SPORTURI

UTA se repatriază astăzi – după un bilanț mulțumitor în meciurile de pregătire din Antalya

 

UTA – Poltava U 21  2 – 4 (1 – 1)

După  succese și o remiză a venit și o înfrângere în ultimul joc de verificare în cantonamentul din Turcia. Adversara arădenilor a fost echipa ucraineană Vorslka Poltava U21.  UTA a început jocul în formula: Bolboașă – A. Rus, Crișan, Pașcu, Ciucur – Hrezdac, Pușcaș – Miculescu, Jebari, Ursu – C. Rus. Vorslka Poltava a început jocul în următoarea componență: Fesiun – Dubko, Pavliuk, Rey, Kutsenko – Kravchuk, Stryzhak – Mamro, Semilet, Cheliadin – Mkomola. Antrenori sunt Iurii Maskymov și Vitalii Kosovskyi.

O fază fixă a adus în minutul 7 deschiderea scorului,  un corner de pe partea dreaptă executat de Ciucur, prelungire a lui Pușcaș pentru Cipri Rus, acesta a trimis în careul mic unde a venit Miculescu și a finalizat la colțul lung, 1 – 0. A urmat un joc de uzură cu o posesie mai bună în dreptul arădenilor. Egalarea s-a produs cu 5 minute înainte de pauză, Stryzhak a scăpat în suprafața de pedeapsă singur cu Bolboașă și a marcat cu șut simplu, pe lâgnă goalkeeperul arădean 1 – 1. Tot adversarii au avut ultima ocazie din prima repriză dar Mkomola a finalizat peste poartă din poziție ideală. Golul doi a venit tot la poarta arădenilor în debutul părții secunde ca urmare a unei lovituri de colț Kravchuk, a fost la finalizare, 1 – 2. În minutul 55, căpitanul Cipri Rus a restabilit egalitatea în urma unui penalty obținut de Ursu. Pușcaș putea readuce UTA în avantaj dar scorul pe tabelă a rămas așa până în minutul 72. Defensiva arădeană a cedat în două rânduri pe final de meci, și tot o eroare defensivă de plasament a fost la primul gol încasat. După o intervenție ratată în defensiva arădeană Vasin a pătruns în minutul 72 până la 14 metri și l-a bătut pe Bolboașă la colțul lung 2 – 3. În minutul 76, Lyga a trimis peste portar, 2 – 4 și tot echipa din Ucraina ce se află pe primul loc în campionatul U21 a mai trecut pe lângă gol. Pentru UTA au mai jucat în partea secundă Gavrilă și Vulturar, UTA a avut în anumite momente patru juniori în teren.

Antrenorul Laszlo Balint avertiza despre dificultatea acestui joc. Delegația arădeană se repatriază astăzi, mâine e zi liberă, iar de la începutul săptămânii viitoare demarează „operațiunea” de pregătire a deplasării de la Miercurea Ciuc.

Cosmin Gherman, 15 februarie 2020 9:46