SPORTURI

UTA a reușit să smulgă un punct de pe CLUJ Arena, la capătul unui meci în care s-a lăsat dominată vreme de 83 de minute

 

U. Cluj – UTA 1 – 1 (0 – 1)

UTA a jucat azi pe Cluj Arena cu U, meci restanță din runda a șasea a ligii secunde. Meciul se anunța unul dificil pentru elevii lui Laszlo Balint: în ciuda poziției din clasament a echipei antrenate de Adrian Falub, U. era considerată în revenire de formă. Peste 1300 de spectatori au dorit să vadă această confruntare între două echipe de tradiție. UTA și-a făcut meciul ușor grație unui gol reușit pe contră în minutul 11 prin Ursu, la prima fază notabilă. La două minute după gol, Ursu putea face dubla, dar șutul său a șters bara. În replică, Takacs l-a remarcat pe Iacob în minutul 20, portarul având un reflex salvator. UTA a aceptat dominarea gazdelor, dar adversarii au reușit să lovească în construcția ardelenilor. În minutul 27, Gavra îl pune la muncă pe Iacob care respinge, pentru ca zece minute mai târziu, arădenii să ceară penalty, Hrezdac a fost tras în careu de Kay.

În debutul părții secunde, Goga a trimis un șut lobat rezolvat de Iacob. În minutul 68, Kay îl lovește în cap pe Hrezdac acesta nu își revine și este schimbat la scurt timp de Damian Isac – nerefăcut în totalitate. În minutul 90+2 Buhăcianu face o cursă solitară, e talonat, dar trage din careu, reține portarul.
O victorie arădeană ducea echipa pe primul loc – dar n-a fost să fie, iar UTA merge direct spre Pitești, unde joacă sâmbătă cu FC Argeș.
Delegația arădeană va face popas la Tărlungeni. Piteștenii au jucat și ei un meci restanță și au întors scorul pe teren propriu cu CSM Reșița.

Așa s-a marcat:

Minutul 11, Melinte a trimis o minge lungă, Ursu fost jucător la U, a preluat în poziție la limită de afară din joc și a tras pe colțul lung din 14 metri, 0 – 1.

Minutul 86, gazdele obțin o lovitură liberă din fața careului, la un contact cu Isac, Goga trage putermic prin zid, mingea e deviată și îl învinge pe Iacob care ghicise partea, 1 – 1.

U.Cluj: Dur-Bozoancă – Kay, Art. Crăciun, Inacio Miguel – Takacs, G. Florescu, Dican, Taub – Gavra, Goga, Al. Pop. Au mai evoluat: Guedj, Miranda, Pîrvulescu.

UTA: Iacob – A. Rus, Melinte,Fl. Ilie, Tomozei – Ursu, Hrezdac, Moise, Bustea – C. Rus, Buhăcianu. Au mai evoluat: Alex Ioniță, Isac, David Miculescu.

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Alexandru Vodă (Alba Iulia), Alexandru Corb (Satu Mare). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).

Observatori FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare), Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Foto: prosport.ro

Cosmin Gherman, 7 noiembrie 2019 6:04