat și cu plăcuțele de înmatriculare reținute.

De asemenea, în urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto, a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,75 mg./l. alcool pur în aerul expirat, fiind dispusă recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Materialul lemnos a fost indisponibilizat, bărbatul fiind sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010, cu suma de 5000 de lei.

Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul I.P.J. Arad, urmând a fi prezentat magistraților Parchetului de lângă Judecătoria Lipova (FOTO) cu propunere de arestare preventivă.

 

BIROUL DE PRESĂ al IPJ Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news