miercuri, martie 29, 2023

Ziua Copilului s-a sărbătorit în toate centrele și casele de tip familial din subordinea DGASPC

 

1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, a fost sărbătorită în toate centrele, casele de tip familial aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad și în organizațiile neguvernamentale  în parteneriat cu instituția.

Ziua a început cu o mare surpriză pentru cei aproape 40 de copii aflați în Centrul de Primire Minori și Centrul de Criză care au primit pachete cu jucării, dulciuri și haine dăruite din suflet de copiii angajaților Companiei de Apă Arad. Pentru că au ținut să aducă un zâmbet pe chipul copiilor ocrotiți de DGASPC Arad, aceștia au donat ursuleți de pluș, mașinuțe, ciocolată și dulciuri, haine și rechizite, jocuri educative. Iar gestul lor a fost binevenit și extrem de apreciat de cei cu care soarta a fost mai puțin darnică.

Copiii din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Copii cu Dizabilități, precum și cei care beneficiază de servicii specializate în cadrul  Centrului de Terapie și Recuperare pentru Copii Ghiocelul au pregătit un frumos program artistic. Costumați în zâne, fluturași, elfi sau pirați, copiii, în ciuda dizabilității au cântat, au spus poezii, au dansat și au pus în scenă teatru de păpuși. Alături de ei au participat și elevi de la mai multe școli din municipiu, Școala Generală nr.3 și Liceul de Artă „Sabin Drăgoi”, precum și voluntari străini din cadrul proiectului EUREKA găzduiţi de Asociaţia ‘’Societatea pentru Educaţie şi Cultură”din Nădlac. Copiii din cadrul Centrului de Plasament Oituz au pregătit special pentru această zi obiecte artizanale au dăruit copiilor din cadrul C.R.R.C.D. jucării și mici surprize.

Și pentru copiii ocrotiți în casele de tip familial din Sântana Ziua Copilului a fost una plină de activități, toate pregătite special pentru a simți cât mai intens bucuria acestei zile importante.

Activitățile s-au derulat în sala festivă a Liceului Tehnologic din Sântana, iar programul a cuprins întreceri sportive, jocuri, concursuri, face-painting, dansuri, dar și ateliere de confecţionare a figurinelor din baloane modelabile.

La final, toți copiii au fost recompensați cu diplome și o masă festivă.

Manifestări dedicate Zilei de 1 Iunie au fost organizate și în casele de tip familial din Lipova și Complex de Servicii Sociale Ineu.

DGASPC Arad dorește să mulțumească tuturor celor care au sprijinit instituția în organizarea evenimentelor dedicate copiilor, Asociației Aradul Prosperă, Bulevard Print, Horga Consulting, Monsanto, Via Carmina și în special sponsorului SC Cooper Industries România SRL (Eaton) care a donat copiilor de la Casa Vera și un televizor de ultimă generație, precum și copiilor angajaților Companiei de Apă, care au donat la rândul lor din suflet pentru suflet.

„Copiii sunt un dar divin, iar noi avem datoria de a-i prețui, de a-i iubi, crește și educa. La mulți ani tuturor copiilor din lume!”

 

(Comunicat de presă DGASPC – Director general, Erika Stark, Responsabil relații mass media, Diana Vogel)

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news