duminică, martie 26, 2023

Un veritabil PRODUS DE ARAD, inconfundabila GEANI vă invită să consumați bananele de Seleuș, celebrul lime de Ususău și avocado de la Șofronea!

 

Un „Produs de Arad” 100% (via Hășmaș), adevăru-i că Geanina Pistru își merită, cu prisosință, florile – cine i le oferă știe foarte bine de ce! Uite… nu mai departe de ieri, a făcut tot facebookul să râdă (ecourile nu s-au oprit nici pe departe), postând două fotografii cu fructe și legume de pe Google în care recunoaștem cu ușurință elemente vegetale comestibile care, nu-i așa?, cresc în grădina oricărui țăran arădean – mai ales de când cu încălzirea globală: lămâi, banane, avocado… bașca text însoțitor:

Dacă este produs în Arad, promovat să fie!
Între 18-20 august toate produsele locale, de la fructe, legume, lactate cărnuri şi multe altele vor fi prezentate sub sigla evenimentului „Produs în Arad” care va avea loc în Piața Avram Iancu.
Este timpul să ne mândrim cu produsele arădene, să le promovăm şi astfel să ne menținem un stil de viață sănătos!
Vă provoc să consumați produsele locale, arădene!” – ne amuză eminența-sa portocalie… pe bani publici, desigur.

Bineînțeles că s-a făcut mișto la greu din inițiativa doamnei Pistru… pe rețele, în privat, pe stradă, în magazine, la Mall, pe ștrand… unde nu se face mișto de Geani în Aradul ăsta, în afară de (poate) sediul PNL de la Palatul Cenad?…
Geani s-a ofuscat, desigur, și crede că miștorurile la adresa de altfel generoasei sale idei sunt „plătite de cineva” (aproape sigur, Fifor se ocupă și de asta… mai ales că „Produs de Arad” e o concurență la Ministerul Economiei… clar ca noaptea minții!), și a revenit cu o clarificare:

„Prin „Produs în Arad” începem un program de punere în valoare a producătorilor locali, începând cu 18 august. Am văzut că adversarii tuturor inițiativelor bune și ai proiectelor importante pentru arădeni au inceput să protesteze, prin cei pe care îi plătesc să ne șicaneze. Asta ne dă încredere că am gândit un proiect frumos, de vreme ce încă nici nu a pornit, dar pe ei deja îi roade. Parcă la ei s-a gândit Murphy când spunea că dacă nu ești în stare să faci un lucru, încurcă-i pe cei care sunt și dacă nu poți convinge oamenii, derutează-i” – a debitat Geanina astăzi, ca reacție la ironiile „oamenilor PSD-ului.”

Există și un comunicat de presă în acest sens, pe care l-am primit ieri și n-am știut ce să facem cu el – dar acum se justifică publicarea lui.
Iată-l:

Organizarea Târgului „Produs în Arad” a intrat în linie dreaptă

Organizarea târgului „Produs în Arad”, care prefațează Zilele Aradului, a intrat în linie dreaptă. Astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Arad, producătorii s-au întâlnit în cadrul unei şedinţe cu dl. Andrei Ando, director executiv al Direcţiei Comunicare şi Strategii din cadrul CJA, d-na Geanina Pistru, reprezentant al Primăriei Municipiului Arad, dl. Flavius Stăniş, reprezentantul Centrului Municipal de Cultură Arad, dl. Stelian Nistor, director al SC. TOP Arad.

Producătorii din municipiu și județ au aflat detalii tehnice despre târg și au transmis nevoile lor.

„La prima ediţie a târgului „Produs în Arad” vom avea alături de noi aproximativ 60 de producători din Arad, Buteni, Chisineu Cris, Covăsânț, Conop, Curtici, Drauț, Felnac, Frumușeni, Ghioroc, Gurahonț, Ineu, Iratoșu, Lipova, Macea, Miniș, Nădlac, Șofronea, Olari, Pâncota, Păuliș, Pecica, Secusigiu, Seleuș, Sântana, Turnu, Variaș, Vladimirescu, Zăbrani! Aceştia vor expune şi vinde produse realizate în județul nostru, fie că este vorba de industria alimentară, produse agricole sau obiecte artizanale. Urmează, joi, o nouă întâlnire, pentru ca vineri dimineața, în 18 august, să putem inaugura programul „Produs în Arad”!” a declarat dl. Andrei Ando, director executiv al Direcţiei Comunicare şi Strategii, din cadrul Consiliului Judeţean Arad.

D-na Geanina Pistru, reprezentant al Primăriei Municipiului Arad, a subliniat faptul că „Produs în Arad” este un proiect-pilot. „În acest an am creat un prim concept pe care urmează să îl dezvoltăm. Ne dorim ca la evenimentele care vor avea loc în Arad să existe o promovare a producătorilor locali, a oamenilor care muncesc în Arad. Deşi este la prima ediţie, ne dorim ca totul să iasă cum trebuie, să surprindem cu diversitatea produselor realizate în Arad şi cu standuri cu personalitate.”

Expoziția cu vânzare de produse arădene se va desfăşura în perioada 18-20 august, în Piaţa Avram Iancu, în cadrul Zilelor Aradului.

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.