Front 7 ȘTIRI

Un (cunoscut) agent de poliție la Secția II Micălaca – reclamat la D.G.A. după ce a cerut 200 de Euro ȘPAGĂ de la un participant în trafic, pe care-l oprise „a nu știu câta oară”

 

Un agent principal de la Secția II Poliție, Micălaca a fost reclamat la Direcția Generală Anticorupție (DGA) după ce, în după-amiaza zilei de vineri, 18 octombrie, ar fi pretins de la un participant în trafic suma de 200 de Euro ca să nu-i întocmească Proces-Verbal.

Evenimentul (nu atâta) rutier s-a petrecut în sensul giratoriu de la Selgros la ora patru dupămasa și a continuat la sediul IPJ Arad, respectiv în biroul D.G.A. tot restul serii. Agentul principal Abrudan l-a oprit în trafic pe arădeanul C.V. (pentru „a nu știu câta oară” – conform declarației reclamantului), solicitându-i actele mașinii și permisul… „după ce mi-a văzut borseta din bord, plină cu banii pe care îi scosesem de la bancă pentru a-mi cumpăra mobilă. După câteva secunde în care s-a prefăcut că se uită peste acte, mi-a transmis, în mod explicit, să «pun ceva acolo»… respectiv să-i dau bani ca să treacă cu vederea contravenția pe care probabil că am săvârșit-o și indicându-mi din degete și suma: 200 de Euro. Nedorind să plătesc astfel – având în vedere că nu a trecut mult timp de când i-am dat 50 de euro «pentru nimic» -, subofițerul, care este celebru în tot orașul pentru aceste practici, mi-a întocmit Proces-Verbal și mi-a dat o amendă mult exagerată față de ce comisesem”.

Constatarea arată așa

 

 

iar amenda a fost de 2175 de lei, 15 puncte de amendă și 6 de penalizare.

Arădeanul a sunat la 112 chiar în timp ce subofițerul completa Procesul-Verbal, reclamând situația, iar imediat după aceea a sunat la D.G.A. – pe numărul unic 0800.806.806 – și a fost invitat la comisarul-șef Vitia Mereanu pentru a da o declarație completă față de cele întâmplate.

Vom urmări cu atenție dezvoltarea acestui caz, mai cu seamă că respectivul lucrător de poliție este… notoriu în orașul nostru pentru faze de acest gen.

 

Radu Pandelea, 23 octombrie 2018 10:18

banip-v