duminică, ianuarie 29, 2023

UTA se califică pentru, după 28 de ani, în sferturile Cupei României!

UTA a câștigat joi, 8 decembrie fără drept de apel la Mioveni (3-0) și s-a calificat, de pe primul loc al Grupei B, în sferturile de finală din Cupa României Betano.
„Bătrâna Doamnă” a avut de demostrat ceva mai mult decât jocul cu care, din păcate, ne-a obișnuit, în fața unei formații aflată pe marginea prăpastiei, mai ales din cauza restanțelor financiare către jucători, dar și cu calificarea în sferturi în buzunar după două succese în primele runde ale grupei.

CS Mioveni – UTA 0-3 (0-1)

Stadion „Orășenesc”, teren bun, timp rece, spectatori 600.
Au marcat: Anton – min. 12, 
Hoxhallari – min. 52, Keșeru – min. 64.

CS Mioveni: Sima – Oancea, Burnea, Ene, Șerbănică (Militaru) – Lixandru – Toma (Burlacu), Panait, Pop (Coșereanu) – Antal (Gutea), Krasniqi (Kabananga).
Antrenor: Flavius Stoican
UTABalauru – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu – Batha (Fl. Matei), Anton (Cascini) – Otele (Godwin), Ubbink (Jobello), Șteau – Postolachi (Keșeru).
Antrenor: Laszlo Balint
Au arbitrat: A. Antonie – la centru, R. Ghinguleac (ambii din București) și F. Tunyogi (Zalău) – asistenți.

După 28 de ani, UTA va evolua din nou în sferturile de finală ale Cupei României conform graficului:
  • Sepsi – CS Mioveni
  • UTA – FCU Craiova
  • CFR Cluj – FC Argeș
  • FC Hermannstadt – U Cluj

În primăvara anului 2023, UTA va avea din nou șansa să joace pentru calificarea în semifinale, pe teren propriu, împotriva celor de la FCU Craiova. Acest lucru nu s-a mai întâmplat de pe pe 12 aprilie 1995, când arădenii erau învinși de Petrolul, scor 1-2, iar „Lupii galbeni” ridicau trofeul.

Precedentele „sferturi” jucate de UTA în Cupa României:

  • 1994-95 » 1-2 cu Petrolul (la Târgu Jiu)
  • 1977-78 » 0-1 cu Olimpia Satu Mare (la Cluj-Napoca)
  • 1976-77 » 0-5 cu Universitatea Craiova (la Turnu Severin)
  • 1973-74 » 1-3 cu Steaua București (la Ploiești)
  • 1969-70 » 0-1 cu Steaua București (la Sibiu)
  • 1968-69 »  0-3 cu Dinamo București (la Brașov)

Pe lângă cele 6 titluri de campioană, UTA a câștigat de două ori Cupa României (1948, 1953), jucând alte 2 finale (1950, 1966).

Laszlo Balint, după calificarea în „sferturile” Cupei României:

„În acest moment, principalul nostru obiectiv este meciul de la Cluj, din campionat. Dar, e adevărat că ne dorim să mergem în semifinale, mai ales că o să jucăm pe propriul teren împotriva unei echipe care poate pune probleme și își va dori, la rândul ei, să meargă mai departe.

Dar, una peste alta, până la următorul meci din Cupă noi mai avem foarte multe de făcut în campionat și sper să trecem cu bine de meciul de duminică”, a declarat Laszlo Balint, după calificarea în sferturile de finală din Cupa României.

UTA a luat, astfel, o doză bună de moral în vederea meciului de 6 puncte de la Cluj, cu Universitatea, din cadrul rundei a 20-a a Superligii – dar și niște bani buni

Fiecare echipă prezentă în faza grupelor a încasat câte 4.000 de euro pentru fiecare punct adunat. „Bătrâna Doamnă” va primi în cont 28 de mii de euro, bani care – deocamdată – nu ajung la fotbaliști sub formă de bonusuri.
În sferturi, victoria se premiază cu 25.000 de euro, în timp ce un succes în semifinale aduce o sumă dublă. Finalista mai câștigă 10.000 de euro, iar marea învingătoare 240.000 de euro.

Vezi AICI Tabloul sferturilor de finală, calendar și clasamente finale în grupe

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news