sâmbătă, august 13, 2022

[ACTUALIZARE 2] A fost GALA CAMPIONILOR – iar evenimentul a umplut Polivalenta și și-a meritat titulatura [GALERIE FOTO]

 

A fost EVENIMENTUL SPORTIV al anului 2018 și a fost o REUȘITĂ, fără nicio urmă de îndoială… și asta în pofida faptului că Primăria Municipiului Arad a dat „ignore total” (din „simplul motiv” că au participat și câțiva fruntași PSD!), iar interesul posturilor naționale de televiziune s-a văzut… la Ungaria (habar n-avem adevăratul motiv și nici nu ne interesează). Ruben Stoia, cel „vinovat” de tot ce s-a întâmplat sâmbătă seara, alături de PR-ul Bianca Morariu, a primit drept răsplată o Sală Polivalentă plină: 1500 de oameni s-au simțit ca în marile orașe care-și permit o gală de box – „acest show de lux al clasei de jos”… cum numea un cronicar american din anii 30 (cam pe unde suntem noi, din punct de vedere al fenomenului) acest nobil sport.

Opt partide au ținut cu sufletul la gură spectatorii

ce au plătit între 50 și 150 de lei pe bilet.
Toți pugiliștii români – Daniel Buciuc, Cezar Juratoni, Alexandru Jur, Eduard Gafencu şi Flavius Biea – și-au câștigat partidele – ultii doi, arădeni de origine, fiind vedetele serii au fost
Pe lista câștigătorilor s-au mai înscris și maghiarii Mate Kis, care a pus mâna pe centura WBO, Zoltan Kispal şi Renato Eged.

Într-unul dintre cele mai așteptate meciuri, la categoria semigrea, Edi Gafencu l-a făcut KO pe Titusz Szabo

Maghiarul a căzut inconștient pe podea în prima repriză și și-a revenit după aproximativ 10 minute, după intervenția echipei medicale. „A fost o seară frumoasă, cu lupte bune. Sper că am reușit să fac arădenii fericiți prin lupta mea. Nu mă așteptam să termin așa de repede lupta, dar așa a fost să fie. Mă bucur din tot sufletul că adversarul meu și-a revenit și este în afara oricărui pericol. Vreau să mulțumesc lui Dumnezeu că îmi dă putere să trec peste orice, familiei mele care mă susține tot timpul si mă iubeste necondiționat, antrenorului meu, Ruben Stoia, întregului staff și publicului minunat care a fost alături de mine”, a spus Gafencu.

Meciul vedetă al serii, având ca miză Centura IBA Inter Continental,

l-a opus pe arădeanul Flavius Biea, stabilit la Timișoara de 15 ani și pe venezueleanul Yeison Gonzales. Fostul campion mondial și european la cadeți l-a determinat pe pugilistul sud-american să arunce prosopul în runda a cincea, spre deliciul întregii săli. „Mi-am dorit foarte mult să boxez la Arad, nu am mai făcut-o de foarte mulți ani. Sunt născut aici, dar am continuat la Timișoara spre marea performanță. Mulțumesc publicului care a fost alături de noi, presei și promoterilor care au reușit să facă posibil acest eveniment. Mă bucur pentru tot ce se întâmplă aici și această centură va rămâne la mine mult timp de acum încolo, nu ca cealaltă pe care am pierdut-o destul de repede. Am avut un adversar mai tânăr, știam că va veni să mă pună pe jos, că va rezista mult, dar experiența mea în atâtea meciuri și-a spus cuvântul. Am demonstrat în ring că merit această centură și de acum această centură va fi tot mai prețioasă, îmi doresc să ajung campion mondial”, a declarat Biea la final.

Ruben Stoia speră să repete isprava și pe viitor. „A fost un eveniment peste așteptări, cu meciuri foarte frumoase. Aș vrea să mulțumesc publicului arădean care a venit în număr foarte mare și au susținut sportivii. Dacă faci ceva cu sufletul, rezultatele apar, am satisfacția și împlinirea că am realizat ceva frumos pentru arădeni și ei mă apreciază. Sper ca Gafencu să continue tot așa, a făcut o luptă foarte frumoasă. Îl felicit și pe Biea pentru centura câștigată și le mulțumesc tuturor spectatorilor care au fost prezenți și ne-au susținut. Sper să mai organizăm astfel de evenimente și pe viitor la Arad”, a punctat sufletul Galei Campionilor 2018.

