joi, septembrie 29, 2022

Un (cunoscut) agent de poliție la Secția II Micălaca – reclamat la D.G.A. după ce a cerut 200 de Euro ȘPAGĂ de la un participant în trafic, pe care-l oprise „a nu știu câta oară”

 

Un agent principal de la Secția II Poliție, Micălaca a fost reclamat la Direcția Generală Anticorupție (DGA) după ce, în după-amiaza zilei de vineri, 18 octombrie, ar fi pretins de la un participant în trafic suma de 200 de Euro ca să nu-i întocmească Proces-Verbal.

Evenimentul (nu atâta) rutier s-a petrecut în sensul giratoriu de la Selgros la ora patru dupămasa și a continuat la sediul IPJ Arad, respectiv în biroul D.G.A. tot restul serii. Agentul principal Abrudan l-a oprit în trafic pe arădeanul C.V. (pentru „a nu știu câta oară” – conform declarației reclamantului), solicitându-i actele mașinii și permisul… „după ce mi-a văzut borseta din bord, plină cu banii pe care îi scosesem de la bancă pentru a-mi cumpăra mobilă. După câteva secunde în care s-a prefăcut că se uită peste acte, mi-a transmis, în mod explicit, să «pun ceva acolo»… respectiv să-i dau bani ca să treacă cu vederea contravenția pe care probabil că am săvârșit-o și indicându-mi din degete și suma: 200 de Euro. Nedorind să plătesc astfel – având în vedere că nu a trecut mult timp de când i-am dat 50 de euro «pentru nimic» -, subofițerul, care este celebru în tot orașul pentru aceste practici, mi-a întocmit Proces-Verbal și mi-a dat o amendă mult exagerată față de ce comisesem”.

Constatarea arată așa

 

 

iar amenda a fost de 2175 de lei, 15 puncte de amendă și 6 de penalizare.

Arădeanul a sunat la 112 chiar în timp ce subofițerul completa Procesul-Verbal, reclamând situația, iar imediat după aceea a sunat la D.G.A. – pe numărul unic 0800.806.806 – și a fost invitat la comisarul-șef Vitia Mereanu pentru a da o declarație completă față de cele întâmplate.

Vom urmări cu atenție dezvoltarea acestui caz, mai cu seamă că respectivul lucrător de poliție este… notoriu în orașul nostru pentru faze de acest gen.

 

Ultimele Știri

Related news

41 COMENTARII

 1. Pai de ce nu l-a înregistrat ? Orice găinar care nu suporta un gabor poate face reclamație când i se școala lui , sau de fiecare data când e amendat de un gabor .

  • Crezi ca poti sai inregistrezi e vulpe batrana iti face doua gesturi ai inteles bagi ceva nu ai sarit din carnet

 2. O practica a contravenientilor de a denigra oamenii care isi fac treaba. Il cunosc pe Abrudan…si e un om care chiar isi face treaba. Dar exista si infractiunea de inducere in eroare a politiei judiciare. Cum a vazut borseta dc reclamantul.nu avea actele la el? Inteleg ca, contravenientul e suparat ca s-au luat masuri legale….

 3. Fiecare cetățean are dreptul de a reclama ce dorește. Este supărător faptul ca articolul sugerează faptul ca agentul Abrudan ar mai fi făcut astfel de fapte, ca ar fi cunoscut ca face ,,treburi” dinastea. Pe ce se bazează presa când face astfel de afirmații? I-a verificat cineva trecutul profesional? Nu cred. Asta pentru ca dacă cineva avea măcar curiozitatea, măcar din respect pentru profesia de jurnalist, at fi știut ca Agnetul Abrudan este unul dintre cei mai apreciați Agenți de Politie din cadrul IPJ Arad. Asta pentru ca își face treaba exemplar. Trist este ca oricin este nemulțumit de sancțiunile legale aplicate de orice politist vine la presa și spune ce dorește, iar presa ia ca fiind adevărat tot ce aude fără a face minime verificări în prealabil. E păcat ca oamenii care își fac datoria și aplica legea sunt arătați ca exemple negative întregii comunități locale datorita unor afirmații ale unor oameni care sunt certați cu legea. Pe cel care a făcut reclamație l-a întrebat cineva cu ce se ocupa? Nici vorba. Ce mai contează când da bine pe sticlă? Nu mai contează calitatea informațiilor furnizate, doar cantitatea contează. Păcat! Tot respectul pentru Agentul Abrudan care sper sa nu ia în seama aceste răutăți și sa își facă în continuare, la fel ca și pana acum, datoria într-un mod exemplar.

  • Laudabil comentariul tau, d-na „A” – mai ales daca nu ai nicio legatura subiectiva cu domnul agent -, dar sa stii ca afirmatia potrivit careia „a mai facut astfel de fapte” este a unui ofiter de politie, nu a noastra.

 4. Aroganta costa scump, ce sa faci … iar caracterul „de 2 lei” al
  asa-zisei victime reiese clar din declaratia acestuia. Mie mi-e sa nu rezulte altceva in urma anchetei si din reclamant, d-ul contravenient sa se dovedeasca a fi de fapt un ordinar mituitor…

 5. Ați scris undeva ca acea declaratie aparține unui ofițer de Poliție? Ca agentul în cauza a mai fost reclamat și în trecut ? Asta doreați sa spuneți? Pentru ca după cum ar trebui sa știți și dvs. oricine poate reclama orice. S-au confirmat reclamațiile pe care le-a mai avut agentul? Cum s-au soluționat cercetările cu privire la celelalte reclamații? Dacă (mai) făcea astfel de fapte cu siguranță nu mai era în Poliție. Prin acest articol dvs sugerați celor care citesc ca cele afirmate de contravenient sunt 100% adevărate. De ce va antepronuntati cu privire la vinovăția unei persoane? Nici măcar instanța de judecată nu își permite acest lux. Văd ca prezumția de nevinovăție se aplica preferențial. Se va desfășura cu siguranță o ancheta și la aceasta reclamație. Întrebarea este dacă veți publica și rezultatul acestei anchete, atunci când se va finaliza, iar dacă cele sugerate în acest articol publicat de dvs se dovedesc ca fiind nefondate și ați condus opinia publica spre a rămâne cu o părere greșită despre cineva, ce masuri ar trebui luate?

  • Vom fi onorati sa publicam rezultatele acestei anchete (care a inceput)… iar despre masurile care ar trebui luate impotriva unui ziarist care publica judecati de valoare de pe urma unor documentari din mai multe surse… va lasam pe dvs. sa pronuntati sentinta – e bine asa?

   • Bine punctat …… ar trebui sa nu mai facem nici o plingere sa ne fie frica sa sesizam anticoruptia sau ziarele asta vor …bravo lucian valeriu pt curaj

 6. Toti care trec prin rotunda stie sau au auzit de acest pol spagar chear si uni colegi stiu asta il gasiti cind e in tura de noapte la peco mol de linga selgros cum fumeaza tigari in peco unde e interzis sa fumezi

 7. Surse din DGA spune ca era in atentiea lor de citeva luni pt ca era suspect ca lua spaga de la cei ce transportau lemne ….o fi fost pol bun da uni cind se apropie de pensie trag tare

 8. Nu vedeti cum se apra gabori spagari io propun ca toti care au avut deaface cu pol abrudan sa faca plingere si eu foi face plingere

 9. In opinea lor noi oameni de rand nu avem nici dreptu sa raportam sau sa sesizam o infractiune sau sa anuntam presa noi trebuie sa tacem si spagari sa isi faca averi ….as fi curios ce avere are acest pol si fam lui sa se verifice ar fi buna o ancheta jurnalistica domnu lucian valeriu

  • Nu ie adevarat nimic din ceia ce se scriie aici in comentari.
   Pe mine ma oprit unu giusi de la ruteră si a cerut spaga un ceob de sticla. A zis ca im da amenda penala ca nu ea dat tata (fi ertat) un ceob de sticla, niceodata, deloc deloc in veata lui!
   Asta nui politie e militie. Militieeee:))

 10. Eu nu înțeleg de ce atâta tărăboi pentru o știre? Adică, „știre” = gen jurnalistic care prezintă realitatea actuală, pe care o pune într-o formă comunicabilă, transmisă apoi, prin intermediul unor tehnici moderne de difuzare în masă.
  Ca să fie clar, este doar o știre pentru că are toate elementele unei știri…
  Elementele unei știri, indiferent de canalul de difuzare – ziar revistă, radio, televiziune – constituie răspunsurile pe care oricine trebuie să le găsească în conținutul acesteia, despre un eveniment: cine? (este autorul evenimentului)= agentul de la rutieră Abrudan și contravenientul, ce? (s-a întâmplat)= agentul l-a oprit în trafic pe contravenient, unde? (s-a desfășurat evenimentul)= în zona sensului giratoriu de la Selgros din Arad, când? (a avut loc)= in dupamiaza de vineri, de ce? (s-a putut întâmpla)=contravenientul nu a vrut să dea șpagă ( spune el) ca să scape de amendă , cum? (s-a desfăurat)=agentul de la rutieră Abrudan l-a oprit in trafic pe contravenient… acesta susține că i s-ar fi pretins o sumă de bani ca să nu i se întocmească pvb… nu a vrut să dea, a apelat 112 și numărul pus la dispoziție de DGA… Abrudan a întocmit pvb… au ajuns la DGA pentru declarații…
  În concluzie pentru „deștepți” – este o știre, întâmplarea a avut loc, locația este exactă, pvb există, sesizarea la 112 există, show-ul de la DGA există, comisarul-șef Vitia Mereanu l-a chemat pentru a da o declarație completă față de cele întâmplate…cercetările, probabil,există… deci este știre și atât..
  E trist să constați că toți citesc dar puțini înțeleg ce citesc… .

 11. E clara treaba cu sursele. Un politist de la RUTIERA in titlu. Se evidentiaza cuvântul „rutiera”. Agentul de politie Abrudan nu face parte din cadrul politiei rutiere Arad, dar stim ca autorul articolului are o frustare aparte fata de politia rutiera si scrie si el ce poate. Nu ma astept sa publici comentariul ci doar sa il citesti si sa stii ca doar pe cei certati cu legea ii satisfaci cu articolul asta. Pentru restul, dupa cum poti observa in comentariile anterioare, are valoare 0 pentru ca si-au dat seama de realitate.

 12. Domnule Valeriu înainte sa aduci critici poliției instituție pe care agentul de poliție o reprezintă și unde bine-nțeles sunt și uscături in cazul de fata trebuia sa expui și profilul domnului Varga Cristian așa zisul reclamant așteptăm sa vedem și continuarea articolului .ps omul a mai reclamat in trecut alți agenți de poliție prin aceleași metode și a făcut o practica din asta ,fără sa ii comentam celebrul cazier a urcat deasupra penitenciarului 6 vânători și a amenințat ca se arunca , deci eu cred ca omul are tulburări grave de comportament și este capabil sa formuleze o plângere falsafalsa , a agresat polițiști in trecut și a avut de aface cu legea .Dar e mai ușor să-l denigrezi pe polițist așa are trecere și articolul tău pana la urma asta e scopul sau ???

 13. Politistu spagar e in sens la giratoriu selgros la agatat ma gindesc ca si D G A il urmaresc bafta

 14. Si eu am fost amenintat de acest politist abrudan dar mie mi a fost frica sa fac sesizare acum regret ca nu am facut dar ma gindesc sa imi pun o camera pe masina nu este singuru pol care are un comportament deviantsi exagereaza in amenzi etc

 15. Am o cunostinta care ia confiscat masina pt pt niste crengi stranse din paduricea din balastiera micalaca …..acest tip si a recuperat masina dupa un an a cistigat in instanta atunci trebuoa dat afara …..motivu care a fost ….omu nu avea bani …..asta are frica de d zeu are fami copi …ma mir puteti verifica

 16. Da betiile din balastiera micalaca care participa politisti care beau apoi inpreuna cu pol bacuet te asteapta la bariera si te ameninta ca iti ia carnetu dupa ce bea cot la cot ….ce om poti fi …domnu politist abrudan toata balasterea ii cunoaste verificati ….o fi reclamantu un tip notoriu da sa fi infractor legal nui ok ar trebui dati afar

 17. Pt cei care il apara pe politist aveti si voi famili copi parinti , vi se pare normal indiferent ce a facut conducatoru auto sa dea o amenda asa mare se vede clar ca din razbunare a facuto. O amenda asa mare de luam 3 luni nu mai mincau copi mei artrebui sa se sesizeze comandantu si sa fie sanctionat disciplinar

