ȘTIRI

Volumul „Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri Româno-Chineze” a fost lansat la Muzeul Literaturii din București

 

În data de 12.16. 2018, la Muzeul Literaturii din București, a avut loc lansarea cărții CULTURA ȘI CIVILIZAȚIA CHINEZĂ. DIALOGURI ROMÂNO-CHINEZE, apărută la editura Casa Româno – Chineză.

Cartea cuprinde o prefață scrisă de către Excelența Sa Xu Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, precum  și alocuțiunile prezentate la ediția a III-a a simpozionului Cultură și Civilizație Chineză. Dialoguri Româno-Chineze, care au avut loc la Arad în perioada 21 – 23 noiembrie 2017. Urmează un album consistent cu imagini în policromie, care marchează toate etapele simpozionului și ale vizitei la Arad a înalților oaspeți chinezi prezenți la simpozion precum și din expoziția de fotografii din China, deschisă cu acest prilej. La final se află extrase din presă despre activitatea Casei Româno – Chineze, Filiala Arad.

Lansarea a avut loc în prezența unui public numeros, interesat de cultura și civilizația chineză. Prezentarea cărții a fost făcută de către Prof. Dr. Univ Lizica Mihuț, scriitorul Dan Mircea Cipariu și Ioan Matiuț, directorul editurii Casa Româno-Chineză.

S-a evidențiat și sprijinul acordat de către Centrul Municipal de Cultură Arad, pentru apariția aceste cărți.

Critic Arad, 13 iunie 2018 5:51

lansarecarte-mateo-5carte-mateo-4carte-mateo-3carte-mateo-2carte-mateo-1