marți, martie 28, 2023

Un COPIL din Buteni aflat împreună cu prietenii săi la scăldat în Criș a fost SALVAT în ultimul moment de la ÎNEC de un pompier curajos

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Misiune contratimp, misiune îndeplinită și o nouă viață salvată.

Cei trei copii de 11 – 13 ani erau la scăldat în râul Crișul Alb in localitatea Buteni.
La un moment dat, unul dintre copii a intrat în curentul puternic si a fost purtat intr o zonă cu apă adâncă. Din fericire a reușit să se agațe de o piatră si să se urce pe ea. Apa Îîi depășea nivelul pieptului.
Ceilalți doi prieteni au rămas pe o insulița si au apelat serviciul 112.

Alarma s-a dat la Detașamentul de Pompieri Sebiș la ora 18.40 de minute. În cea mai mare viteză au fost alocat un echipaj de căutare salvare cu barcă si echipajul SMURD al subunității, drumul până la Buteni a fost parcurs în mai puțin de 10 minute si încă 7 minute până la râu.
Din fericire in momentul sosirii echipqjelor de intervenție copilul desi la limita puterilor era încă la suprafață. Fără să mai lanseze barca la apă unul dintre salvatori a înotat până la copil, l-a echipat cu vestă de salvare si la adus până pe insulită unde a fost preluat de paramedici SMURD.
După evaluare copilul in hipotermie a fost transportat la spitalul din Sebiș.
O nouă misiune reușită, o nouă viață salvată.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news