[ACTUALIZARE 3] A durat pe cât a durut, dar a câștigat războiul pervers cu DSVSA folosind cele mai curate arme ale Justiției! Acuzațiile asupra Marinelei Tudor – Paws United – s-au soluționat cu CLASARE

dsvsa arad vs. marinela tudor
Distribuie:
A luptat pentru cauza ei, a crezut în ea și a câștigat!

– aceasta e formula (pe cât de banal de formulat, pe atât de greu de aplicat!) cu care Marinela Tudor, administratoare a trei firme care se ocupă de animale abandonate, a câștigat, în justiție, războiul cu  Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad.
Și nu oricum, ci după lupte fără ghilimele, fără scupule, fără pic ce onestitate, fără empatie față de animale, fără Dumnezeu.
Este una dintre (uf!) puținele prilejuri care ni se oferă să lăudăm organele statului care, de această dată, nu s-au coalizat între ele, n-au ținut cont de poziții și funcții și au dat dreptate, in corpore, unei entității private mult sub puterea acuzatorului – ne referim, desigur, exclusiv la puterea politic-administrativă, că 1/1, doamna asta n-are adversar la niciun capitol, în tot DSVSA-ul ăla de lingăi corupți!

maria tudor vs.dsvsa

Un război în beneficiul nimănui și spre paguba toturor!

Sute… mii de animale puteau fi adunate de pe străzi dacă șefii de la DSVSA Arad nu-i închideau adăposturile  de la Pecica și Zăbrani uneia dintre foarte puținele persoane fizico- juridice care chiar ȘTIE CE FACE pe această nișă (inuman de îngustă – tocmai de aceea asaltată de organele statului?!). Și nu sub vreo acuzație oarecare, ci nici mai mult nici mai puțin decât „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comerț ilegal cu animale”

Speța pe care o urmărim de un an de zile și pe care o găsiți, în cele mai mici amănunte, în acest link actualizat, iată, la al patrulea episod, a trecut prin toate filtrele justiției – de la plângere la cercetare și urmărire până la soluționare. Toate cele trei organe ale statului desemnate să cerceteze, ancheteze și soluționeze asemenea spețe – Inspectoratul Județean de Poliție, Parchetul de pe lângă Judecătorie și cel al Tribunalului Arad – au dat CLASARE după cum urmează:

clasare politie 1

clasare politie2

clasare politie

clasare judecatorie1

clasare tribunal

Problema e că, pe toată această durată, mai multe ființe vii decât toți membri și simpatizanții DSVSA la un loc, puteau fi salvate… așa încât

într-o continuare idealistă a acestui deznodământ,

Marinela Tudor, printr-un avocat la rându-i idealist, ar trebui să acționeze DSVSA Arad în judecată pentru constituire în mai multe grupuri organizate în vederea comiterii infracțiunilor de sabotaj, zoocid și cruzime împotriva animalelor, șantaj și altele – iar până la încheierea procesului (la Strasbourg, la Geneva, la Haga… într-un mediu care chiar iubește animalele), sediul de pe Pădurii să stea închis și toți angajații trimiși în șomaj tehnic cel puțin… asta ca să nu fim răi și să ne imaginăm altceva.
Realist și deocamdată, e la faza „Am și eu dosare pe rol, cu sesizări făcute de mine, care încă se cercetează”.

………………………………………………………………
[ACTUALIZARE 2] (8 iunie, 2022) REVOLTĂTOR! DSV Arad face tot posibilul să desființeze singura societate autorizată care ar putea gestiona situația, fără a eutanasia, animalele abandonate
Vorba lui Arpi Nistor

– pentru că probabil nimeni în viață nu poate să explice mai bine decât Arpi situația animalelor fără stăpân din Aradul ăsta:

„Adăpostul Public este plin de câini, încet-încet se reumple și în locațiile lui Decuseară (doar nu ați crezut că s-a oprit?). Între timp DSV Arad face tot posibilul să desființeze singura firmă autorizată, care ar putea gestiona situația fără a eutanasia aceste sute de suflete.
E plin și la restul salvatorilor, iar donațiile sunt aproape inexistente.
Prevăd un an foarte rău pentru acești căței.”

Arpi se referă la această adresă:

ansvsa ordonanta interzicere

– care și pe noi ne-a uluit și ne-a dat / luat timp de gândire asupra constatării-refren la noi în țară: Doamne, cât de ticăloși sunt slugoii ăștia!
Și mai ales că de când am participat, live, la golirea lagărului schizofrenic de la Gurba, am cam toată harta – da… aceeași societate care a dat o mână de ajutor organelor statului în eliberarea, găzduirea și rezolvarea situație a peste 100 de câini chinuiți, este la nici o lună de atunci, închisă de… alte organe ale statului.

