joi, martie 30, 2023

USR Arad: „CET Hidrocarburi nu are nevoie de încă 2 administratori, pe lângă cei 5 deja existenți, ci de eliminarea urgentă a riscului de dizolvare”

[COMUNICAT DE PRESĂ]

CET Hidrocarburi nu are nevoie de încă 2 administratori, pe lângă cei 5 deja existenți, ci de eliminarea urgentă a riscului de dizolvare. USR Arad se opune creşterii numărului de administratori și cere remedierea de urgență a situaţiei juridice a centralei de termoficare.

CET Hidrocarburi S.A este condusă de 5 administratori care, în 2022, s-au întrunit în 17 ședințe, adică o dată pe lună, în cazuri excepționale de 2 ori. Fiecare administrator este plătit cu cca. 4.200 de lei / persoană brut pe lună.

Având ca unic acționar Consiliul Local al Municipiului Arad, CET Hidrocarburi este furnizorul oraşului de căldură și apă caldă în sistem centralizat. Desființarea CET Hidrocarburi înaintea punerii în funcțiune a noului CET finanțat prin PNRR ar fi un dezastru, pentru că va lăsa fără căldură o bună parte dintre arădeni.

Grație „profesionalismului” administrației arădene, acest dezastru poate apărea oricând.

Legea 31/1990 a societăților comerciale prevede, la art. 10 alin. (3), că „numărul acționarilor în societatea pe acțiuni nu poate fi mai mic de 2”. Cu toate acestea, CET Hidrocarburi este o societate pe acțiuni care are ca unic acționar Consiliul Local Municipal Arad. Consecința acestei încălcări a legii este că „orice persoană interesată poate solicita instanței dizolvarea societății”, dizolvare care va avea consecințele dezastroase explicate mai sus.

Orice administrație responsabilă şi competentă ar lua măsuri pentru remedierea de urgență a acestei situații juridice. Cooptarea unui al doilea acționar în CET Hidrocarburi, prin tranzacționarea acțiunilor deja existente sau prin majorarea capitalului social, este imperios necesară pentru eliminarea riscului de dizolvare, similar situației de la „operatorul regional” Recons.

Răspunsul majorității Primăriei Arad la acest risc major este regăsit pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de astăzi:

CET Hidrocarburi mai are nevoie de încă 2 administratori, pe lângă cei 5 deja existenţi. 7 în total.

Consilierii USR Arad au votat împotrivă. Nu interesele de partid contează, ci cele ale arădenilor. lar arădenii nu au nevoie de 7 în loc de 5 administratori la CET Hidrocarburi, ci de rezolvarea situaţiei care-i poate lăsa fără căldură. Consecinţele acesteia vor fi plătite din buzunarul lor, nu din cel al conducătorilor oraşului.

USR Arad, 6 martie, 2023,

Grupul consilierilor locali

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news