INVESTIGATII

Un TUN IMOBILIAR de 7, 5 hectare din care ar putea ieși CEVA FRUMOS sau CEVA URÂT! Fiica și ginerele primarului din VLADIMIRESCU își fac cartier privat de case; finul lor, viceprimarul comunei, a promovat PUZ-ul în ședință de consiliu local

 

Din decembrie anul trecut, de când am aflat de potlogăria pe care o relatăm aici cu tot echilibrul detașat de care suntem în stare, îi tot dăm „pas” și „hai, mai documentează că avem și altă treabă”. Și tot documentăm pe ea de-atunci; ne punem sursele și colaboratorii să facă filme, poze și copii după acte… de am ajuns să știm mai multe despre „noul cartier de 7 hectare și jumătate de lângă Via Carmina” decât toată Primăria Comunei Vladimirescu la un loc.
Îl știm, de asemenea, și pe primarul Ioan Crișan, și pe ginerele său, Radu Stoian… am umblat în anturajul lor o perioadă suficient de lungă încât să emitem o părere despre caracterul și profesionalismul lor: nu sunt încadrabili la categoria „oameni răi, hoți, lepre politice”. Nu sunt nici departe însă – după cum o dovedesc „manevrele” de dată foarte recentă pe care le-au comis. Acum câțiva ani, familia Crișan – Stoian suferea de dependență de media – acum nu mai scot o vorbă (probabil în „ultima cheie” trebuind citită tăcerea lor). Nu-i știam drept oameni săraci nici la vorbă, nici la port, nici la avere… așa încât nu înțelegem de ce nu răspund la acuzațiile care li se aduc – nu de noi, ci din partea propriilor colegi de administrație! Din data de 10 ianuarie a.c., când am publicat dezvăluirile reprezentatului dezvoltatorului imobiliar al cartierului „Via Carmina” (vezi ARTICOLUL ASOCIAT), nici primarul Ioan Crișan, nici familia Stoian nedând vreun… semn de viață.

Trebuie să menționăm din start că i-am CONTACTAT, mai  pe toți cei implicați în această… obrăznicie administrativ-imobiliară!

Pe Radu Stoian l-am contactat prin apel telefonic și prin SMS. N-a răspuns direct – dar ne-a transmis prin intermediari că „magistrat fiind, se supune legilor speciale care nu-i dau dreptul să răspundă la asemenea întrebări.” OK… să zicem (deși e foarte discutabilă invocarea Statutului Magistraților în condițiile în care conducătorii administrativi ai Justiției arădene ne-au explicat că domnul Radu Stoian nu are calitatea de magistrat).
Nu poți, însă, să-l obligi pe om să vorbească cu tine dacă nu vrea să vorbească… așa că e treaba lui de-aici încolo dacă trimite sau nu un drept la replică… sau nu.

Din discuția avută cu domnul primar Crișan… ei bine, chiar nu se poate extrage NIMIC! Omul, pur și simplu, a ajuns la o vârstă biologică și intelectuală la care creieru-i joacă feste: nu înțelege cu cine vorbește… ne-a confundat cu cine știe cine: „Io vă plătesc pe voi!” – a urlat Ioan Crișan la telefon… la care am decis „bun de tipar atunci” și am consemnat.
Cu doamna Camelia Stoian nici n-a mai avut rost să ne consumăm timpul, din moment ce sursa noastră-mediator ne-a spus ceva de genul „băi, omule, dacă Radu Stoian și Crișan însuși nu au vrut să vorbească cu tine despre subiectul ăsta, de ce ar vrea Camelia?”
Am decis că are dreptate.

Pe scurt, speța de față se prezintă astfel – aceasta fiind rezumatul pe care un consilier local din opoziție l-a trimis Agenției Naționale de Integritate:

„În ședința de Consiliu Local din 26.11.2019 a fost promovat PUZ-ul fiicei și ginereului primarului comunei Vladimirescu.

Primarul comunei nu putea promova acest proiect de hotărâre deoarece s-ar afla în Conflict de Interese- infracțiune conform codului penal care se pedepsește cu până la 5 ani de închisoare.

Terenul se află pe o suprafață de 7, 4 hectare, care la vânzare ar costa aproape 2 milioane de euro. Pe acest teren, familia primarului vrea să construiască sute de case și spații pentru birouri. Care costă o avere!

Cum a reusit familia edilului Crișan să ajungă la o afacere de milioane de euro lucrând în cea mai mare parte doar la stat?! Prin asemenea metode: viceprimarul care a promovat PUZ-ul în locul primarului este finul fiicei și ginerelui primarului, aceștia fiindu-i fost nași de căsătorie. O legătură incendiară a celui care se dorește a fi următorul primar al comunei Vladimirescu ! Primar-Viveprimar- fiica – ginere (nași și fini).
Primarul a creat așa-numita stradă Orod pentru a le duce utilitățile fiicei și ginerelui direct la poarta cartierului! Astfel crește prețul terenului exponențial. Această stradă în câmp unde nu locuiește nimeni a costat Primăria Vladimirescu peste 600.000 mii euro conform unor informații de la Curtea de Conturi.”