Gabriela Decuseară a rămas, cel puțin momentan, singură. Poliția Animalelor, D.S.V.S.A. și Asociatia „Paws United” au eliberat PUȘCĂRIA NEVINOVAȚILOR de la Gurba… care n-are niciun vinovat că există, deși e mereu acolo!

Ăștia sunt chiar imbecili, răi-sadea, criminali și în orice fel îi poți face, că nu se supără nimeni pe tine în afară de ei înșiși… dar ei ce sunt? – niște organe ale unui stat corupt, nu STATUL DE DREPT… nimic n-au de a face ăștia cu dreptul!
Ce frustrare trebuie să fi suferit, pe câți bani te poți murdări până-ntr-acolo încât să condamni sute de animale la moarte dintr-un pix și-o ștampilă?!

Președinta unei asociații care nu a făcut nimic rău, nimic ilegal, nimic imoral măcar, care ajută statul, ajunge la faza… poate terminală: „Mi-au interzis din nou activitatea… Au invocat o lege care nu se aplică activității mele… Între timp mie îmi mor câinii de foame. Dacă fac atac cerebral sau ceva, să aveți grijă de câinii mei… că nu mai rezist”

„Prin blocarea activității noastre, din estimările mele, aproximativ 100.000 câini, în fiecare an, ar rămâne în țară și ar trebui, cel mai probabil, eutanasiați.”

– scrie Marinela Tudor, reprezentantul legal al societăților mai jos enumerate în mai mute adrese înaintate conducerii ANSVSA București, și care ne-a trimis un raft de dosare privitoare nu doar la litigiile juridice prin care e nevoită să treacă orice asociație care se ocupă cu protecția animalelor în această țară, ci și – ATENȚIE: CAZ RAR! – SOLUȚII privind ieșirea din această situație.

Redăm exact adresa înregistrată de autoritățile centraje după ce, conform autoarei, „joi (2 iunie) am avut întâlnire la București cu președintele ANSVSA.  Asta s-a discutat, asta m-a rugat să scriu”:

Stimate Domnule Vicepreședinte al A.N.S.V.S.A, dr. Dănuț PĂLE

Subscrisele, Asociația Paws United, Asociația L.O.V.E., S.C. Pets Traces S.R.L., S.C. Calves Livestock MCD S.R.L. și Patronatul Transportatorilor de Animale de Companie din România, prin reprezentant legal Marinela Tudor,

Așa cum am convenit, în cadrul întâlnirii noastre din data de 02.06.2022, vă transmitem o descriere succintă a situațiilor pe care le întâmpinăm în activitatea noastră curentă, în vederea clarificării legislative și a remedierii neconformităților apărute, astfel:

Cea mai mare problemă cu care ne confruntăm este reprezentată de lipsa armonizării și adaptării legislației românești la legislația europeană recentă (Regulamentul 429/2016, Regulamentul 2035/2019, Regulamentul 688/2020, Regulamentul 689/2022).

Noua legislație europeană reglementează faptul că animalele de companie pot fi deplasate într-un alt stat membru doar dacă provin din centre de colectare de câini, pisici și dihori domestici autorizate sanitar-veterinar și din adăposturi de animale pentru câini, pisici și dihori domestici autorizate sanitar-veterinar.

Întrucât, în Ordinul Președintelui A.N.S.V.S.A. nr.16/2010 cu modificările și completările ulterioare, la anexa 3 nu se menționează „adăposturi de animale pentru câini, pisici și dihori domestici”, acestea nu pot fi autorizate sanitar-veterinar în România, sub pretextul că nu există model de cerere și nici model de autorizație sanitară veterinară.

Deși regulamentele europene ar trebui să se aplice în mod direct și imediat, de la intrarea în vigoare, în statele membre UE, apar erori de interpretare la nivelul autorității veterinare din România. Necesitatea unor acte normative care să reglementeze și să impună o interpretare unică și uniformă la nivel național, este devoalată de următoarele aspecte:

–              Lipsa modelului de registru de ținerea evidențelor, așa cum sunt stabilite în Regulamentul 429/2016 și Regulamentul 2035/2019 (registrul exploatației) în centrele de colectare câini, pisici și dihori domestici și în adăposturile de animale pentru câini, pisici și dihori domestici autorizate sanitar-veterinar;

–              Lipsa condițiilor de autorizare a mijloacelor de transport, de lungă durată, a animalelor de companie (ex: suprafața/animal în cuști și înălțimea cuștilor în funcție de dimensiunea animalului);

