sâmbătă, aprilie 1, 2023

Un ȚEPAR urmărit de autoritățile germane pentru bancrută frauduloasă a fost prins de polițiști în Arad

 

[COMUNICAT DE PRESĂ – IPJ ARAD]

Urmărit de autoritățile germane pentru bancrută frauduloasă

În noaptea de 28/29 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat pe raza municipiului, un bărbat urmărit de autoritățile germane.

Polițiștii au depistat și introdus în arestul I.P.J. Arad, un bărbat de 66 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Germania au emis un mandat european de arestare pentru comiterea infracțiunii de bancrută frauduloasă, faptă comisă pe teritoriul aceluiași stat.

Cel în cauză a fost prezentat magistraților Curții de Apel Timișoara, care au emis pe numele acestuia un mandat de arestare pentru 15 zile, fiind depus în arestul I.P.J. Arad.

****

Art.241 Cod Penal – bancrută frauduloasă

(1) Fapta persoanei care, în frauda creditorilor:
a) falsifică, sustrage sau distruge evidenţele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
b) înfăţişează datorii inexistente sau prezintă în registrele debitorului, în alt act sau în situaţia financiară sume nedatorate;
c) înstrăinează, în caz de insolvenţă a debitorului, o parte din active se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news