SPORTURI

UTA, favorizată de rezultatele de sâmbătă ale contracandidatelor, pregătește SERIOS meciul de miercuri cu Petrolul

 

Așa cum se știe deja, UTA nu a început foarte bine seria jocurilor oficiale după perioada de întrerupere competițională adică, din februarie UTA nu a mai jucat meciuri oficiale sau amicale. În plus, datorită pandemiei Covid 19, FRF a fost nevoită să introducă un nou sistem competițional acest play-off în premieră și pune o presiune deosebită pe echipele participante.

Cu cinci meciuri cât cinci finale, situația din clasament îi permiteaechipei arădene doar un pas greșit… și acesta a venit în primul joc: 3 – 4 cu Turris, meci în care UTA a condus de două ori, dar a și fost nevoită să alerge după egalare, o remiză era echitabilă. UTA a avut avantajul că și-a urmărit adversarii cu o etapă înainte, dar cu un meci în plus teleormănenii au avut un ritm susținut.

După meci antrenorul Laszlo Balint a declarat că așteaptă o reacție de la elevii săi. Rezultatele celorlalte combatante o favorizează pe UTA astfel că acest eșec nu are efecte așa profunde. Aseară pe stadionul Ilie Oană, Petrolul și Rapid au încheiat la egalitate fără gol, gazdele au jucat cu doi oameni în plus o bună bucată de timp și au repetat de trei ori o lovitură de la 11 metri, pentru că portarul rapidist nu a stat regulamentar în poartă, dar petroliștii nu au reușit să înscrie.
Cu astfel de moral vine Petrolul la Arad pentru restanța cu UTA. Rapid a jucat al doilea meci din acest mini campionat și nu a reușit să înscrie nici un gol, iar după meciul de ieri sunt suspendați portarul Popa și Lazăr, iar exarădeanul Hlistei a suferit o entoră. Două echipe cu tradiție Petrolul și Rapid se încurcă în miza acestor jocuri în vreme ce Turris și Mioveni își fructifică șansele.

Promovează în prima ligă primele două clasate, iar ocupanta locului trei joacă baraj. UTA are avantajul mai multor meciuri pe teren propriu din postura de lider și, chiar dacă meciurile nu sunt cu spectatori, există avantajul faptului că se cunoaște bine terenul, iar faptul că UTA e mai obișnuită pe teren sintetic e considerat un avantaj.

Miercuri, așasar, de la ora 18.30 la Arad vine Petrolul, prima șansă pentru arădeni de a face uitat eșecul cu Turris. Mihai Stoichiță, oficialul FRF a declarat în glumă că UTA nu trebuie să câștige nici un meci la cum joacă celelalte echipe.

Cosmin Gherman, 12 iulie 2020 11:17