 18. Și eu am fost oprit de acest polițist de 3 ori dar niciodată nu mi-a pretins bani totdeauna i-am dat actele și a fost foarte politicos și am fost controlat de tot ce se poate verifica pentru cauciurile rele am primit un avertisment și nu am dat bani deci polițistul Abrudan cred că e victimă

 19. Lege ca in Arabia !!!! Ai luat spaga sa ti se taie o mana jos ! Ai luat de doua ori sa ti se taie a doau mana jos ! Comentarii multe der coruptia va exista cat tim sunt legi de tot rahatul . Acest Politist exclus definitiv din Politie fara a i se mai plati si ultimul salariu ! Sa mearga sa munceasca la calea ferata sa puna traverse la sina de tren . De ce ca cetatean cinstit , corect daca nu incalc legea sau daca treci pentru prima data printr-un oras pe care nu il conosti si ai gresit sa ti se aplice amenda maxima sa ti se ceara spaga ????????????? La Dracu cu Romania o tara de tot cacatul in care turismul in ani urmatorii va fi zero ! Compara tu Croatia cu Romania la turism !

  • Hei tu Adi aici vorbim de cocalari sa nu mai amintim de tigani gabori care fac tensiune si chem ambulanta atunci cind vad Abecedarul .Intrebarea de baraj pentru cei din dga ! Cum au obtinut permis cetirnari daca ei nu stiu sa citeasca sau scrie?

 20. Cum pot sa prosteasca niste politisti spagari pe sefi lor ori stiu si inchid ochi ori chear dorm pe ei pt ca un politist care da amenzi mari si e foarte activ ala sigur e spagar pt ca asa ascunde urmele inducind in eroare sefi ca e politist corect exemplar si de fapt is aduna averi as fi curios ce avere are acest politist trebuie verificati toti politisti ce dau amenzi exagerate abuzive .un politist corect te iarta pt abateri minore iti da advertisment in scris nu direct amenzi spre maxim

 21. Ca sa va prezint domnule Valeriu la ce făceam referire prin ce măsuri ar trebui luate în cazul în care se constata ca articolul sugerează altceva va prezint mai jos un scurt rezumat al decizilei IREVOCABILE a Curții de Apel Cluj. Dacă aveți curiozitatea sa aflați detalii va rog sa căutați decizia civila 3999/R/2013. Citiți va rog motivarea instanței.
  La scurt timp după celebrarea Zilei Mondiale a Libertății Presei, CLUJUST vă prezintă motivarea unei decizii civile irevocabile a Curții de Apel Cluj, ce va rămâne în istoria presei clujene. Decizia, pronunțată în data de 16 octombrie 2013, a obligat un ziarist și societatea care edita ziarul Clujeanul să plătească daune substanțiale pentru un prejudiciu de imagine adus prin presă unui medic.
  Articolul pentru care un medic estetician s-a adresat instanței a fost publicat, în aprilie 2006, în săptămânalul Clujeanul, editat de societatea Publimedia International, parte a grupului Media Pro. Între timp, Clujeanul a dispărut de pe piață, iar societatea a intrat în faliment, ziaristul rămânând să plătească, deși a susținut că nu el a dat titlul ”A orbit după operaţia estetică”, ci șefii săi. ”Clujeanul” era cunoscut pentru stilul ce înclina spre tabloid. În articol era vorba despre un italian care ar fi orbit după o operație estetică la Cluj. Ziaristul și firma au fost obligați prin decizie irevocabilă să-i plătească medicului estetician daune morale de 5.000 de euro. Redactorul șef de atunci al ziarului, Mihai Goțiu, a fost audiat ca martor în proces, dar nu și-a asumat titlul.

  Din motivarea deciziei Curții de Apel Cluj, pronunțată de un complet de trei judecători, se desprind următoarele idei despre presă și libertate de exprimare:

  Presa joacă un rol eminent într-o societate, însă nu trebuie să depăşească anumite limite
  Limitele criticii admisibile sunt mai largi faţă de Guvern sau o personalitate politică, decât pentru un simplu particular.
  Ziaristul trebuie să difuzeze ştirile cu respectarea adevărului, după ce au fost efectuate verificările de rigoare
  Ziaristul trebuie să se abţină de la formularea de verdicte.
  Ştirile nu pot fi tratate ca o marfă, ci ca un drept fundamental al cetăţeanului la informaţie
  Nici calitatea informaţiilor şi nici substanţa acestora nu pot fi exploatate în scopul sporirii numărului de cititori