 

Să mai consemnăm și că proiectantul PUZ-ului întocmit este iubitul artihectei-șef a Primăriei Comunei Vladimirescu?… Merită spus – pentru că asta desăvârșește teza că Strada OROD și terenurile deocamdată virane ale spațiului de 7,4 hectare sunt „planul de afaceri al unei familii incompatibile”… ca să sintetizăm „șmecheria”.

(Lucian Valeriu)

Povestea din spate

Vladimirescu a ajuns raiul imobiliarelor. Țâșpe mii de cartiere noi au răsărit în ultimii ani, de parcă nimeni nu mai pune cucuruz și nimeni nu mai crește gâște. De ce? Apropierea de Arad (practic Vladimirescu este deja un cartier al municipiului), proximitatea unui complex comercial și multe altele. Plus prețul scăzut al terenurilor. Toate acestea au făcut din Vladimirescu o țintă a investitorilor imobiliari. Majoritatea dintre ei, chiar de bună credință. Bineînțeles, ca orice afaceriști, cumpără ieftin și vând scump. Așa stă treaba în afaceri.

Despre un alt tip de dezvoltator imobiliar vom dezbate azi.

Să purcedem la fapte documentate temeinic. Facem totuși o paranteză pentru a explica o metodă a primarilor de a evita scandalul în Consiliul Local și alte complicații. Dacă vor să facă un drum, spre exemplu, solicită aprobare pentru ,,reparații” , nu pentru ,,investiții”. În acest mod, nimeni nu trebuie să dea explicații nimănui.

Iar documentarea noastră zice așa… În 2016, primarul comunei Vladimirescu, pe numele său Ioan Crișan, a cerut să repare niște așa-zise drumuri din spatele cartierului Via Carmina. Motiv pentru care, în 2016, drumurile au fost pietruite.

În 2017, altă ,,reparație”. Drumurile pietruite cu un an înainte, au fost asfaltate. Insistăm pe idee: în mijlocul câmpului, unde nu stă nici dracu și nici vânturelul de seară nu vânează șoareci.

Sub pretextul acelorași ,,reparații”, în 2018 au fost construite niște poduri de trecere.

În 2019, drumurile astea reparate au fost însoțite de stâlpi de iluminat public, hidranți și alte acareturi.

 

Practic, o suprafață de teren de peste șapte hectare, aflată în posesia familiei Stoian-Crișan, a primit investiții din bani publici, de la Primăria Vladimirescu, pentru un proiect imobiliar privat. Asta în timp ce locuitorii celorlalte cartiere își rup mașinile pe drumurile de doi lei, nebăgate în seamă de autorități.

Ei bine, terenul în cauză a fost achiziționat cu 50 de eurocenți per metru pătrat. Intrați acum pe OLX și vedeți cât costă acum un metru pătrat pe locația și suprafața respectivă. Vă spunem noi: 25 de euro.

Afaceri din astea am face și noi, dar avem socrii care nu ne ajută.

Ce se întâmplă acum. Pentru a ajunge în cartierul lui Stoian, trebuie să treci prin Via Carmina. Vrei gaz? Te conectezi la Via Varmina. Vrei apă? Vrei canalizare? La fel. Care Via Carmina e și ea o investiție privată. Acolo nu a băgat primăria un leu. Dar a băgat de vină și multe bețe-n roate. Mai ales la drumuri. Că, deh, nu sunt la fel de „bune” dacă sunt făcute din banii investitorului privat la fel ca ale lui, din banii primăriei.

No… Si ce s-a gândit Primăria Vladimirescu? ,,Hai să naționalizăm serviciile din Via Carmina”. Astfel încât viitorul cartier ,,Radu Stoian” să fie înțepat la utilități.

Voi realizați câte infracțiuni au fost comise aici?

(Cristian Țițca)

………………………………………………

Articol asociat:

„Buletinul informativ lunar” editat de P.N.L., intitulat VLADIMIRESCU și semnat EXCLUSIV de primarul Ioan Crișan, este folosit drept mașină de SPĂLAT FRUSTRĂRI și ÎMPRĂȘTIAT SCUZE MINCINOASE în „Via Carmina”. Replica DEZVOLTATORULUI IMOBILIAR este o adevărată „bombă de presă”!

Critic Arad, 9 martie 2020 11:16

972BC601-5CD0-4916-89CA-88DA84785FC2vladimirescu-4vladimirescu-5vladimirescu-3vladimirescu-2vladimirescu-1proiect-vladimirescu-7proiect-vladimirescu-5proiect-vladimirescu-6proiect-vladimirescu-4proiect-vladimirescu-2proiect-vladimirescu-3proiect-vladimirescu-1