vineri, august 19, 2022

ALIANȚA VESTULUI cică: Boc, Bolojan, Falcă și Robu pun mână de la mână ca să facă mai multe mâini… [POZIȚII]

 

E ușor de anticipat că știrea privind „Alianța Vestului” va face înconjurul spațiului public și va bântui multe spații private… ideea asta se și vrea: creatoare de dezbateri pe toate forumurile pentru a se vorbi despre cei patru primari PNL – fie și DOAR dacă cu vorbitul se rămâne, e un câștig în plan politic.
Nouă ni se pare nimic altceva decât ÎNCĂ O PARTITURĂ pentru TROMPETELE POLITICE această „AVE” – dar noi nu ne erijăm în repere de nicio culoare, așa încât am cules de pe site-uri online, e-mailuri și rețelele sociale pozițiile atât ale celor implicați, cât și ale unor voci critice, de pe partea neutră a „eșichierului politic”… plus un citat din „Paraziții”, la final… la care aderăm personal.
A început CAMPANIA ELECTORALĂ pentru EUROPARLAMENTARE, deci: cu „o autostradă și un tren de mare viteză pe relația Timișoara – Arad – Oradea – Cluj” bașca „metrou metropolitan” ne momesc ăștia…

Cum se vede AVE din perspectiva PNL:

«Astăzi s-a semnat la Timişoara Alianța Vestului. Primarii liberali Falca Gheorghe– Arad, Ilie Bolojan-Oradea, Emil Boc -Cluj-Napoca, Nicolae Robu -Timișoara au creat un for informal pentru schimburi de idei şi experiență în administraţiile publice locale pe care le conduc.

„Întemeindu-ne pe cele patru principii: dezvoltarea, libertatea, puterea comunităților şi stabilitatea administrativă; aducând argumentele managementului urban performant, al dezvoltării oraşelor noastre care, astăzi, constituie împreună al doilea pol economic al României, al unei culturi antreprenoriale dezvoltate, şi al poziționării noastre geostrategice; şi asumând obiective comune în domeniul infrastructurii, economiei, performanței administrative, noilor tehnologii, educației şi culturii, noi primarii oraşelor Timişoara, Arad, Oradea, Cluj-Napoca lansăm această inițiativă spre folosul comunităților noastre şi al țării.”»

Ilie Bolojan pe Facebook

„Am semnat azi, alături de primarii Nicolae Robu (Timişoara), Gheorghe Falcă (Arad) şi Emil Boc (Cluj-Napoca), documentul prin care am pus bazele Alianţei Vestului (AVE). Scopul nostru este să facem ca oraşele noastre aliate, acţionând în comun, să devină mai prospere, mai atractive pentru investiţii din fonduri europene. 
Unul dintre obiectivele noastre imediate este să constituim o asociație de dezvoltare inter-regională, care să fie un partener al Guvernului României și al Comisiei Europene, pentru ca în exerciţiul financiar european viitor această asociaţie să aibă un capitol dedicat. Acesta este un obiectiv important şi credem că suntem un partener care poate fi luat în calcul pentru un astfel de proiect pilot în România.
Printr-o conectare mai bună între cele patru oraşe – rutier, feroviar, prin sisteme informatice, universitar – am putea constitui un baraj în calea emigrării românilor în Europa, în sensul că dezvoltarea și investițiile din oraşele noastre să fie un factor de atracție pentru cei care caută un viitor mai bun. Sunt convins că dacă facem toţi paşii pe care ni i-am propus, vom putea deveni o sursă de prosperitate pentru locuitorii oraşelor noastre.”

Gheorghe Falcă, pe facebook:

„Alianța Vestului doreşte să transmită un mesaj de responsabilitate. Acest proiect reprezintă o fundație pentru cele 3 direcții din platforma noastră. Îndemeindu-ne această platformă, noi, primarii oraşelor, Timişoara, Oradea, Arad, Cluj – Napoca ne asumăm o responsabilitate.”