–              care sunt (dacă sunt) obligațiile centrelor de colectare câini, pisici și dihori domestici de a opera în sistemul R.E.C.S., cu precizarea că niciodată aceste centre de colectare nu vor fi proprietarii animalelor de companie afluite;

–              care este perioada minimă sau maximă de staționare a animalelor de companie în centrele de colectare;

–              cum se calculează capacitatea unui centru de colectare câini, pisici și dihori domestici, fără a extrapola condițiile specifice altor tipuri de unități;

–              dacă se pot autoriza și funcționa atât centre de colectare de câini, pisici și dihori domestici cât și adăposturi de animale pentru câini, pisici și dihori domestici aparținând unui O.N.G., având în vedere că acestea reprezintă activități conexe scopului pentru care s-au înființat;

–              dacă se poate realiza inspecția animalelor de companie în mijlocul de transport (fapt reglementat de Regulamentul nr.688/2020, art.91, alin.1, litera j., dar nerespectat de majoritatea consilierilor din cadrul D.S.V.S.A.-urilor);

–              care sunt tipurile de unități din care se pot aflui animale de companie în centrele de colectare câini, pisici și dihori domestici;

–              care este modelul de certificat sanitar-veterinar care trebuie să însoțească animalele de companie în cazul deplasării necomerciale în țări terțe;

–              care sunt (sau dacă sunt) obligațiile centrelor de colectare câini, pisici și dihori domestici de a deține, păstra și arhiva documentele însoțitoare călătoriei care revin transportatorilor sau animalelor afluite;

–              care este modalitatea de trecere prin centrele de colectare câini, pisici și dihori domestici a animalelor care nu își schimbă proprietarul (mulți cetățeni români, care călătoresc în străinătate, apelează la transportatori comerciali autorizați sanitar-veterinar pentru a-și transporta animalul de companie. Fiind vorba de un transport comercial, aceste animale trebuie să fie însoțite de certificate în sistem TRACES, eliberate în centre de colectare). Mai mult decât atât, toate statele membre și Marea Britanie efectuează controale la destinație și trimit în carantină, spre revaccinare antirabică, animalele de companie care nu au ajuns însoțite și de certificate TRACES.

O altă mare problemă cu care ne confruntăm este reprezentată de prevederile legislației naționale care contravin legislației comunitare.

Astfel, Regulamentul 2035/2019 impune ca centrele de colectare „să accepte doar câini, pisici și dihori domestici din unitățile înregistrate care dețin animalele menționate”. Or, în România, ponderea cea mai mare a animalelor care fac subiectul adopțiilor în străinătate provin din adăposturile publice de câini fără stăpân.

Legislația națională (Ordinul Președintelui A.N.S.V.S.A. nr.1/2014) impune ca identificarea și înregistrarea în R.E.C.S. a câinilor proveniți din adăposturile publice să se facă în momentul adopției, înainte de a părăsi adăpostul.

Astfel, înregistrarea animalului în R.E.C.S. se face direct pe adoptator, iar asociația de protecția animalelor care îl preia nu poate face dovada că acel câine provine dintr-o unitate înregistrată.

Pe cale de consecință, câinele respectiv devine neeligibil de a intra într-un centru de colectare. Acest aspect ar trebui coroborat cu unitatea de timp care trebuie să treacă de la momentul adopției din adăpostul public și plecarea lui (printr-un centru de colectare) către un alt adoptator din străinătate.

Un alt exemplu, prin care vă semnalăm lipsa unei interpretări unitare a legislației de către D.S.V.S.A.-uri,

se referă la autorizarea mijloacelor de transport de lungă durată pentru animalele de companie, unde sunt extrapolate condițiile de funcționare specifice mijloacelor de transport de lungă durată pentru animalele din speciile ecvine, bovine, ovine, caprine și suine (respectiv: sistem de navigație, sistem de ventilație care să asigure un flux minim de aer cu o capacitate nominală de 60 m3/h/KN sarcină utilă, sistem de monitorizare și înregistrare a temperaturii, etc.). De asemenea, există cazuri în care sunt extrapolate și solicitate, de către reprezentanți ai D.S.V.S.A.-urilor, condiții specifice altor specii și în activitatea centrelor de colectare câini, pisici și dihori domestici (exemplu – ni se cere să respectăm prevederile Regulamentului 1/2005, referitoare la centrele de colectare pentru animalele din speciile bovină, ovină, caprină sau porcină).

O altă problemă cu care ne confruntăm este reprezentată de lacunele legislative.

