luni, martie 27, 2023

[ACTUALIZARE 2] Cine sunt CEI 21 CONTRABANDIȘTI care au constituit REȚEAUA de TRAFIC DE ȚIGĂRI din 4 județe destructurată de DIICOT Arad? Judecătorul a luat măsura plasării a TREI dintre ei în AREST DOMICILIAR

 

Instanța de judecată desemnată să deceleze în dosarul de contrabandă care, de trei zile, ține prima pagină a publicațiilor din vestul țării, a hotărât plasarea în arest a domiciliu e trei dintre cei 21 de inculpați reținuți și percheziționați la domiciliu joi –  pentru restul luându-se măsura plasării sub control judiciar.

Iată Soluția pe scurt luată de Instanța Tribunalului Arad vineri după-masa:

În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală, respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosarul nr. 47 D/P/2018, de arestare preventivă a inculpaţilor: 1) SUICI LAURENȚIU CLAUDIU, 2) RAȘCA IOSIF – ATTILA, 3) HETEȘ IOAN – FLORIAN. În baza art. 227 alin. 2, raportat la art. 202 alin. 4 lit. d şi art. 218 Cod procedură penală, dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii de mai sus, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12 iulie 2019, până la 10 august 2019, inclusiv.

În baza art. 221 alin. (1) Cod procedură penală, impune inculpaţilor Suici Laurenţiu Claudiu, Raşca Iosif Attila şi Heteş Ioan Florian obligaţia de a nu părăsi imobilele în care locuiesc, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpaţii Suici Laurenţiu Claudiu, Raşca Iosif Attila şi Heteş Ioan Florian au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, între ei sau cu alţi participanţi la comiterea infracţiunilor imputate, respectiv cu inculpaţii Avram Gheorghe, Caia Vasile – Romulus, Dospina Petrică Mugurel, Barbu Emanuel, Voicu Vicu, Voicilă Ionuț, Dinu Ionuț – Daniel, Dancea (Dinu) Florentina – Loredana, Borka Ivan, Moish Vasyl, Morar Nicolae Dănuţ, Gogea Costel, Căldărar Valer, Lupei Marinel, Cădar Gheorghe Ioan, Cădar Gheorghina Angela și Păuşan Dănuţ Claudiu. În baza art. 221 alin. (4) Cod procedură penală, atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12 iulie 2019, ora 19:50.

…………………………………………………………..

[ACTUALIZARE 1] (12 iulie, 2019) EFECTELE JURIDICE și MATERIALE ale celor 21 de percheziții pe CONTRABANDĂ: au fost reținuți 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, din județele Arad, Timiș, Hunedoara și Olt și s-a stabilit un prejudiciu de 1.670.000 de lei

[COMUNICAT DE PRESĂ]

UPDATE/ 21 DE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

Ieri, 13 percheziții domiciliare au fost efectuate în județul Arad și 8 în județul Timiș, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în contrabandă cu țigări, în zona de vest a României.

În urma acțiunii polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și a procurorilor D.I.I.C.O.T. din Arad, au fost indisponibilizate peste 170.000 de țigări netimbrate sau timbrate necorespunzător, susceptibile a fi de contrabandă, bani în lei și în valută (27.050 de euro și 2.000 de lei), ce ar proveni din vânzarea țigărilor, o armă de foc, 155 de cartușe, un amortizor și două lunete.

În urma audierilor, au fost reținuți 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 48 de ani, din județele Arad, Timiș, Hunedoara și Olt. Aceștia urmează să fie prezentați instanței pentru luarea de măsuri preventive.

În dosar, sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă, divulgarea de informații secrete de serviciu sau nepublice și favorizarea făptuitorului.

Cercetările efectuate până în prezent au stabilit un prejudiciu, cauzat prin săvârșirea faptelor, de aproximativ 1.670.000 de lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, al Serviciul Criminalistic și al Biroului de Analiză a Informațiilor Arad. La perchezițiile de ieri au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate și luptători pentru acțiuni speciale din Arad, alături de jandarmi.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglemantată de Codul de Procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Biroul de presă al IPJ Arad

……………………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (11 iulie, 2019 ) [NEWS ALERT] 13 percheziții domiciliare sunt efectuate în județul Arad și 8 în județul Timiș la PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

[NEWS ALERT] 13 percheziții domiciliare sunt efectuate în județul Arad și 8 în județul Timiș la PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

[COMUNICAT DE PRESĂ]

21 DE PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONTRABANDĂ CU ȚIGĂRI

Astăzi, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Arad, sub coordonarea procurorilorD.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, efectuează 21 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

Astfel, 13 percheziții domiciliare sunt efectuate în județul Arad și 8 în județul Timiș și au ca scop destructurarea unui grup infracțional organizat,specializat în contrabandă cu țigări, în zona de vest a României.

De asemenea, urmează să fie puse în executare 11 mandate de aducere emise pe numele membrilor grupării.

Prejudiciul cauzat până în prezent statului, prin activitatea infracțională desfășurată, este de aproximativ 350.000 de euro.

În cauză, polițiștii au indisponibilizat 115.990 de țigăride contrabandă, de proveniență extracomunitară.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

La acțiune participă și polițiști din Arad și Timiș, dar și jandarmi.

Biroul de presa al Politiei Romane

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news