Nicolae Robu, pe facebook:

https://www.facebook.com/172674319443777/videos/295779787724095/?__xts__[0]=68.ARCWBORfPY5P3wut54xtaQtjeYuSQQr9rsoemNzA5rXZ4Pi6F9FKGPE8vRhME72LgSvQ_5m6pY3lJR0dsftxNkiFGlUNJmglHkh3GfQ0pB7KFIhKare5FcuWpvQ1jrdk7ip3p9sxb3Wc4xwdIgF7DQvgooy2legvUcSbQhzwpOAzMIsR_EKhsIFWGHn0vPfKKsKhA1AFhiEdURpVCtdEsRVVojogucCvmWIdxVNdshjrB6KCXNWzSuZfNn5gwSWByufCxnkucuJmghfvuewQl6IvbPVrS7o80N7ErHH-aX65cCbEoa2gf8Fcp6riOBCB1d6HFm44tORA-te5C9X3NpjZfdhN6ouZSWI&__tn__=-R

Andrei Ando pe facebook: 

„Ce înseamnă #AlianțaVestului, realizată de Cluj, Arad, Oradea și Timișoara? Obiectivele comune pe care și le asumă semnatarii sunt accelerarea proiectului Autostrăzii Transilvania, susţinerea Autostrăzii Timişoara – Belgrad, dezvoltarea unui tren de mare viteză între cele patru oraşe, finalizarea centurilor ocolitoare ale marilor orașe, dezvoltarea aeroporturilor, a unei reţele de transport public intraregional şi interregional, creşterea mobilităţii ecologice prin proiecte de tramvai, troleibuz, metrou metropolitan, sprijinirea parteneriatului public privat prin proiecte de infrastructură.”

De la Cluj: „Vestul vrea autonomie financiară și VITEZĂ”

Primarii celor patru orașe mari din vestul țării s-au săturat de lipsa de reacție a autorităților centrale, iar sâmbătă, 8 decembrie a fost semnat actul de constrituire a Alianței Vestului.

„Sâmbătă, 08.12.2018, cei patru Primari inițiatori ai proiectului «Patrulaterala Vestului», Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca au semnat, la Timișoara, la sediul Primăriei, de la ora 15.00, în prezența presei, documentul temelie al alianței noastre. Având în vedere interesul mare pentru proiect, arătat de alte administrații publice locale din această parte de țară, o dată cu semnarea acestui document, numele asocierii se va schimba din Patrulaterala Vestului în Alianța Vestului -în abreviere: AVE-, pentru a se evidenția caracterul ei deschis.

Menționăm încă o dată, că, prin această inițiativă, prin excelență în spiritul Declarației de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, dorim să creăm un for informal pentru schimburi de idei și de experiență între noi, edilii orașelor în cauză și între administrațiile publice locale pe care le conducem, dar și de cooperare pe proiecte mari, în primul rând de conectivitate de mare viteză, dar și în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate și dezvoltare, în sens larg”, precizează Nicolae Robu, Primarul Municipiului Timișoara.
(www.stiridecluj.ro)

Alianța își propune să construiască o autostradă între aceste patru orașe și o linie de tren de mare viteză.

Spectator subiectiv, dar inteligent, de la Arad:

„Casting la filmul: Cel bun, cel mic, cel rău, cel șmecher.
Cei 4 care încearcă să sperie estul.” (Dan Cancel, pe facebook )

Spectator obiectiv și inteligent de la București:

„Patru primarii din Vest s-au unit ca sa ia bani direct de la UE (sau asa ceva). Pe FB, e un fel de entuziasm-ingrijorare: sa emigram in Transilvania, se rupe Romania, se vede ca ardelenii sunt mai civilizati etc. Cred ca Boc a fost cunoscut de toata Romania, nu insist. Alianta e de fapt intre patru primari liberali – Boc, Falca, Robu, Bolojan. Niste lumini, toti! In zona, exista o anumita frustrare ca primariile nu primesc suficienti bani de la buget, desi sunt cei mai mari contributori. Ma rog, eu nu prea agreez fudulia asta ardeleneasca. Ce s-ar intampla daca toata lumea ar face la fel, daca s-ar uni in functie de diverse interese, ca-s mai bogati, ca-s mai saraci, ca-s mai maghiari, ca-s mai pesedisti etc.? Sa ne facem alianta, noi, astia mai smecheri… E cam manelist.” (Arthur Suciu, pe facebook)

Paraziții – Emoții (2005)

„Din locația zero transmitem în direct
Un mod exemplar de-a ne chiauni complet
Puneți mână de la mână, să facem mai multe mâini
Paraziții în efect.”

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news