Cu titlu de exemplu: inexistența definiției pentru câini de rasă. Unele state europene nu acceptă intrarea pe teritoriul lor decât a câinilor de rasă. În acest context, multe cabinete veterinare introduc în R.E.C.S. și în pașaport faptul că animalul aparține unei anumite rase, doar după caracterele fenotipice, iar când ajunge într-unul dintre statele de mai sus, în lipsa unui pedigree, este eutanasiat.

Cu ajutorul Colegiului Medicilor Veterinari din România, s-ar putea remedia o altă situație,

descrisă prin refuzul unor medici veterinari de liberă practică de a introduce în R.E.C.S. animalele adoptate de către persoane de altă cetățenie decât cea română, deși legislația națională permite acest lucru (Ordonanța de Urgență nr.155/2001, art.7, alin.1, litera b, H.G. nr.1059/2013, art.24, alin.3 și Ordinul Președintelui A.N.S.V.S.A. nr.1/2014, art.16, alin.1).

Având în vedere cele prezentate, vă rugăm să stabiliți data și ora unei noi runde de discuții, în cadrul căreia să detaliem și să găsim soluții acestor inconveniente care ne afectează activitatea și blochează ieșirea câinilor din România.

Cu deosebit respect,
Marinela TUDOR
06.06.2022

……………………………………………….

[ACTUALIZARE 1] (4 martie, 2022) Schimb DUR de „replici la precizări” între D.S.V.S.A. Arad și S.C. PETS TRACES S.R.L. – un litigiu din care nu câștigă niciun om… dar pierd, din nou, toate animalele!

DSVSA Arad a publicat ieri (3 martie, 2022) o serie de PRECIZĂRI pe pagina oficială de facebook privitoare la litigiul mediatizat de noi începând cu „punctul culminant”: 24 februarie, când șase microbuze cu 200 de animale destinate adopției internaționale, aparținând S.C. PETS TRACES au pichetat sediul din cartierul „Confecții”.

COMUNICATUL DSVSA Arad

REPLICA MARINELEI TUDOR – ADMINISTRATORUL FIRMEI VIZATE (in)DIRECT

La rândul ei, administratorul firmei vizate (căreia evită, „elegant-cât-de-cât”, să-i scrie numele) – S.C. PETS TRACES S.R.L. n-a ratat ocazia să-și verse năduful și de data aceasta… șicanele continuând:

Mai pacifistă și mai ușor de înțeles-întru-rezolvarea-situației este, însă, scrisoarea pe care administratorul firmei… urâte de conducerea actuală a DSVSA Arad a trimis-o președintelui ANSVSA București și prin care-i solicită o audiență.
Iat-o exact așa cu a citit-o (sau nu) dr. Alexandru Bociu:

Stimate domnule Președinte al ANSVSA, dr. Alexandru Bociu,

Numele meu e Marinela Tudor, sunt proprietarul a două centre de colectare câini, pisici și dihori domestici în Jud. Arad (din 2018), președintele Asociației de protecția animalelor Paws United (din 2014), care deține doua adăposturi de câini fără stăpân și un adăpost de animale în curs de autorizare, sunt transportator autorizat de animale de companie (din 2015) și sunt Președintele Patronatului Transportatorilor de Animale de Companie – PTAC (din 2020), dar nu vă scriu din niciuna dintre aceste calități, ci din aceea de cetățean al României.

Înșiruirea pe care ați citit-o mai sus nu este ca să fac emfaza cu „titlurile” mele, ci pentru a sublinia faptul că experiența pe care am acumulat-o în timp, în domeniul protecției animalelor, nu este una neglijabilă, și mă adresez dumneavoastră din postura omului care se simte umilit și nedreptățit de totala necunoaștere a legislației și reaua-voință de care au dat dovadă, în ultimul timp, subalternii dumneavoastră din structurile județene.

Discuțiile pe acest subiect pot fi foarte ample, și dacă aș face o retrospectivă, ar putea porni din urma cu aproximativ 2 ani,

când, în nenumărate rânduri, ne-am adresat ANSVSA în speranța rezolvării unor probleme pe care le întâmpinăm în activitatea noastră curentă, corespondența scrisă și întrevederi care, din păcate, nu s-au soldat cu niciun rezultat.

Mai mult decât atât, având în vedere că discuțiile se purtau cu mine în calitate de Președinte al PTAC, în anul 2020, când Regulamentul 2035/2019 era deja publicat și urma să intre în vigoare, niciunul dintre colegii dumneavoastră nu ne-a solicitat un grup de lucru, o părere sau o analiză a situației activității noastre, astfel încât să nu ne aflăm în postura de așa-zisă ilegalitate, începând cu luna aprilie 2021.

