duminică, noiembrie 27, 2022

Viceprimarul Ilie Cheșa: „Am semnat astăzi primul contract pe PNRR, care va aduce Aradului 21 de milioane de lei“

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Viceprimarul Ilie Cheșa a semnat astăzi, la Palatul Victoria, în prezența premierului Nicolae Ciucă, contractul de finanțare pentru proiectul „Centre de colectare prin aport voluntar în municipiul Arad”.

Este primul proiect finanțat în municipiul Arad prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 3. Managementul Deșeurilor. Cu o valoare de peste 21 de milioane de lei, proiectul vizează înființarea, dotarea și operaționalizarea a patru centre de colectare prin aport voluntar în următoarele zone: Șoseaua de Centură FN, lângă stația de sortare existentă, Strada Tarafului, Zona 6 Vânători și Zona Industrială Sud.

„Așa cum am anunțat încă de la preluarea mandatului de viceprimar, am pus și voi pune un mare accent pe fondurile europene, pentru că sumele enorme pe care le avem la dispoziție în această perioadă reprezintă o șansă unică pentru dezvoltarea Aradului. 

În ultimele luni, s-a muncit mult în Primăria Arad pentru realizarea și depunerea acestor proiecte și cred că nu a fost zi fără să avem măcar o ședință pe tema proiectelor, alături de consultanți, proiectanți și, bineînțeles, funcționarii din primărie, cărora le mulțumesc pentru efortul pe care l-au depus, astfel încât Aradul să poată obține peste 27 de milioane de euro prin PNRR.

Rodul acestei munci se vede astăzi, când am avut onoarea de a semna, la Palatul Victoria, în prezența premierului Nicolae Ciucă, primul contract pe PNRR, care va aduce Aradului peste 21 de milioane de lei. Este vorba despre proiectul privind înființarea a 4 centre de colectare a deşeurilor prin aport voluntar. Este doar primul proiect câștigat de Primăria Arad pe PNRR, iar în perioada următoare vom semna și alte contracte, privind reabilitarea termică a peste 500 de apartamente, reabilitarea Colegiului Național „Vasile Goldişׅ şi a Școlii Gimnaziale „Caius Iacob“, transformarea digitală a parcărilor și, nu în ultimul rând, achiziționarea a încă 6 tramvaie de capacitate mare şi realizarea a 45 stații de încărcare electrice“, declară viceprimarul Ilie Cheșa, președintele Organizației Municipale a PSD Arad.

Biroul de Presă al PSD Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news