***

Totuși, cui a uitat să-i mulțumească Gafencu,

a fost tocmai antrenorul său din ultimii 10 ani, Gabi Moț. Reușita din seara galei este umbrită oarecum de anumite aspecte legale dar și de fair-play. Între Edi și clubul sportiv Top Fighters Club există un contract în derulare, valabil până in februarie 2019. Conform contractului, sportivul avea obligația de a nu participa la antrenamente sau competiții sportive organizate de alte cluburi, iar dacă totuși o face, măcar să solicite și să obțină acordul clubului cu care are contract. Întrebat cum apreciază gestul sportivului Edi Gafencu de a încălca contractul și de a se antrena la o altă sală în numele căreia va participa la gală, Gabi Moț s-a rezumat la „Ce aș putea spune? Dacă mă raportez la contract, l-a încălcat și datorează daune de zeci de mii de euro, inclusiv din gală. Dacă mă raportez strict la un sportiv, nu am nicio pretenție. Eu, ca fost boxer cu performanțe, am caracter. Am fost antrenorul lui aproape 10 ani, cred că l-am învățat cam tot ce știe și știu exact ce poate”. Întrebat dacă a văzut meciul și cum comentează prestația tehnică a lui Edi, Gabi Moț a spus „ Am văzut meciul în presă. Nu am participat la gală. Dar de tehnică, spun că Edi e bun… întotdeauna a fost. Îi urez succes și mă bucur de rezultatul lui în primul meci profesionist.”

https://www.facebook.com/1929702627345862/videos/2487849921231876/UzpfSTEwMDAwMTcwMDgzMDgxNjozMDYwNjExMjk0OTk0MTQ6MTA6MDoxNTQzNjUxMTk5OjE0NTI1NzM3ODg5NzYwODA4NzY/

………………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (17 noiembrie, 2018) Să înceapă GALA CAMPIONILOR! 16 pugiliști, 2 CENTURI EUROPENE puse în joc și un SHOW TOTAL în această seară, la Sala Polivalentă

Vineri, 16 noiembrie a fost ZIUA CÂNTARULUI – probă pe care cei 16 pugiliști care se vor înfrunta la Sala Polivalentă în cadrul GALEI DE BOX, 2018, au trecut-o fără excepție, iar astăzi este ZIUA GALEI. 

„Vor fi două centuri europene în joc” – conform lui Ruben Stoia –, „toată lumea va fi aptă să boxeze și așteptăm cu nerăbdare începerea evenimentului. Vrem să le oferim un show total arădenilor, pe care bineînțeles îi așteptăm în număr cât mai mare. Sper să fie alături de noi, să ne susțină și să avem o sală arhiplină.”

Opt partide sunt programate în cadrul galei, protagoniştii acestora fiind Alexandru Jur, arădeanul Eduard Gafencu, Cezar Juratoni, Daniel Buciuc (toţi din România), Mate Kis, Renato Egedi, Balazs Bacskai (toţi din Ungaria) şi Flavius Biea, în meciul vedetă.
Main-eventul Galei Campionilor va fi lupta dintre arădeanul Flavius Biea și venezueleanul Yeison Gonzalez, care vor lupta pentru o centură intercontinentală sub egida IBA – dar toate celelalte meciuri merită.

Gala Campionilor 2018, este cel mai important eveniment pugilistic organizat vreodată în Arad și are loc începând cu ora 19:00, la Sala Polivalentă.

Biletele costă 50 de lei în tribune, 150 de lei la zona VIP și pot fi achiziționate direct de la intrarea în Sala Polivalentă.

………………………………………………

[TITLUL INIȚIAL] (30 octombrie, 2018) GALA CAMPIONILOR – Evenimentul care pune BOXUL ARĂDEAN în lumina pe care o merită

Decăderea boxului din rangul de sport popular local la nivelul „o gală pe deceniu” s-a petrecut, în Arad, aproape pe nesimțite… și nu acum e momentul de nostalgii, pentru că mai ales în ultimii doi ani SE ÎNTÂMPLĂ CEVA în acest spațiu lipsit de entuziasm și, iată, ne apropiem de evenimentul care promite să fie capul de afiș al lunii noiembrie în mass-media românești și nu numai. 