Subliniez că legislația românească asupra acestor aspecte este aproape inexistentă, iar cea europeană, aplicată întocmai cum este ea redactată la Bruxelles, nu poate cuprinde toate situațiile pe care noi le întâmpinăm într-o țară care exportă aproximativ 100.000 de câini și pisici/an.

Revenind la motivul pentru care vă scriu astăzi, el este unul pe cât de punctual, pe atât de urgent și de grav.

Centrele de colectare câini, pisici și dihori domestici care sunt autorizate azi pe teritoriul României nu respecta, niciunul, legislația europeană.

V-o pot spune cu mâna pe inimă, fără să fie vorba despre intenția mea de a-i reclama, ci doar de o foarte bună cunoaștere a realității din teren, cu ceea ce se poate și ceea ce nu se poate face la ora actuală în România.

Având în vedere că subalternii dumneavoastră mi-au emis, prin excesul dumnealor de zel, două ordonanțe de interzicerea activității, a celor două centre de colectare, în interval de 3 săptămâni, situația transportatorilor și, mai ales, a animalelor care trebuie să părăsească România, este una disperată.

Având în vedere că majoritatea centrelor de colectare câini, pisici și dihori domestici autorizate în România au o capacitate de 20-40 capete, acestea funcționează doar pentru a întocmi documentele câinilor din adăposturile proprii. Aceste centre de colectare pur și simplu nu dispun de logistica necesară pentru a întocmi documentele legale de călătorie pentru un număr de aproximativ 1200 animale/săptămâna, care, în momentul de față, sunt blocate în România.

Prin urmare, motivul pentru care mă adresez dumneavoastră este de a vă solicita o întrevedere, cât mai urgent posibil,

dacă se poate în data de 1 sau 2 martie 2022, la care vă rog să participe și specialiștii din ANSVSA în bunăstarea animalelor de companie și sistemul TRACES NT, în cadrul căreia să vă pot expune pe larg particularitățile activității noastre, necuprinse în legislația comunitară, pe care le întâmpinăm în teren și în urma căreia să ne puteți da o soluție referitoare la comerțul intracomunitar și exportul de animale de companie din România.

28.02.2022

Întâlnirea nu s-a concretizat… așa încât vom reveni.

………………………………………..

[TITLUL INIȚIAL] (25 februarie, 2022) D.S.V.S.A. Arad – o MIZERIE de instituție publică ale cărei priorități includ ORICE în afară de NORMALITATE. Cum să închizi CENTRE DE COLECTARE a ANIMALELOR FĂRĂ STĂPÂN care respectă legile mult mai corect decât o faci tu, ca ORGAN AL STATULUI?!

Că Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Animalelor Arad (DSVSA) e unul dintre cuiburile-alfa ale corupției birocratice de la noi din Vestul sălbatic… o instituție care mai mult rău face existând decât dacă ar fi desființată cu tot cu sediu, o știam nu numai noi, ci tot satul: de la ultimul dihor domestic abandonat și până la cel mai bătrân rechin cu ochelari adoptat de sistem.

E suficient să-i vizitezi sediul – clădirea cea mai urâtă de la capătul străzii principale a celui mai „praf” cartier din orașul ăsta… un coșmar vizual de la intrare și un labirint birocratic kafkian în interior demn de cele mai tari „cu funcționari imbecili” filme pe care le-ați vizionat sau trăit pe viu.

dsvsa arad1

Le cad, în fața sediului, cablurile de pe stâlp…  n-ar suna unul la 112… ei cică-s „INSTITUȚIE DE FORȚĂ ÎN VERIFICAT PROBLEMELE ALTORA,

dar lor până și câinii vagabonzi le-au părăsit cuștile cu mâncare gratis, iar înăuntru, în niște birouri mai inutile chiar decât cuștile alea goale, e plin de funcționare ce te privesc ca și cum îmi pare rău că ești atâta de prost că ai venit aici, unde nu se rezolvă nimic până nu vorbiți cu șeful – iar șeful nu-i aici.

