luni, decembrie 5, 2022

UTA renunță la achizițiile făcute în vara lui 2017

 

Criza rezultatelor și ratarea obiectivului de a promova direct în primul eșalon la finele acestui sezon a atras despărțirea de jucătorii cu nume, aduși în vară la Arad. Această mișcare de trupe nu era greu de anticipat, la ultima întâlnire a anului trecut, președintele Alexandru Meszar anunța că UTA nu poate călători la „business class”, deși o merită, fiind nevoită să folosească „low cost” până la găsirea unui finanțator.

În aceste condiții, după reunirea lotului ce a avut loc în această săptămână, a urmat renegocierea salariilor și a condițiilor. Primul care a dat tonul plecărilor a fost Adili care, între timp, a și semnat cu campioana din Macedonia. Un alt stranieri, este vorba de Asani, a plecat și el, în aceiași zi, cu Cârstocea. Practic, în această săptămână, în fiecare zi UTA s-a despărțit de cîte un jucător sau doi, albaiulianul Paul Păcurar, timișoreanul Cristian Scutaru și, chiar campionul cu Astra Giurgiu, Daniel Florea (foto) au întregit lista plecărilor din orașul de pe Mureș. Toți s-au despărțit pe cale amiabilă  de club.

UTA nu a vrut să rateze o nouă promovare, iar în timpul scurt de la ultimul joc de baraj până la începerea campionatului, aducerea unor jucători cu nume era singura soluție viabilă, dar s-a dovedit că nu a fost suficient! Toți jucătorii amintiți mai sus au fost încântați de atmosfera creată de galeria UTA-ei, Florea, principalul marcator, declarând că își dorește să revină la Arad, dar în alte condiții.

La capitolul sosiri, tolba este mai mult goală: Bodea, Buia şi Petra. Primii doi vin de la LT Cermei, ultimul de la ASA Tg. Mureş. Toţi trei au au semnat cu UTA până la vară. Mai sunt alți jucători tineri din propria pepinieră sau din împrejurimi. Zvonul că unele echipe s-ar putea retrage ar fi o sursă de achiziții pentru UTA, dar depinde și de bani.

Ultimele Știri

Related news