SPORTURI

Vine liderul din play-out

Play-out-ul Ligii I ajunge la jumătate odată cu etapa a V-a, care aduce la Arad pe Chindia Târgoviște. În sezonul regular, UTA s-a simțit bine contra dâmbovițenilor, în fața cărora au câștigat 4 puncte.

„Înfruntăm liderul, Chindia e într-o formă bună, a adunat 10 puncte în ultimele 4 meciuri, fără să primească gol. E o echipă solidă, merge pe un nucleu foarte bine structurat de multă vreme, are un antrenor experimentat. Cu siguranță ne așteaptă un meci greu, mai ales că suntem într-un moment dificil, pe care am fi dorit să în evităm, dar trebuie să îl gestionăm ca atare. Scopul nostru este să încercăm să scoatem maximum posibil, inclusiv din acest meci, iar până la final să facem numărul de puncte necesar pentru a menține echipa în prima ligă”, spune antrenorul Laszlo Balint. Tehnicianul reușește nicicum să îmbunătățească jocul ofensiv al echipei, asta deși are la dispoziție atacanți precum Hora, Antal, Petre sau Roger. Lipsește în continuare din centrul apărării Benga. Isac și Tomozei sunt ceilalți jucători cu probleme medicale care nu pot evolua azi.

Chindia pare a fi cea mai solidă echipă din play-out,  și are un avans de trei puncte fațî de principala urmăritoare. Cele două combatante au un stil asemănător dar mai bine organizată echipa lui Săndoi. Chindia  vine fără presiune la Arad, însă are dezavantajul de a avea o perioadă mai mică de repaus de la ultimul meci, care s-a jucat miercuri. Negrea și Diaz au ratat meciul de miercuri cu Astra din cauza unor accidentări și E puțin probabil ca cei doi să joace astăzi.

UTA – Chindia se joacă  de 1 mai, de la ora 15:00, și se vede în direct pe Look, Digi și Telekom Sport.

Arbitri: Horațiu Feșnic (Cluj Napoca) – Mihai Marica (Bistrița Năsăud), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Marcu (Oradea). Observator arbitri: Zoltan Szekely (Baia Mare).

Cosmin Gherman, 1 mai 2021 10:24