Fraza asta chiar pare un fel de „slogan al locului” – căci în realitate și pe proprie experiență s-a întâmplat fix așa: deși directorul „mare” al DSVSA Arad, Dr. Marcel (bănuim că nu-i „Macerl”, cum transcriu actele eliberate de Direcția pe care o conduce – dar dacă „Macerl…scuze… nu-i nimeni de vină pentru prenumele său!) Roșu – aflat (bineînțeles, cu treabă-treabă, nu ca „banalitatea” noastră) la un congres la Brașov – NE-A GARANTAT, TELEFONIC (în drum spre Brașov) CĂ PUTEM SĂ NE DUCEM ACOLO, SĂ VORBIM CU ORICARE DINTRE CONSILIERII, CARE NE VOR RĂSPUNDE LA ORICE ÎNTREBARE… ieri, când am ajuns acolo, cu mai mulți colegi din presă curioși de ce Dumnezeu stau 6 microbuze cu 200 de animale în față la DSV și o doamnă-i foarte supărată că i-au închis centrul de colectare spre adopție?! 

ne-am lovit exact de funcționara aia de care vă ziceam… „doamna poate să vorbească cu domnii inspectori, dar presa nu, că șefu-i plecat!” Fix așa a zis…

Am făcut cunoștință cu acest mizerabil caz luni, 21 februarie 2021,

când am primit pe WhatsApp următorul mesaj: „Azi am primit asta. Nu știu ce să mai fac, nu mai am nicio soluție (i-am dat în judecată, durează)… Sunt eu contra lor pentru că nu știe nimeni ce se întâmplă. Am nevoie de ajutor…”

„Asta” fiind a doua ordonanță prinvind interzicerea activităților la Centrul de Colectare Câini și Pisici din Pecica:

interzicerea2

…aceasta fiind prima:

interzicerea1

Marinela Tudor  este președinte / owner la Asociatia Paws United / Margaret Shelter care salvează câini de pe stradă sau alte animale abandonate aflate în nevoie, de peste tot din Aradul ăsta.

Deține două centre de colectare la Pecica și un adăpost la Zăbrani. Ambele centre sunt „hoteluri de lux”- față de ce vezi și știi în zonă. Sanitar-veterinarii de la Arad i le-au închis pe ambele.

Așa arată Centrul de Colectare de la Pecica, închis luni:

centru colectare pecica 1

și așa arată celălalt centru de colectare închis de DSVSA Arad, anterior:

centru colectare animale pecica

și nu-mi poate explica, nici ea și, după cum v-am povestit, nici autoritățile, în nicio logică a vreunei demonstrații, DE CE?!

Întrebările mele au fost ca și ale oricărui om normal – subsumate la una mare și lată:

CE ANUME, DIN LEGILE ÎN VIGOARE PRIVIND SIGURANȚA ANIMALELOR ABANDONATE ȘI OFERIREA LOR SPRE ADOPȚIE OAMENILOR MAI CU SUFLET DECÂT ALȚII, NU SE RESPECTĂ ÎN ACESTE CENTRE?! – căci noi, din câte vedem (și auzim de la oameni care știu tot ce mișcă în domeniu) acestea sunt cele mai OK centre din Arad în care se adună animale din toată țara!

Dacă ar respecta proporțiile, în locul Adăpostului public de pe Bodrogului ar trebui să fie un lac, iar toți care răspund de el, la pușcărie!

Iată care este explicația femeii astfel frustrate de interzicerea uneia dintre cele mai curat-umane din câte există, formulată în termeni pe cât de duri, pe atâta de preciși

A scris mult pe acest subiect… cum ar fi făcut, probabil, oricine știe să scrie.

Anterior acestei SCRISORI DESCHISE a mai scris 3 pe acest subiect și a postat, peste tot pe unde a putut, detalii despre evoluția… absolut inumanului conflict.

Accesând aceste linkuri șle puteți citi pe primele 3:
 https://www.facebook.com/100000956626157/posts/7113904991984651/
https://www.facebook.com/100000956626157/posts/7031556680219483/
 https://www.facebook.com/100000956626157/posts/6906395926068893/

Citiți-o acum pe a 4-a ca să vă faceți o imagine de ansamblu:

„DRAGĂ DSVSA ARAD, (EPISODUL 4) STIMATE DOMNULE DIRECTOR EXECUTIV adjunct, bă Gheorghe,

De 6 luni de zile, pentru că ai tu o răzbunare personală si pentru că sunt, probabil, singurul agent comercial din județul Arad care nu ți-a oferit șpagă, ai adunat în jurul tău o cloacă de dezumanizați profesional pe care îi asmuți asupra mea cu obstinație.

Asta nu ar fi nicio problemă, pentru că eu sunt obișnuită să trăiesc (între câini) în țara în care toți repetenții, care nu știu nici să scrie corect românește, ajung doctori în științe și sunt numiți politic în diferite funcții de conducere cu impact esențial asupra sănătății, bunăstării și VIEȚII animalelor, dar să nu ai absolut nicio acoperire legală pentru hârtiile pe care le semnezi și mi le trimiți, încă nu a pomenit nimeni, absolut nimeni dintre cei care au văzut până acum hârtiile alea emise de tine, orice om cu un pic de discernământ care le-a citit, a afirmat că așa ceva nu există și și-a făcut cruci.