„Omul sfinţeşte locul, iar în sportul arădean, Ruben este omul” – o spune un om care știe despre ce vorbește, Florin Molcuţan, consilier în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului, despre Ruben Stoia, organizatorul Galei Campionilor 2018, eveniment prefaţat marți, 30 octombrie,  în cadrul unei conferinţe de presă susținută la Hotel „Continental”.

Ruben Stoia: „A fost un vis de-al meu să organizez o astfel de gală, în care arădeanul Flavius Biea să revină, din nou, după 17 ani, pe ringul de box din Arad, oraş în care şi-a început cariera de pugilist. Cu Flavius am bătut prima oară palma, iar restul Galei Campionilor a venit pas cu pas. Am avut alături de mine oameni inimoşi, care m-au sprijinit necondiţionat în acest demers, în special pe prietenul meu, deputatul Dorel Căprar. Îmi doresc ca Flavius să câştige această Centură în faţa unei săli arhipline”. (vezi VIDEO)

Flavius Biea„Vreau să păstrez această Centură în România. Acum sunt pe locul 170 în lume. Dacă voi câştiga Centura şi o voi mai pune odată în joc şi voi învinge, voi intra în primii 100 şi voi putea boxa pentru titlul mondial. Nu am plecat afară din ţară, pentru că şi aici, în România, se pot face lucruri frumoase. Am două oferte din Anglia şi SUA, poate semnez cu vreuna după această gală” – a spus Flavius, însoţit de soţia sa, Roxana, căreia i-a mulţumit pentru sprijin, iar Ruben Stoia însuși și-a asumat (cel puțin) politețea de a spune că „70% din organizarea acestei gale se datorează acestei persoane”… de altfel, modestă și care nu a declarat nimic.

***

10 partide de box profesionist se vor putea urmări la „Polivalentă”

Reuniunea pugilistică va avea loc pe 17 noiembrie, ora 20, de la Sala Sporturilor „Victoria”.

În programul Galei Campionilor vor mai avea loc, în afară de main-eventul Flavius Biea (28 de ani) vs. Yeison Gonzales (20 de ani), în care arădeanul va încerca să păstreze Centura IBA Inter-Continental la Arad, alte 9 partide de box profesionist, în care vedete vor fi şase pugilişti români (Alexandru Jur, Florin Cordoş, Ionuţ Tănăsie, Cezar Juratoni, Daniel Buciuc şi arădeanul Eduard Gafencu) şi trei din Ungaria (Mate Kis, Renato Egedi şi Balazs Bacskai).

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Sălii Polivalente, de la Art Cafe și de la Cristal Cafe sau online, pe myticket.ro.
Un bilet costă 50 de lei, iar la sectorul VIP, 150 de lei. 

***

COMUNICATUL DE PRESĂ AL ORGANIZATORILOR

Astăzi, 30 Octombrie, în cadrul conferinței de presă inițiată de către Ruben Stoia – organizatorul Galei Campionilor 2018 – a fost prezentată în fața mass-mediei, Centura Intercontinentala IBA, precum și capul de afiș al acestei gale care a fost prezent la conferința – respectiv Flavius Biea.

Au mai participat în calitate de invitați următorii: Plosca Viorel – reprezentatntul arbitrilor Comitetului de Box din România, și supervizor al competiției -, Cristian Gavra – director al Direcției Județene de Tinerent și Sport -, Molcuțan Florin – consilierul ministrului Tineretului și Sportului.

Din lista invitaților a mai făcut parte și Eduard Gafencu – aradeanul campion coloseum, care din motive întemeiate a lipsit de la conferința de presă.

Centrua IBA va fi prezentă în cadrul Galei Campionilor 2018 unde se vor bate pentru ea Flavius Biea și Yeison Gonzalez reprezentant al Venezuelei.

„După ce Gala Campionilor, 2017, a făcut o figură frumoasă pentru Arad și România, iată că a venit momentul ca cea de-a doua ediție a Galei Campionilor să ridice și mai mult nivelul boxului arădean și nu numai prin cele opt meciuri de înaltă clasă ce se vor desfășura în ring pe data de 17 Noiembrie 2018, la Sala Sporturilor Victoria din Arad. Sunt convinsă că Ruben Stoia, cel al cărui vis a devenit realitatea prin această gală, ne va surprinde și în acest an prin organizarea unui adevărat show în ring” –   este declarația Biancăi Morariu, PR-ul evenimentului.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news