SPORTURI

UTA a revenit cu dreptul în PRIMA LIGĂ

 

Viitorul – UTA 1 – 1 (1 – 1)

Viitorul: Cojocaru – Boboc, Mladen, Ghiţă, De Nooijer – Matei, Artean, Bodişteanu – G. Iancu, L. Munteanu, Măţan.  Au mai evoluat: Satue, G. Ganea, Ciobanu.

UTA: Moldovan – Tomozei, Benga, Ilie, Bustea – Albu, Roșu – Tescan, Ioniță, Buhăcianu – Hora.

Au mai evoluat: Ursu,  Simo Roumpuloakou, Melinte, Vlad Morar, Cipri Rus

Arbitru: Marcel Bîrsan –  asistenți Bogdan Gheorghe (ambii din București), Ferencz Tumyogi (Zalău). Rezervă: Adrian Cojocaru (Galați).

Observator FRF: Alexandru Deaconu (București).

UTA a revenit azi în Liga 1 a fotbalului intern după o absență de 12 ani, fiind debutul antrenorului Laszlo Balint la acest nivel. UTA a debutat pe stadionul de la Ovidiu în fața celor de la Viitorul. Cu jumătate de echipă schimbată față (și din cauza Covid -19) de cea care promova în acest eșalon nu cu mult timp în urmă arădenii au preferat să practice un joc la așteptare

A fost un meci nu foarte spectaculos cu câte un șut de fiecare parte până în minutul 28 când o combonație Gabi Iancu și Boboc ultimul nu avea cui centra și a tras periculos a respins portarul în corner, executat periculos de același Iancu rezolvată de portar. Iancu din prima dar De Nooijer a tras din poziție afară din joc, portarul Moldovan a respins. Finalul de repriză a animat jocul, Mățan deposedat în minutul 37 când se pregătea să centreze sau să șuteze la poartă. În replică Alex Ioniță  a fostla un pas de un gol spectaculos mingea a trecut puțin peste transversală. Gazdele au avut o posesie mai bună dar raportul ocaziilor a fost egal. În minutul 59, Tomozei  părăsit terenul din pricina unor probleme musculare. Ghiță a deviat cu latul din 2 metri alături de poartă o centrare venită din lovitură liberă executată de Mățan faultat de Hora. Minutul 67, Gabi Iancu trage periculos puțin alături. Gazdele au forțat  în ultimul sfert de oră câteva centrări periculoae. Ioniță a părăsit terenul accidentat în minutul 83. Portarul Moldovan  intervenit bine la o centrare a lui Gabi Iancu. UTA a jucat  la rezultat reușind să egaleze repede.  În minutele suplimentare arădenii au avut trei lovituri de colț consecutive și un șut în blocaj trimis de Melinte. În runda următoare UTA primește acasă vizita celor de la FC Voluntari în vreme ce Viitorul se deplasează la FCSB. În primul meci al sezonului FC Argeș – FC Botoșani 2 – 3.

Așa s-a marcat:

Minutul 43, la un minut după ocazia lui Ioniță, Bodișteanu se ducea spre tușă, Albu l-a agățat cu piciorul stâng și e penalty. Gol Gabi Iancu fentă scurtă și șut în dreapta portarului  1 – 0.

Minutul 44, Acțiune în trei pe partea dreaptă pornită la reluara jocului,Albu a centrat, Ioniță a fost tatonat, dar Buhăcianu aflat liber a tras plasat 1 – 1.

”Îmi felicit băieții! În ciuda multelor probleme avute astăzi  împotriva unui adversar foarte bun, am reușit să câștigăm un punct. Viitorul, din punct de vedere al posesiei, a impus ritumul jocului, dar noi am răspuns printr-o organizare defensivă foarte bună. Într-un timp destul de scurt, am reglat anumite probleme și am integrat câțiva jucători noi în sistemul gândit de noi. Necesită timp să definești toate principiile atunci când faci schimbări în efectiv, dar băieții au avut o atitudine admirabilă și e foarte important că am obținut un punct în această deplasare. Gândurile noastre se îndreaptă spre următorul meci, unul dificil și important pentru toată suflarea fotbalistică arădeană, pentru că inaugurăm noul stadion. Apoi se întrerupe campionatul și sper să apucăm atunci să ne reglăm la toate capitolele”, a punctat Laszlo Balint la finalul jocului.

Foto: prosport.ro

 

Cosmin Gherman, 22 august 2020 5:37