Ordonanța de interzicere a activității, pe care ai semnat-o TU astăzi „pentru”,

(deși directorul plin se afla în instituție), fără să fi existat niciun control în unitatea mea, în lipsa unui proces verbal, în lipsa unor alte măsuri prealabile, dragul meu Cioban Gheorghe, frizează nebunia. Tu ai pornit pe drumul ăsta, al pierzaniei tuturor funcțiilor și demnității și știu că nimic nu te mai poate opri (mă rog, eventual partidul – dar stai, că tocmai te-ai mutat de la unul la altul, din prea multă verticalitate politică) și, la o adică, arestul.

Dar, să îți spun de ce îți scriu.

Întâmplarea face că absolut toți pereții din instituția pe care o reprezinți, au urechi. Și simplul fapt că eu, deloc întâmplător, am mai mulți prieteni decât tine în rândul subalternilor tăi, dacă nu ai fi fost complet rupt de realitate, ar fi trebuit să îți dea de gândit.

Prietenii mei, angajați ai DSVSA Arad îmi citesc postările, îmi spun de câte ori v-ați întâlnit (cloaca voastră insalubră) pentru a căuta orice motiv să îmi interziceți activitatea, pentru a pune într-o formă juridică o improvizație de plângere penală la adresa mea, în urma căreia au râs și curcile din curțile IPJ Arad, nu doar toate structurile. Dar nu-i nimic, toate mizeriile astea se îndosariază, și dacă tu crezi, în mintiuța ta infirmă, că te vor ajuta să rămâi în funcție, eu îți doresc să rămâi, ca să te poată aresta politia de pe scaunul de director, nu din ăla de executant care ai fost, până când te-au numit adjunct, nu demult.

De bărbat ce ești, în discuțiile cu mine te-ai arătat binevoitor și cooperant, ca și când eu nu aveam de unde să știu (ghinionul tău) că ulterior îi adunai pe toți la raport sau le dădeai telefoane în care îi amenințai că, dacă nu mă închid, pățesc tot felul de lucruri (sigur vor fi martori în dosarul penal pe care îl vei avea).

Dar de ce să mă închidă, dragă DSVSA Arad, prin numitul Cioban Gheorghe? Ce neconformități au stat la baza interzicerii tale de astăzi?

Unde se regăsește, Ciobane, în ordonanța ta, dreptul la apărare, prezumția de nevinovăție și măsurile preliminare, prin care, orice instituție a statului, este obligată să își protejeze cetățenii, dar, MAI ALES, agenții economici, care aduc bani la buget?

Unde se regăsește, abuzivule și lunaticule, procesul verbal de constatare/contravenție care TREBUIE să stea la baza oricărei ordonanțe de interzicere a activității, conform Ordinului 16/2010?

Te folosești de un biet bătrân pensionat, care face tot ce ordoni tu, pentru că vrea să mai păstreze scaunul (după pensionare) încă 3 ani, și de un biet medic veterinar ajuns inspector, care a vândut medicamente en-gros vreme de mulți ani, înainte să devină funcționar public, acum 2 ani. Asta e „echipa” ta de control. Niște oameni care, fie amestecă actele normative, fie nu le cunosc deloc.

Aș dori să subliniez, dragă dsvsa Arad, că, în urma nenumăratelor controale pe care le- ai făcut în unitățile mele, dacă ar fi existat ceva ilegal, ar fi fost descoperit, nu era necesar sa mai faci abuzuri.

Practic, am trăit cu tine, zilnic, în ultimele 6 luni. Te-am văzut mai des decât pe fii-mea.

Dragă DSVSA Arad, dragă director executiv adjunct, în data de 20 ianuarie, cu ocazia controlului în urma căruia mi s-a suspendat activitatea primului centru de colectare câini, pisici și dihori domestici, pentru că trebuia să dovedesc aspectul penal al controalelor voastre, am înregistrat audio-video 5 ore și 40 minute controlul efectuat de către inspectorii tăi la unitatea mea.

Înregistrările acestea vor porni mâine dimineață către ANSVSA, pentru că am informații că, măcar acolo, există Excelențe, nu diletanți ca voi, care au citit și înțeleg legea. Aceea puțină care există în țara românească, trebuie respectată. Unde nu avem reglementari legale, nu putem sancționa, dar putem solicita ajutorul superiorilor noștri. Direcțiile sanitar-veterinare nu pot face legi. Nu pot avea păreri proprii și nu pot emite ordonanțe de interzicere fără suport legal. Atâta lucru trebuia să știi tu, când ai venit la oraș, de la Șiclău. Dar există o diferență de educație și cultură între oamenii care provin din familii care au purtat pantofi mai multe generații la rând, și parveniții care se trezesc dintr-o dată într-un scaun. Nu o vei înțelege tu niciodată, dragă dsvsa Arad, prin numitul Cioban Gheorghe.

