„Ziua Porților Deschise” la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecție a Mediului [GALERIE FOTO]

 

 

Joi, 30 martie, Colegiul Tehnic și-a deschis porțile pentru cei peste 250 de copii și dascăli, din 6 școli arădene, care au venit aici, pentru a cunoaște mai bine acest liceu, oferta educațională, pe dascălii de aici și nu în ultimul rând, să asculte impresiile celor care astăzi învață aici.

„Bună ziua,

Bine ați venit la Colegiul Tehnic de Construcţii și Protecția Mediului! Școala care ne învață să construim… Un profesor îşi pune amprenta asupra lumii prin elevii săi, pentru că noi, dascălii lucrăm cu mintea și sufletul copiilor, modelăm caracterele și talentele cu care sunteți înzestrați, de aceea trebuie să alegeți o școală care să fie potrivită pentru mintea și talentul fiecăruia dintre voi. Noi aici vă învățăm să construiți. Să vă construiți viața și să construiți în viață” – au fost cuvintele cu care directoarea colegiului,  Gheorghița Țica, a întâmpinat fiecare grup de copii care a vizitat Colegiul.

Fiecare grup de copii a fost preluat de o echipă formată dintr-un cadru didactic și doi elevi ai Colegiului și invitat să viziteze liceul și să participe la atelierele de creație, special pregătite pentru această zi.

Copiii și cadrele didactice de la Protecția Mediului au pregătit ateliere în care au prezentat cum se fabrică hârtia reciclată, i-au învățat pe cei mici să facă flori din lingurițe de plastic și obiecte artizanale din materiale reciclabile.

În curtea școlii, toată lumea s-a distrat învățând jocuri ecologice, iar copiii și cadrele didactice de la Construcții au arătat cum se confecționează o machetă 3D pe calculator, cum se face un desen tehnic al unei locuințe sau cum se face un plan de arhitectură.

Au fost și două expoziții. O expoziție de obiecte artizanale realizate de elevi, în cadrul Cercul Pro Natura și o expoziție cu planșe arhitecturale a unor clădiri, realizate în cadrul Cercului Micii Urbaniști.

Iar pentru ca ziua să fie cu adevărat un eveniment, toți cei prezenți joi la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecție a Mediului au fost invitați la un spectacol artistic, realizat special pentru această ocazie, de elevii școlii.

Toți cei care au vizitat Colegiul Tehnic au plecat impresionați, mulți dintre ei neascunzându-și dorința de a reveni.

„Aș vrea să mulțumesc tuturor colegilor mei, elevilor noștri minunați, tuturor celor care mi-au fost alături și s-au implicat în organizarea acestei zile deosebite pentru școala noastră. Am arătat tuturor că aici la Colegiul Tehnic, suntem o echipă frumoasă care știm și putem să construim” a mai adăugat directoarea colegiului la finalul evenimentului.

 

Pentru mai multe informații, fotografii și comentarii, vizitează pagina de facebook Colegiul Tehnic Arad Ctcpma.

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6527
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy