SPORTURI

UTA realizează că a renunțat la el prea ușor anul trecut: Rapid ține cu dinții de Hlistei!

 

Timpul trece în defavoarea echipei UTA care îl vrea pe mijlocașul dreapta arădean de origine Cătălin Hlistei 24 de case. Acesta s-a transferat în 14 ianuarie de la Sportul Snagov la Rapid cu care a și promovat având o contribuție majoră în acest sens, intrând în inima suporterilor prin câteva goluri decisive, unele de generic. CS Atletico Arad acuză că jucătorul pe care l-a crescut era sub contract când a semnat cu Sportul Snagov și de aici acuzația de semnătură dublă. Litigiul mocnește de mai multe etape, iar în data de 20 iunie, anul acesta, când era programată o expertiză în acest sens la la Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor, clubul Rapid București a remis un comunicat postat și pe pagina oficială a clubului.

 „Rapid ține cu dinții de jucătorul de care UTA s-a despărțit prea ușor, Cătălin a înscris pentru Rapid 9 goluri în 13 meciuri de Liga 3 şi a dat 11 pase decisive, fiind al doilea cel mai bun jucător al giuleştenilor în acest top, după Cârstocea, cu 16 reușite. La Sportul Snagov, Hlistei a jucat ca titular în toate cele 21 de meciuri ale primei părţi a campionatului Ligii 2 şi a marcat 7 goluri. Sezonul trecut, Hlistei a jucat la UTA, club la care a revenit după ce fusese transferat în Liga 1 la Pandurii. Cătălin a bifat 25 de apariții în tricoul arădenilor, pentru care a marcat opt goluri în campionat, a semnat acum un an calendaristic (3 iulie 2018) cu Sportul Snagov echipă are avea ca obiectiv promovarea sun comanda lui Laszlo Balint, care a lăsat echipa pe primul loc, acceptând o provocare din Ilfov de la Metaloglobus.”

Visul promovării s-a năruit din motive financiare iar Hlistei a ajuns la Rapid. Bogdan Apostu, impresarul jucătorului spune că Hilistei vrea să revină la Arad unde e dorit insistent de Laszlo Balint, dar soluția în acest caz trebuie să vină din partea celor ce se ocupă de litigii. Mai jos este comunicatul remis de Rapid.

„CĂTĂLIN HLISTEI, UNUL DINTRE NOI”

„Fotbal Club Rapid Bucureşti ţine să puncteze unele PRECIZĂRI care să lămurească zvonistica şi confuzia creată în jurul unuia dintre jucătorii noştri de bază din sezonul precedent, Cătălin Hlistei.
Clubul Atletico Arad comite grava eroare, cu iz penal, de a “agăţa” de gâtul fotbalistului un contract purtând semnătura acestuia, dar care în realitate nu îi aparţine!
Hlistei îşi susţine buna credinţă infirmând faptul că semnătura îi aparţine şi a apelat la comisiile abilitate pentru soluţionarea litigiilor, aşteptând clarificarea situaţiei.
Fotbalistul reprezintă o piesă importantă în angrenajul Rapidului şi pentru sezonul viitor, astfel gruparea noastră îi sprijină demersurile în găsirea dreptăţii, în contextul în care acesta are ca obiectiv o continuare a carierei în tricoul vişiniu.
În cazul mijlocaşului rapidist, clubul Atletico Arad se află în proces atât cu Rapid, cât şi cu FC Snagov (n.r. – clubul se numeşte, de fapt, Sportul Snagov), invocând subit probleme contractuale la doi ani distanţă, timp în care jucătorul a fost transferat de două ori!
Totodată, FC Rapid Bucureşti va sesiza comisiile abilitate vizavi şi de declaraţiile unor persoane oficiale din cadrul clubului UT Arad, interesate subit de obţinerea semnăturii lui Hlistei, aflat în continuare sub contract cu Rapid.
Atragem atenţia celor două grupări vecine de oraş că pot apela la astfel de tertipuri cu oricine vor, dar fără a încerca să implice un nume de rezonanţa şi tradiţia Rapidului.
Clubul Rapid îşi respectă toţi partenerii de competiţie atât timp cât aceştia se supun principiilor de bază ale guvernanţei sportive şi regulilor minime de fair play competiţional. În caz contrar vom lupta cu toate mijloacele şi resursele permise de regulamente pentru atingerea obiectivelor”, sună comunicatul Rapidului.

Foto CS Sportul Snagov: Buia, Apostu, Hlistei – Balint

Cosmin Gherman, 4 iulie 2019 9:47