  • Cunoastem ceea ce prezentati: am avut si noi procese de acest gen si – nu e nicio lauda aici! – nu am pierdut niciunul. Cazul de la Cluj pe care-l infatisati a fost pierdut din cauza titlului: italianul, de fapt, nu orbise. In cazul articolului nostru, insa, titlul fiind „Un (cunoscut) agent de poliție de la RUTIERĂ – reclamat la D.G.A. după ce a cerut 200 de Euro ȘPAGĂ de la un participant în trafic, pe care-l oprise „a nu știu câta oară” nu avem absolut nicio inadecvare la realitate. Cititi cu atentie stirea si va garantez ca nu veti gasi „depasiri de limite”, „verdicte” sau ce mai speculati pe-acolo…

 22. Stati linistita A ca exista si martor nimeni nu scrie din burta plus mai exista o plingere penala pt abuz si dupa cite avem informati vor urma si alte plingeri penale inpotriva lu abrudan nu ne lasam intimidati abrudan va plati pt faptele sale va fi si o ancheta interna etc iar daca colegul lui va recunoaste atunci vb alfel pt ca nimeni nu va apara si nu is va face probleme pt un spagar

 23. e o minciuna gogonata.se vede de la o posta.razbunarea unui fraier care nu stie sa piarda.e plina lumea de din astia…sper ca politistul sa fie lasat sa profeseze in continuare.

 24. Omul are confiscari mai multe ca toti agentii Sectie 2 Politie, normal ca si reclamatiile o sa apara. “Respectivul agent este notoriu pt faze de genul acesta” pentru ca omul confisca tigari, lemne, produse fara acte de provenienta , etc. Lucrezi intens, esti reclamat. Curios cum poate cineva sa arate din degete “200 euro” . Articolele de genul acesta ar trebui sa fie impartiale si la subiect, insinuarile le fac oamenii la o barfa.
  Sunt multe cazuri in care omul Legii a iesit nevinovat dar in presa au ramas articole care indirect(dar cu intentie) afecteaza imaginea de dragul “audientei”.

  • Știm. La fel de multe articole (cu sau fara dezvaluirea identitatii autorului faptei) sunt lasate balta pentru ca intimatul a intervenit la ziarist sau la conducerea redactiei ca sa nu mai continue. Oare e si aceasta interventie ceva de genul?… E una impartiala?… Autorul cometariilor este un om simplu, care „lucreaza intens” cot la cot cu agentul?… Este el „la subiect”?… A fost si el produsul unei stiri lasata balta?… Povestiti-ne, sa aflam impreuna! 🙂

 25. Cetatene cetatene chear ne luati de prosti ori esti amanta lu abrudan ori tu insus te pui sa scri sa te aperi ….pai si politistu pana a fost un politist mai activ decit abrudan a dat amenzi confiscat masini tigari si surpriza el defapt ducea tigari cu masina politiei sa nu ne miram ca si acest aprudan sa nu aiba ceva plantati pe la tara sau sa fie inplicat in traficu cu lemne etc

 26. Dupa ce amenda citeva masini cu lemne lasa sa treaca traficanti de lemne asteas informati din interior da ei sunt corecti toti auzi la celalalt politist o gasit baxurile pe cimp aia de la sectia micalaca cu cafeau cei cu plantatia din padure toti sunt nevinovati mai lasane cu infractori legali la puscarie cu ei faceti curatene cu ei

 27. Ba da nu mai scapi de spagari astia de la micalaca cum se linisteste apele cum ii vezi in rotunda la selgros bafta la spaga si la agatat

 28. Acolo e locu lor cel mai bun crezi ca poate o reclamati un ziar sa le fure locu lor cind ei de ani de zile sunt acolo mai ales ca vine sezonu pt spaga la lemne D G A fiti cu ochi pe ei ca sefi sunt mina in mina cu ei dovediti sa nu mai poate sa zica nimic

 29. Veniti noaptea in bemzinaria mol de linga selgros si facetile poze cum beau cafeaua si fumeaza in benzinarie cu tupeu iar daca un om de rand vrea sa fumeze direct amenda legea e facuta pt toti indiferent de grade …nu mai zic cum parcheaza masinile politiei si intra pe contrasens …ei au voi

Comentariile sunt închise.