miercuri, februarie 1, 2023

Consilierii locali au găsit soluția pentru o SALUBRIZARE mai eficientă: au scumpit taxa pe gunoi! Bibarț vă explică de ce…

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

Cuantumul taxei speciale de salubrizare a fost aprobat

Consilierii locali municipali s-au reunit marţi, 22 mai 2018, în şedinţă ordinară. Printre proiectele aprobate s-a numărat şi cel care prevede cuantumul taxei speciale de salubrizare pentru anul 2018.

Taxa specială de salubrizare nu reprezintă o noutate, ea fiind prevăzută de Legea serviciului de salubrizare a localităţilor nr. 101/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Conform acestui act normativ, pentru asigurarea finanțării serviciului de salubrizare, autoritățile administrației publice locale trebuie să stabilească atât cuantumul cât și regimul tarifelor și taxelor speciale care se ajustează sau se modifică potrivit prevederilor legale în vigoare.

„Este doar o măsură asiguratorie că bugetul municipiului nu va fi afectat, astfel încât să rămână cu banii plătiţi şi gunoiul neridicat. Până la urmă este încă o dovadă a faptului că municipalitatea îşi îndeplineşte toate obligaţiile prevăzute de lege. Insistăm în continuare  ca şi operatorul, indiferent cum se numeşte el, să-şi îndeplinească aceste obligaţii. Deocamdată nu ne putem declara mulţumiţi!”, a explicat viceprimarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Persoanele fizice care nu au încheiat contractul de prestări servicii cu operatorul de salubrizare  vor plăti 10 lei/persoană/lună, iar persoanele juridice  vor  achita o taxă specială pentru colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale în cuantum de  185 lei/mc.

Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

5 COMENTARII

  1. Fraieri astia devin tot mai timpiti pe zi ce trece ,Cum pot gindi acesti idioti cu bocancul nu pot sa-mi dau seama! Dupa ce au distrus mii de tomberoane prin nepasare pe aeroportul Arad ,apar acum cu tupeu de tirfe.

  2. Stimati redactori….ati bulit-o!!!.. pe romaneste….este o stire de manipulare…daca nu intelegeti subiectul intrebati si voi inainte de a scrie doar de dragul de a scrie…nu reiese nicaieri din articol ca s-a scumpit taxa….lucru enuntat in titlul acestuia…wtf!! Taxa nu e aceiasi cu tariful de salubrizare…sa stiti si voi!

    • …da, stim: la voi intotdeauna „mărirea taxelor” nu a fost totuna cu „scumpirea”, cum nici „alegerile” și „numirile” cu competenta voastra, „politica” voastra cu promisiunile, termenele cu finalizarea, salariile cu meritele sau adevarul afirmatiilor cu realitatea din teren. Lasa-ne pe noi s-o „bulim”… că voi înșivă sunteți „bulele”…

Comentariile sunt închise.