SPORTURI

Gazdele au profitat de puţinele situaţii de a marca, iar Academica Clinceni – UTA s-a terminat 2-0

 

Academica Clinceni – UTA 2 – 0 (0 – 0)

Atacantul David Miculescu a acuzat o stare febrilă şi nu a mai ajuns la meciul de astăzi, deşi a fost luată în calcul şi varianta uni zbor. Sub aceste auspicii a început jocul de azi de la Clinceni. În ciuda acestui fapt, UTA a fost prima care a atacat Kanda a şutat în minutul 7, gazdele au respins în corner. Acelaşi Kanda a tras puternic în minutul 12, dar Dobescu a respins. Gazdele au avut două jumătăţi de ocazii, dar au dominat teritorial, a fost o primă repriză ştearsă fără ocazii clare la cele două porţi. Prima mare ocazie a meciului a venit în minutul 47 în urma unei faze fixe pe o minge deviată de Şeroni după o lovitură liberă de la 25 de metri executată de Barbu, portarul arădean a respins în corner. UTA a replicat tot după o lovitură libră în minutul 64 obţinută de Ciucur, şutul lui Kanda a fost respins de portar. În minutul 70, Şeroni favorizează o lovitură liberă periculoasă la poarta arădeană, dar rămasă fără rezultat. Câteva minute mai târziu Academica a deschis scorul beneficiind de un penalty Rafael Iuga comite un faul în careu. După golul înscris gazdele au fost mai prezente în careul arădean, Bodea a respins cu piciorul în minutul 85 şutul lui Paţurcă, proaspăt intrat în teren. Academica şi-a consolidat avantajul cu două minute înainte de final. Puţine ocazii în acest joc, Academica a jucat la rezultat, UTA a greşit iar individual. Academica a ajuns pe primul loc în clasament măcar pentru o zi În ultimul joc din această lună la Arad, vine Sportul Snagov, meci de asemenea televizat.
Aşa s-a marcat:
Minutul 76, Barbu execută de pe punctul cu var, îl învinge pe Bodea cu un şut plasat, 1 – 0.
Minutul 88, Copaci a respins o minge până la Paţurcă, acesta trage din marginea careului, 2 – 0.
Academica: Vâlceanu – Fl. Achim, A. Răuţă, Patriche, Dobrescu – Bg. Barbu, Şut – V. Mihalcea, V. Olariu, A. Nicola – Al. Buziuc. Au mai evoluat: Dumitru, Gliga, Paţurcă.

UTA: Bodea – R. Iuga, El Hasni, Şeroni, Copaci – Melinte, Neagu – Costin, Kanda, Ciucur – Rus. Au mai evoluat: David Popa, Matei.
Arbitri: Horia Mladinovici – George Turcu (ambii din Bucureşti), Cristian Voicu (Focşani). Rezervă: Ionuţ Ilie (Bucureşti).

Observatori FRF: Zoltan Tamaş (Odorheiu Secuiesc) şi Florentin Barbu (Giurgiu)

Foto: www.uta-arad.ro

Cosmin Gherman, 23 martie 2019 3:31