ȘTIRI

Un polițist de la Secția 1 „Vlaicu” a prins, chiar de ziua lui, un HOȚ AGRESIV și recidivist internațional care a sustras produse dintr-un magazin de pe „Eminescu”

 

Aflat în timpul liber, chiar de ziua sa de naștere, un agent de poliție din Arad a reușit să prindă un hot agresiv care tocmai furase produse dintr-un magazin din zona centrală a Aradului. Suspectul, un infractor de profesie, a fost văzut încercând să părăsească magazinul cu marfă furată de către o vânzătoare, care, încercând să îl oprească, a fost împinsă de catre individ, care a fugit cu tot cu bunuri. Tânara a strigat după ajutor, iar polițistul a pornit, alergând, în urmarirea suspectului. Incindetul a avut loc la Hala 76, un magazin de pe strada Mihai Eminescu, prădat până acum de hoți de nu mai puțin de 16 ori – conform declarației administratorului spațiului comercial.

Agentul sef adjunct Adrian Sîrbuț, de la Secția 1 „Vlaicu”,

se afla în timpul liber, pe stradă, în apropiere, iar auzind strigătele tinerei, a luat-o la fugă după suspect, pe care l-a prins, reușind să recupereze bunurile furate și imobilizându-l pe fugar până la sosirea colegilor săi de la IPJ Arad. Fapta agentului este cu atât mai de apreciat cu cât astăzi este chiar ziua lui de naștere.

În imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede cum  individul o imbrâncește pe angajata magazinului apoi, sub privirile socate ale celorlalti clienti, pleaca in graba. „Am ieșit din magazin pentru că nu m-a lăsat să-l țin în magazin. A tras de ușă și a deschis-o cu tot cu mine. Un domn m-a ajutat și a reușit să ia produsele de la el. L-a oprit si l-a somat să scoată tot ce are ascuns în haine” -povestește vânzătoarea.

După identificarea hoțului, polițistii arădeni au constatat că suspectul este cautat și în Cehia, pentru a fi audiat într-un alt dosar… dar după ce i s-a luat o declarație, hoțul a fost lăsat să plece, iar acum este liber si… violent. Pe numele barbatului de 36 de ani a fost întocmit un dosar de cercetare penala pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Pentru a-i ajuta și pe alți comercianți să se ferească de acest individ, comerciantul pagubit a decis sa facă publice imaginile cu el.

Pe de altă parte, agentul economic dorește să îi mulțumeasca public polițistului pentru faptul ca a ajutat la prinderea hoțului și la recuperarea prejudiciului. La ieșirea din biroul IPJ unde a fost audiat, hoțul a continuat să se manifeste violent inclusiv cu cameramanul unei televiziuni naționale și a fugit de ofițerul de presă, Lorena Radu, care a declarat oficial următoarele: „Un polțtist de la Sectia 1, Vlaicu, auzind strigătele unei femei care solicita sprijinul populației în vederea prinderii unei persoane bănuite de comiterea unui furt dintr-un magazin de pe raza municipiului Arad, l-a oprit și imobilizat pe cel in cauză.”

 

Critic Arad, 18 aprilie 2018 7:30

E488EC87-11DE-4F04-878C-820FCFAE18B342C34990-BBE5-4023-8BE0-1D216A75BE7EDDB4CAFD-8845-46D0-8D4D-B62FAC9FA8C0