SPORTURI

UTA a pierdut amicalul cu campioana CFR Cluj… dar a câștigat experiență

 

CFR Cluj – UTA 2 – 0 (0 – 0 )

Profitând de faptul că acțiunile lotului reprezentativ de fotbal au dus la întreruperea campionatului, antrenorul Laszlo Balint a programat un amical în deplasare pentru UTA. Arădenii au jucat la Cluj cu CFR. Meci în deplasare pentru că UTA urmează să reia întrecerea în campionat cu un meci la Sibiu, programat duminică. Cele două combatante s-au mai întâlnit nu cu mult timp în urmă în meci amical la Sibiu, când arădenii au învins cu 2-0 în septembrie, acum pe puncte va fi altfel. Din primul minut al meciului de la Cluj, antrenorul Laszlo Balint a trimis în teren următoarea formulă: Balauru  – Pleaşcă, Melinte, Benga, Simo  – Miculescu, Roşu, Albu, Rusu – Morar, Rus.

Dan Petrescu a optat pentru următoarea formulă: Sandomierski  – Susic, Vinicius, Ciobotariu, Latovlevici – Păun, Hoban, Djokovic – Chipciu, Debeljuh, Carnat.

Debeljuh i-a dat de lucru lui Balauru în minutul 10 pentru ca tot el să fie faultat, iar  Chipciu a tras în transversală din lovitură liberă. Balauru a fost atent și la un șut de la 30 de metri. UTA a avut o ocazie în minutul 27, dar lovitura de cap a lui Rus a trecut alături. Finalul reprizei a fost pe contre fără o finalizare exactă.

După pauză Balint a efectuat câteva modificări Pleașcă, Rusu, Miculescu, Rus și Morar au rămas pe bancă, au intrat Tomozei, Oroian, Tescan, Ursu și Buhăcianu. Balauru a lăsat locul lui Moldovan.

În minutul 46 șutul lui Păun nimerește vinclu 1 – 0.

Isac a intrat în locul lui Roșu în minutul 55. Popescu a debutat pentru UTA în minutul 63.

Buhăceanu  reluatat peste transversală după o lovitură de colț. Rondon l-a surprins pe Moldovan cu un lob și mingea a intrat în plasă cu tot efortul lui Benga, 2-0, în minutul 74. În minutul 75 Ursu  finalizat o acțiune, portarul a fost atent.

„Un test util pentru noi, am jucat împotriva campioanei en-titre, o echipă foarte puternică din toate punctele de vedere. Sunt mulțumit de atitudinea băieților, au înțeles că trebuie să abordăm meciul ca pe unul oficial. Din păcate, diferența s-a făcut în urma a două greșeli individuale foarte mari, iar CFR Cluj e o echipă care nu te iartă când faci cadouri. Însă trebuie să scoatem în relief aspectele pozitive în urma acestui joc de pregătire, am reușit să avem o organizare defensivă bună, am avut câteva ocazii importante, am fost periculoși la fazele fixe și, cel mai important, toți jucătorii sunt sănătoși la finalul acestui meci”, a sintetizat antrenorul principal Laszlo Balint.

FOTO Monitorul de Cluj

Cosmin Gherman, 12 octombrie 2020 9:36