joi, august 18, 2022

Arădencele de la ICIM au câștigat la Alba Iulia cu coș în ultima secundă și sunt în play-off!

 

Universitatea Alba Iulia – ICIM ARAD 86 – 88

Joc pe muchie de cuțit în sala sporturilor din Alba Iulia, unde baschetbalistele de la Universitatea din localitate au primit vizita FCC ICIM Arad.

Cu cuțitul la os, gazdele care nu au câștigat mai nimic în acest an și cu dorința de a se revanșa după eșecul de la Arad au început în trombă întâlnirea, cu un „run” de 7-0, controlând autoritar primul parțial, la finele căruia s-a consemnat cea mai mare diferență pe tabelă 20-11. Tot în acest interval, de timp s-a consumat un moment inedit, arbitrul Andrada Monika Csender întrerupând jocul pentru „poluare fonică” cu… vuvuzele, instrument utilizat de un fan arădea.
Jocul a avut miză, pentru a vedea la final de pe ce loc în clasament se abordează partea a doua a campionatului.

În sfertul secund, scenariul s-a inversat, studentele spaniolului Manuel Rodriguez au început mai mult să comită greșeli, iar arădencele au fost cele care au controlat jocul, scorul sfertului secund fiind 18 -28. Firesc a apărut egalitatea (26-26) și ICIM Arad a preluat inițiativa, răsturnând scorul, astfel că la pauza mare se afla în avantaj minim 39-38!

Echilibrul s-a păstrat după pauza mare până la final (21 – 22) și 27 – 27 au fost scorurile ultimelor două sferturi! Dramatismul s-a menținut,, gazdele egalând cu 5 secunde înainte de final, însă au primit coșul decisiv la ultima fază a meciului în ultima secundă! Cele două combatante nu au pus accent pe defensivă, lucru rezulat și din numărul mare de puncte realizate de fiecare echipă. De această dată, mai multe jucătoare de la ICIM au realizat un număr apropiat de puncte, iar acest lucru a contat în economia jocului.

Mai este un joc de disputat, cel cu târgumureșencele la Arad, în prezent echipa galben-albastră ocupând locul 5, un loc nesperat după startul sezonului. Apoi urmează turneele din play off.

Faza a doua a întrecerii baschetbalistice, o noutate a acestui sezon se dispută sub forma a două turnee, pe două grupe 1-5 și 6-10, în perioadele 10-11 şi 16-18 martie. Echipele vor intra cu punctele acumulate până în prezent, iar după cele două turnee formaţiile din grupa 1-5 şi primele trei clasate din grupa 6-10 vor forma play-off-ul.

Universitatea:Tyshara Fleming 26, Jessica January 25, Morrissette 9, Alina Crăciun 8, Lejla Omerbasic 6. Au mai evoluat: Ana Radovici 6, Marta Fodor 4, Andreea Fleșer 2, Cristiana Cutaș, Diana Ignat, Tania Agache, Alexandra Bobar.
ICIM: Wingate 30, Poole 21, Ferenczi 13, Tavic 10, Nagy 7, Hazdovic 7

Foto: Ziarul local Unirea

Ultimele Știri

Related news