SPORTURI

UTA – Gaz Metan: 1 – 3, după un meci confuz și plin de greșeli personale

 

UTA – Gaz Metan 1 – 3 (1 – 2)

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Erico, Benga, Roumpoulakou – Oroian, Albu, Roșu, D. Rusu – Morar, C. Rus.

Au mai evoluat: Ursu, Ioniță, Buhăceanu, Tomozei.

Gaz Metan: Buzbuchi – Butean, Larie, Uri, Trif – Alceus, F. Junior – Horșia, Deaconu, Costea – D. Cardoso. Au mai evoluat: Da Silva Oliveira, Baco, Valente.

Arbitri: Andrei Moroiță  (Ploiești) – Mircea Grigoriu (București) și Daniel Mitruţi (Craiova). Rezervă: Florin Marcu (Oradea).

Observator FRF: Dan Potocianu (București). Observator pentru arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare)

UTA a jucat aseară acasă în runda  X-a din liga națională la fotbal pe teren propriu cu Gaz Metan. O victorie a arădenilor ar fi urcat echipa pe un loc patru. Meciul pe o semi ceață a început cu un joc de uzură la mijlocul terenului cu multe inezactități. Doar după jumătatea primei reprize s-a scris istoria acestui joc. În minutul 24 medieșenii au deschis scorul la prima fază notabilă a meciului după ce au avut mai mult inițiativa, de fapt un contraatac pe fonsul unei mingi pierdute la mijlocul terenului. La scurt timp oaspeții și-au dublat avantajul după o fază fixă. După 30 de minute de joc părea un meci complicat pentru arădeni, dar cinci minute mai târziu a venit o greșală a portarului Buzbuchi și arădenii au intrat în joc. Fazele de gol au fost singurele notabile în prima repriză.

Partea secundă a debutat cu un șut a lui Vlad Morar apoi jocul a devenit la fel de anost ca prima, dar meciul s-a animat în ultima jumătate de oră de joc. În minul 65 Denis Rusu pătrunde pe stânga, scoate în mijlocul careului pentru Ursu care reia din cădere, de la 12 metri peste poartă. Morar trage din lovitură liberă de la 25 de metri, dar respinge Buzbuchi.  UTA și-a creat mai multe ocazii față de alte meciuri de pe teren propriu dar au fost ratări mari și cum ocaziile se răzbună arădenii au mai primit un gol. Singurul marcator din ultimele meciur al arădenilor este Vlad Morar.
Oroian a debutat ca titular în prima ligă.

Urmează o pauză de 12 zile în care arădenii analizează greșelile individuale din jocul de ieri. UTA a încheiat ieri runda a zecea, cu al doilea succes consecutiv meieșenii sunt la un punct în spatele arădenilor. Pentru UTA urmează trei deplasări consecutive dacă ținem cont și de meciul din Cupa României.

Așa s-a marcat:

Minutul 24 Cardoso a primit o minge în adâncime  a șutat Iacob a respins dar mingea a ajuns la Cardoso care a driblat un advesar și a trimis în poarta goală 0 – 1.

Minutul 30, Albu a făcut un fault în margine careului Deaconu a tras perfect la colțul scurt 0 – 2.

Minutul 35, fază ca la biliard  șut din 16 metri a lui Ursu portarul scpă mingea în plasă, 1 – 2.

Minutul 81, Cardoso este lansat în adâncime scapă singur pe partea stângă, înscrie la colțul lung pe lângă Iacob (care după pauză a primit după pauză banderola de căpitan): 1 – 3.

Reacția lui Laszlo Balint după partida de aseară:

 

Cosmin Gherman, 10 noiembrie 2020 7:24

uta-gazmetan