vineri, decembrie 2, 2022

Zilele Culturii Austriece la Arad/Festivalul Arădean de Muzică Vieneză, la final

În preajma sărbătorii Luminației, Ein Deutsches Requiem op.45/ Un Recviem German de Johannes Brahms, va putea fi ascultat joi, 3.11.2022, începând cu orele 19:00, în Sala mare de concerte a Filarmonicii Arad, într-o distribuție „de zile mari”, cu maestrul Svetoslav Borisov, dirijor principal la Opera din Magdeburg/ Germania, la pupitrul dirijoral și soliștii Diana Alexe și Jinxin Chen din Austria. Dirijorul Corului Academic va fi maestrul arădean Robert Daniel Rădoiaș.

Festivalul Arădean de Muzică Vieneză dedicat marelui compozitor Johannes Brahms se va încheia cu acest concert de excepție,

având în program monumentala sa creație, Ein Deutsches Requiem op.45/Un recviem german, cu text din Sfânta Scriptură, pentru soliști, cor și orchestră. Lucrarea a fost prezentată integral în primă audiție în 1869, la Gewandhaus din Leipzig, cu 10 ani înaintea concertului pe care Johannes Brahms l-a susținut împreună cu Joseph Joachim la Arad.

Un opus fără precedent în istoria muzicii germane, Recviemul german este expresia trăirii romantice a problemei tragicului morții,

într-o epocă de eliberare religioasă, o confruntare a celor trecătoare cu speranța în veșnicie.
Textul, o compilație de citate biblice din Vechiul și Noul Testament, dezvoltă tema speranței, rugăciunea pentru odihna sufletului celui defunct fiind înlocuită cu consolarea celor vii.

Programul de sală al concertului va conține atât textul original cât și cel tradus în limba română, al întregii lucrări.

Biletele pot fi achiziționate online, de pe site-ul www.bilete.ro și de la casieria Palatului Cultural după următorul program:

Marți: 9:00 – 13:00
Miercuri: 12:00 – 16:00
Joi, în ziua concertului: 9:00-13:00 și 17:00 – 18:45.

Zilele Culturii Austriece la Arad/Festivalul de Muzică Vieneză este o manifestare organizată de Asociația Culturală Musik Forum Europa cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, al Centrului Municipal de Cultură Arad, al Filarmonicii Arad și se desfășoară, ca și edițiile anterioare, sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei la București.

Biroul de presă al Primăriei Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news