[ARADUL SINISTRU] Cea mai oribilă construcție din Arad se află în Micălaca și este un coșmar arhitectonic [FOTO]

 

Zici că mai mulți boschetari varză pe spirt medicinal s-au adunat la „Scheletul vesel” și, pe un șervețel, au desenat schița acestei monstruozități arhitectonice… un coșmar care dacă ar fi bântuit creierele unor Michelangelo sau Gaudi le-ar fi provocat atac cerebral instantaneu!… Construcția de pe Strada Simion Popa din Micălaca e ridicată pe un loc cu vizibilitate maximă – așa fel încât oricine intră sau iese din Arad să o poată contempla în toată monstruozitatea ei… un atac inclusiv la siguranța circulației, dacă iei în vedere că și persoanele cu simț estetic și cu dragoste de urbanism au dreptul la carnet de conducere  și spirit civic – un atac și la intergritatea fizică a simplului pieton… pentru că – inclusiv pozele provoacă o stare de oroare amestecată cu frică – oricând, fragilele îmbinări pot ceda, astfel încât pseudobalcoanele alea să îți cadă-n cap.
Un pamflet anarhist, desenat cu ură față de semeni, parcă…

Construcția e una de înjurat și făcut mișto de ea la greu, dar câteva întrebări serioase se impun – mai cu seamă că nu vorbim de ceva ce s-a iscat brusc și din senin, ci e acolo de decenii bune, urâțind, nu-i așa?, patrimoniul contemporan:

– Ce arhitect a desenat acest releveu?
– Cine a aprobat un asemenea plan de construcții?
– Cu ce se ocupă Inspectoratul de Stat în Construcții?
– Dar Serviciul de Urbanism și Amenajarea Teritoriului al Primăriei Arad?

Fiind vorba de o clădire exclusiv privată, n-am intrat… nici foarte curioși, o mărturisim sincer, n-am fost să îl cunoaștem pe proprietar…

Loading

Facebook Comments Box

2 Comentarii

  1. Spagari din inspectoratul in constructi si mizerabili din primarie incapabili sa stea verticali in fata felcerului Patru . O adunatura de mizeri platiti cu bani publici. Unde este Stoian marele spagar si surogat al primariei care doar romanilor si cetatenilor cinstiti lea dat amenzi de zeci de milioane iar tiganilor lea dat doar amenzi simbolice 5oo Lei .Interesant cum cei din DGA tolereaza

  2. Unde să fie Stoian? La CJ Arad. Împarte lumină şi dreptate şi pe acolo…
    Tot ce spuneţi în articol e corect, clădirea e urâtă şi părăginită. Dar mă întrebam ce v-a căşunat pe ea? Cel puţin jumătate (probabil sunt foarte indulgentă) din clădirile construite de privaţi în ultimii ani sunt la fel de urâte şi i-ar face pe sus numiţii Michelangelo şi Gaudi să intre în pământ de ruşinea aşa zişilor confraţi de breaslă. Ar fi interesant un foileton în care să prezentaţi urâciunile şi ororile care s-au construit în ultimii ani cu aprobarea Primăriei (arh. şef Drăgan & Co).
    Hotelul Coandi de ex. vi se pare vreo frumuseţe? Mai ţineţi minte ce era acolo înainte? O căsuţă şi domeniu public, drum, malul… Cum de s-a putut aşa ceva? Nu de alta, dar poate vreau şi eu. Sunt sigură că nimeni nu m-ar lăsa să fac ceva asemănător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy