[BILANȚ ISU] Sute de locuințe și sedii de instituții inundate, canale ieșite din matcă și diguri rupte în Județul Arad – iar avertizările de vreme rea continuă!

 

 

BILANȚ OFICIAL ISU – întocmit până luni, 20 iunie, 2016

Peste 200 de locuințe și sedii de instituții din municipiul și județul Arad au fost inundate după precipitațiile abundente căzute duminică, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru evacuarea apei.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, în municipiu s-a intervenit pentru evacuarea apei din 28 locuinţe, 10 demisoluri şi subsoluri, dar și pentru îndepărtarea a 6 arbori căzuţi pe străzi si DN 7 și 2 stâlpi.

De asemenea s-a intervenit pentru supraînâlţarea cu saci a canalului Mureşel.

În cursul dimineții de luni a continuat operaţiunile de evacuare a apei din mai multe cartiere din municipiul Arad.

Din cauza furtunii puternice, subsolurile unei biserici, a sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a Spitalului Matern, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad, au fost inundate.

În oraşul Chişineu Cris, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 6 locaţii, iar în Nădab, canalul Dohangia a iesit din matcă şi a inundat aproximativ 30 de gospodării.

S-a acţionat cu 2 motopompe şi 6 pompieri de la Garda de Intervenţie nr.1 Chişineu Criş. Acţiunea de intervenţie a continuat şi luni cu sprijinul Secţiei de Pompieri Sebiş.

În Pâncota s-a rupt digul canalului ce traversează orașul și au fost inundate aproximativ 100 de gospodării. În cursul nopții de duminică spre luni s-a acţionat pentru astuparea breşei, cu 40 pompierii de la Secţia Ineu. Operaţiunile de intervenţie continuă.

Compania de Apă Arad a informat că, în noaptea de duminică spre luni, este 40 de angajați au fost mobilizați în teren și au intervenit pentru înlăturarea efectelor ploilor torențiale de duminică. Luni dimineața continuau intervențiile în zone din cartierele Bujac și Gai.

AVERTIZARE METEO

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi pentru 12 judeţe din ţară, atenţionarea fiind valabilă de luni, 20 iunie, ora 14.00 până marţi, 21 iunie, ora 11.00.
Atenţionarea cod galben intră în vigoare luni, la ora 14.00, fiind valabilă până marţi la ora 11.00, interval în care meteorologii anunţă instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ şi disconfort termic în 12 judeţe.
Judeţele vizate sunt : Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba-Iulia, Hunedoara, Timişoara, Covasna, Gorj, Mehedinţi.

Întreg Județul Arad se află astăzi, de la ora 14.00, sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, ploi însemnate cantitativ, vijelii și grindină.

 

Facebook Comments Box
Despre Critic Arad Articolele 6539
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.
I accept the Privacy Policy