miercuri, august 17, 2022

[ACTUALIZARE 2] Serghei SACALĂ s-a cerut înapoi la Măltăreț cu tot cu grup, dar Instanța de Apel a considerat această dorință NEFONDATĂ și i-a mai și amendat pe fiecare cu câte 4 grame…

Judecătorii nu l-au lăsat nici pe el, nici pe ceilalți 4 membrii ai orchestei de trompete cu care se pregătea să cânte, repetând intens, la Festivalul AOA, nici măcat la pe arest domiciliar

Cine știe ce argumente o fi invocat Serghei Sacală în Contestația sa la măsura arestării preventive, declarată pe 14 iunie și judecată pe 16 la Curtea de Apel Timișoara?… Nici nu ne obosim să aflăm exact – deși cred că ar fi o lectură distractivă -, important e că nu l-au lăsat nici pe el, nici pe ceilalți 4 membri ai orchestrei de trompete cu care se pregătea să cânte, repetând intens, la Festivalul AOA.
Pe lângă că i-au trimis înapoi în pivnița de la Reșița, instanța C.A.T. i-a amendat pe fiecare cu câte 4 grame de… ăăă… cu 200 de lei – probabil pentru „mișto făcut de organele statului” cu această contestație.

Soluția de scurt, așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată 

Tip soluție: ca nefondat

Soluția pe scurt: În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b C.p.p. raportat la art. 204 C.p.p. respinge ca nefondate contestațiile formulate de inculpații SACALA SERHEI VASEA, GORNOVICEANU CLAUDIU, GLAVAŢCHI AMALIA IULIA, CĂPĂŢÎNĂ ORLANDO LIVIU și TYUKODI ŞTEFAN împotriva încheierii nr. 55/10.06.2022 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Arad în dosarul nr. 1586/108/2022. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă pe fiecare inculpat contestator la plata a câte 200 lei, cheltuieli judiciare către stat în contestație. Dispune plata din fondurile Ministerului Justiției către Baroul Timiș a sumei de 313 lei, onorariu avocatul din oficiu. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu din 16.06.2022.

Document: Hotărâre cameră consiliu  67/2022  16.06.2022

…………………………………………………..

[ACTUALIZARE] (11 iunie, 2022) Serghei SACALĂ și tovarășii săi au fost ARESTAȚI sub acuzațiile de constituire într-un grup infracțional organizat și trafic internațional de droguri

Serghei Sacală și încă 4 dintre tovarășii săi au fost arestați, după ce ieri au fost prezentați judecătorului pentru drepturi și libertăți de la Tribunalului Arad sub acuzațiile de constituire într-un grup infracțional organizat și trafic internațional de droguri – toate însoțite de probe.

S-a dispus plasarea lor în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș Severin – adică la Reșița, unde-i duce mai nou, de când cu renovarea sediului IPJ Arad de pe „Vârful cu dor”.

Solutia pe scurt – așa cum apare pe Portalul Instanțelor de Judecată:

„În baza art. 226, raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad în dosarul nr. 77D/P/2022 şi dispune arestare preventivă a inculpaţilor: 1. SACALA SERGHEI VASEA 2. GORNOVICEANU CLAUDIU – 3. GLAVAŢCHI AMALIA IULIA – 4. CĂPĂȚÎNĂ ORLANDO LIVIU – 5. TYUKODI ȘTEFAN – Toţi inculpaţii fiind reţinuţi preventiv aflaţi în Centrul de reţinere şi arestare preventivă din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş Severin, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10 iunie 2022, până la 09 iulie 2022, inclusiv.
În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 272 Cod procedură penală, dispune virarea din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Arad a sumei de 313 lei, reprezentând onorariu avocat din oficiu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 10 iunie 2022, ora 18:00.

Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  55/2022  10.06.2022.”

…………………………………………………….

[TITLUL INIȚIAL] (10 iunie, 2022 ) Polițiștii și procurorii arădeni de la ANTIDROG i-au dat pe tavă lui BODE capul lui SERGHEI. Dealerii au fost supravegheați în ultimele 6 luni, iar flagrantul și perchezițiile au dus la reținerea a 6 dintre ei

[COMUNICAT DE PRESĂ]
27 DE KILOGRAME DE CANNABIS, DESCOPERITE DE POLIȚIȘTI

La data de 9 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad – Sectorul Poliţiei de Frontieră Nădlac, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au prins, în flagrant delict, 6 persoane, după ce ar fi introdus în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, 12 kilograme de cannabis.

25 de mandate de percheziție domiciliară

Astfel, în continuare, au fost puse în aplicare 25 de mandate de percheziție domiciliară în județul Arad, fiind descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 15,265 kilograme de cannabis, 7 plante de cannabis, 40,49 de grame de amfetamină, 2 grame speed, 0,5 grame de cocaină, 8 cântare, 3 grindere, un aparat de vidat, pungi pentru vidare cu urme de substanţă, un pistol neletal de 9 mm, 26 de cartuşe, 9.310 euro, 73.348 de lei, 200 de franci elvețieni și 100 de lire sterline.

Liderul, conform informațiilor noastre, este Serghei Vasea Sacală… cunoscut în toate mediile posibile ca atare (n. red)

În cauză, s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie – iunie 2022, una dintre persoanele bănuite, care și-ar fi asumat poziția de lider, ar fi iniţiat şi constituit, împreună cu alte 22 de persoane, un grup infracţional organizat, având ca scop săvârșirea infracţiunilor de trafic internaţional şi intern de droguri de risc şi mare risc, grup care şi-ar fi desfăşurat activitatea infracţională în judeţul Arad.

Drogurile au fost aduse din Spania, folosind fie firme de coletărie, fie societăţi comerciale de transport persoane

Liderul grupului infracțional ar fi importat droguri din Spania, de la traficanţii locali de cannabis, cocaină și ecstasy, plasând comenzile prin intermediul telefonului.

De asemenea, acesta ar fi plătit drogurile şi s-ar fi ocupat de organizarea transportului pe ruta Spania-România, folosind fie firme de coletărie, fie societăţi comerciale de transport persoane.

Pentru a îngreuna descoperirea transporturilor, pachetele care conțineau droguri ar fi fost disimulate în colete, printre alte bunuri.

Odată introduse, ilegal, în România, drogurile ar fi fost depozitate şi comercializate în judeţul Arad de celelalte persoane bănuite.

La data de 9 iunie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au dispus reținerea, pentru 24 de ore a 6 dintre persoanele bănuite și luarea măsurii controlului judiciar, pentru 60 de zile față de o altă persoană, pentru comiterea infracțiunilor constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internaţional de droguri de risc și trafic intern de droguri de risc.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

La activități au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș – Severin și Inspectoratului de Poliție Județean Arad, precum și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Biroul de presă al DIICOT București

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news