Însă vreau să te întreb altceva, mult mai aplicat

De vreme ce subalternul tău, medicul veterinar oficial care validează certificatele traces, a luat de bună ordonanța de interzicere a activității, pe care mi-ai trimis-o tu azi prin e-mail, la ora 16.50, în mod total ABUZIV (știu, repet asta până se aude și în ultima bancă), ce se întâmplă, dragă dsvsa Arad cu câinii care se află acum în centrul de colectare, de care tu nici măcar nu ai știință, pentru că nu ai trecut pe la noi, ci ai făcut abuzurile direct de la birou?

Ai tu grijă de ei, până ne judecăm noi sau până se rezolvă situația? Pot să ți-i aduc mâine în curte? Există spatii special amenajate pentru astfel de situații abuzive? Ce măsuri ai luat în privința lor? Oficialul nu cunoaște legea și se teme. Dar eu cunosc legea și, cum ziceam și ieri, nu mă tem de nimic.

Ne vom întâlni foarte des, pentru că am, dintr-o dată, foarte mult timp liber. Dar animalele? Ce facem cu ele, Cioban Gheorghe? Lasă animozitățile dintre noi. Cu ce au greșit câinii?

(va urma)

Scrisoarea a fost scrisă chiar pe 21… luni… și n-a urmat nimic, decât alt consum inutil de energie… dialoguri cu funcționari absenți, cu câinii afară, în fața „Direcției”…

maria tudor vs.dsvsa

 

Cu cele 200 de animăluțe… tot NIMIC NU S-A ÎNTÂMPLAT – DEȘI TOȚI  SUNT VACCINAȚI, SĂNĂTOȘI ȘI NU AU NICIO PROBLEMĂ „CU ACTELE” 

…asta, desigur, dacă nu ești trimis special să găsești ceva – gen „câinele cutare care trebuia dat spre adopție unei familii din Germania nu a fost înregistrat la Pecica, ci la Zăbrani, iar ora înregistrării nu corespunde cu normativele în vigoare”… cum s-a întâmplat.

„Nu a fost niciun control la Arad. A fost o bătaie de joc de cea mai josnică speță. Ni s-a spus că noi „am cerut-o”.

Controlul documentelor nu s-a terminat și ar fi continuat, probabil, zile în șir, dacă transportatorii nu ar fi spus că renunță și văd ei ce vor face cu câinii din dube, pe unii îi vor duce de unde i-au luat iar pentru alții vor trebui să găsească alte soluții, pe banii lor, întrucât stăpânii câinilor au călătorit deja în UK și își așteaptă animalele.

Li s-a oferit și câte o amendă, bonus, pentru că nu au prezentat certificate de competența ale tuturor șoferilor, speță cu care ei, transportatorii, se află în proces fix cu ANSVSA, care a refuzat să elibereze certificatele.

Bravo, dragă dsvsa Arad. Felicitări! Acum ai 200 câini în plus, în România. Să o ținem tot așa?”

A… da… și totuși s-a mai întâmplat ceva (deși asta nu încălzește cu nimic animăluțele): tot ieri a fost depusă o plângere penală în acest sens

Așteptăm, deci, întâlnirea promisă de domnii Roșu & co. la sediul DSVSA și, mai ales, la cele două centre de la Pecica închise din raținuni pe care noi le considerăm imorale și ilegale – după care revenim…

adapost pecica inchis

 

Categorie: Investigații
Etichete: Asociatia Paws United / Margaret Shelte, Centrul de Colectare Câini și Pisici din Pecica, Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Animalelor Arad, dr. Dănuț PĂLE, dr. Marcel Roșu, DSVSA, maria tudor, Marinela Tudor, S.C. PETS TRACES S.R.L.
Distribuie:
Articolul anterior
S-au modificat competențele teritoriale ale Secției 1 Vlaicu și Secției 2 Micalaca
Articolul următor
[ACTUALIZARE] Bilanț sumbru al victimelor accidentului de la ieșirea din Ineu: o femeie de 48 de ani decedată, un băiat de 12 ani intubat și transportat la Timișoara, o fată de 10 ani și un bărbat de 32 de ani transportați la UPU Arad cu politraumatisme
Bagă un „16”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Din aceeași categorie