SPORTURI

UTA poate fi azi, matematic, promovată

 

Din postura de lider în clasament,UTA  a deschis duminică, acasă, seria jocurilor rundei a patra din acest play off de promovare în prima ligă de fotbal. Înaintea meciului cu Rapid, pierdut cu 2-1 arădenii aveau nevoie de un egal pentru a fi matematic promovați înainte de ultima rundă a acestui play-off disputat în premieră, cauzat de pandemia Covid 19. Astăzi, intră în luptă și celelalte combatante pentru un loc pe podium. Lupta pentru primele trei locuri este foare încâlcită, toate cele șase echipe implicate mai au șanse să joace în prima ligă.  Acum, înaintea jocurilor din etapa a patra UTA, ar putea fi în această seară matematic promovată având două șanse ca echipele gazdă să nu căștige jocurile de pe teren propriu. În caz contrar, UTA are asigurat acum matematic doar locul de baraj. Turris deschide seria jocurilor de azi  întâlnind CS Mioveni. Gazdele au nevoie de trei puncte din șase posibile pentru a avea asigurat un loc la baraj, iar în ultima rundă merg la Rapid. CS Mioveni dacă pierde azi părăsește lupta pentru un loc ce duce la promovarea directă. Rezultatele o pot aduce și la egalitate de puncte și departajare de golaveraj, scorul confruntării dintre cele două a fost egal, 0 – 0. Cu două victorii CS Mioveni poate ajunge chiar pe primul loc.

Petrolul este echipa cu cele mai mici șanse de promovare, dar o poate încurca pe FC Argeș care după înfrângerea de acasă cu CS Mioveni și-a complicat șansele. Piteștenii joacă azi la victorie pe terenul petroliștilor, iar în ultima rundă o întâlnesc acasă pe UTA. O victorie a gazdelor sau o remiză favorizează UTA, iar Petrolul și FC Argeș se anihiliează reciproc. Prin succesul de la Arad, giuleștenii și –au reaprins speranțele, stau la mâna rezultatelor și joacă ultima rundă acasă cu Turris care ar putea fi deja promovată.

Calcule se fac încă multe, unii spun că toate meciurile trebuiau jucate de la aceiași oră pentru a nu se putea face scenarii sau era echitabil o confruntare tur-retur, dar timpul scurt pentru a declara echipele câștigătoare spre UEFA. Joi, Adunara Generală a FRF va decide câte echipe vor evolua din sezonul următor în prima ligă. Dacă se mărește numărul de echipe pot promova primele patru clasate din liga a doua și doar ultima clasată din Liga 1 să joace baraj.

Cosmin Gherman, 28 iulie 2020 9:17