SPORTURI

UTA lui Ionuț Popa a înregistrat o nouă înfrângere acasă, pe fondul crizei de jucători

 

UTA  – FC Argeș 1 – 2 (0 – 1)

UTA: Bodea – Costin, R. Iuga, El Hasni (c), Copaci -Enescu, Coulibaly – Janos, Miculescu, Stahl –  D. Popa. Au mai evoluat: A. Iuga, Petra  Antrenor: Ionuț Popa.

FC Argeș: Popescu – Gugu, Turda, Hreniuc – Tofan, R. Costin (c), Gheorghe, Șerbănică – Barbu, Buhăescu, Enceanu. Au mai evoluat Mihăiescu, C. Stan. Antrenor: Emil Săndoi.

Arbitri: Andrei Moroiță (Ploiești) – Adrian Vornicu (Iași), Florin Pucheanu (Dâmbovița). Rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare).

Observatori FRF: Romeo Malac (Timișoara), Zoltan Szekely (Baia Mare).

Mai mult de jumătate din jucătorii care au intrat azi în teren au fost sub 21 de ani și au avut o prestație buna mai ales în repriza secundă, dar nu au putut salva rezultatul. E adevarat ca și jucătorii care și-au reziliat contractul au fost tineri. Poate altfel s-ar fi desfășurat jocul dacă UTA deschidea scorul în primele 10 minute prin două situații ale lui Albert Stahl. Popescu l-a blocat pe mijlocașul arădean în minutul 3, pentru ca cinci minute mai târziu Gugu să atenueze pătrunderea lui Stahl și portarul să rețină. În rest nici o ocazie mare la cele două porți până la golul oaspeților de la jumătatea primei reprize. Buhăescu putea realiza dubla dar s-a opus Bodea în minutul 30, o altă soluțe putea fi o pasă pentru Enceanu care era demarcat. Partea scundă a adus un ritm mai bun pentru elevii lui Ionuț Popa, dar prima ocazie a venit abia în minutul 68, D. Popa a reluat pe lângă portar spre poarta goală, dar Gugu a reușit să respingă prin alunecare de pe linia porții. În minutul următor, UTA a beneficiat de un penalty transformat de D. Popa. Jocul bun al arădenilor a venit pe fondul unui joc mai defensiv al elevilor lui Săndoi. Egalitatea pe tabela de scor a durat doar trei minute. După revenira pe tabelă a argeșenilor UTA a atacat dar fără ocazii, mai notăm doar un șut a lui Stahl. Acest fost mare derby al fotbalului autohton a fost câștigat de FC Argeș în această rundă cu numărul 15 în liga secundă. În etapa următoare, UTA se va deplasa joi la Ploiești pentru jocul cu Petrolul.

Așa s-a marcat:
Minutul 23, pasă în adâncime pentru Buhăescu, defensiva arădeană face pasul la off-side fanionul rămâne jos iar atacantul se uită spre colțul lung dar trage pe scurt din numai 6 metri, 0 – 1
Mintul 69, în urma unei lovituri de colț executată de Enescu, D Popa a căzut în careu fiind luat în brațe, lovitura de pe punctul cu var executată de același Popa a fost respinsă în față de portar iar atacantul arădean a reluat în poarta goală, 1 – 1
Minutul 73, centrare în diagonală trimisă de Tofan, C. Stan a primit în 6 metri și a trimis cu stângul pe colțul lung, 1 – 2.

„Încercăm să mergem pe linia ultimelor 4-5 etape, aceea de a folosi jucători tineri în număr cât mai mare. Am început cu 5 jucători sub vârstă și am folosit în total 8 la Bacău. Duminică, cred că 8 sau 9 juniori vor prinde echipa de start. Mergem pe această linie, fiindcă ținem cont de jucătorii tineri și foarte tineri. Vrem să le dăm și mai multă șansă, căci ei sunt ai noștri și, sper eu, ne vom baza pe ei mult timp de acum înainte, a spus în conferința dinaintea jocului antrenorul Ionuț Popa.

Trimiși în urmă cu aproape două săptămâni la echipa a doua ca urmare a prestației proaste cu Universitatea Cluj, Daniel Vădrariu, Alexandru Pop și Paul Cubleșan, jucători tineri între 20 și 25 de ani s-au grăbit să-și încheie conturile cu UTA. „Nimeni nu le-a cerut să-și rezilieze contractul, iar la acest meci cu FC Argeș, cel puțin unul sau doi ar fi putut să facă parte din lot. Dar, ei au solicitat in corpore, după câteva zile, rezilierea contractelor” – a spus tehnicianul arădean.

Cosmin Gherman, 18 noiembrie 2018 4:29