SPORTURI

UTA se pregătește serios pentru disputa de la Pitești

 

FC Argeș, gazda de vineri  echipei UTA, „este o echipă destul de omogenă chiar dacă a făcut câteva implanturi”- e de părere antrenorul Laszlo Balint. Acesta spune că echipa sa se va focusa pe ceea ce a lucrat în această pauză competițională oferită de acțiunile loturilor reprezentative. De luni a început pregătirea meciului de mâine, o pregătire mai scurtă cu o zi. Ionuț Badea antrenorul piteștenilor e unul din prietenii antrenorului Laszlo Balint, dar concentrarea va fi pe realizările colective și individuale nu pe ambițiile personale.

„Nu vreau să ne lăsăm păcăliți de rezultatele lor, la Mediaș au controlat o parte a jocului, un penalty refuzat ce ar fi schimbat soarta jocului, iar în prima etapă au revenit de la 0-3 au avut șansa să egaleze, împotriva unei echipe ca FC Botoșani. Mai avem de lucru dar sper să ne asigurăm un rezultat pozitiv, se văd progrese în evoluția jucătorilor cu referire la meciul amical de la Sibiu, sper să nu avem probleme medicale”, a precizat Laszlo Balint.

UTA deplasează 23 de jucători, portarul Horațiu Moldovan va ajunge direct la Pitești, după acțiunea lotului reprezentativ. Mai sunt încă jucători în izolare datorită virusului Covid 19, nu au mai apărut cazuri noi de infectare. Noua achiziție Klapan are nevoie de timp pentru integrare, are doar 4 antrenamente cu echipa, mai sunt probleme cu documentele sale a sosit carte verde. Albu poate evolua pe acest post dar nu pentru aceasta a fost adus la Arad.  Mental, acel play-off a apăsat toți jucătorii, iar acum aceștia își revin, avem o competiție de anduranță”, a subliniat Balint.

Balint a vorbit și despre faptul că dacă știa că echipa va evolua un an pe teren sintetic se gândea foarte bine dacă acceptă provocarea de la Arad, deși a mai avut parte de sintetic în cariera sa de antrenor. Echipa are nevoie de gustul victoriei. Atât FC Argeș cât și UTA s-au bucurat împreună  în ultima etapă din sezonul trecut, când au obținut promovarea împreună după o remiză, 1 – 1.

Delegația arădeană a plecat ieri spre Pitești, Tomozei e incert. Dacă echipa pregătește meciul de la Pitești, la stadionul din Calea Aurel Vlaicu încă se lucrează pentru că, la mijlocul săptămânii viitoare, revine comisia de omologare în vederea meciului de acasă cu Poli Iași. S-a pus în mișcare sistemul de turnicheți și se lucrează la parcarea de la stadion din zona ARED.

Cele două combatante se întâlnesc vineri în deschiderea rundei a treia din liga întâi de la ora 18.00, meci transmis pe toate canalele de sport de la noi din țară.

 

Cosmin Gherman, 10 septembrie 2020 10:23