joi, septembrie 29, 2022

„De vină sunt birturile!” Ca de obicei când avem niște autorități statale cu un grad avansat de retard mintal…

 

Bă! Situația e gravă. Citez acum din recentul comunicat de presă al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad: „În municipiul Arad, orașele Chișineu-Criș și Curtici, comunele Iratoșu, Livada, Socodor, Șimand, Vărădia de Mureș, Vârfurile, Vladimirescu și Zerind, vor fi interzise activitățile economice din interiorul restaurantelor și cafenelelor”.
Așa a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad.

În calitate de consumator vă spun că, nici în perioada verii și nici în cea a deschiderii, nu prea vedeai terase pline. Vorbim de județul Arad acum. Nu despre litoral. Iar cei pe care îi vedeam pe terase păstrau distanța socială. Patronii aveau grijă să impună asta de teama repercursiunilor.

Au trecut alegerile. A început să crească îngrijorător numărul de infectați.

De vină nu e doar faptul că ați îmbulzit lumea la vot. Sau că ați deschis școliile doar pentru imaginea electorală. De vină sunt părinții  care, pentru a-și mai aerisi copiii i-au mai scos la câte o terasă, la o pizza, la un Mac etc. Deci noi suntem de vină că ne îmbolnăvim unul pe altul. Nu cetele aduse la vot, nu decizia prost inspirată de a deschide școala.

Avem deja primele cazuri de copii infectați în unitățile de învățământ.

Avem cazuri de politicieni morți pentru că trebuiau să își facă un minimum de campanie electorală.

Chiar am impresia că trăim un fel de eugenie socială.

Noi nu avem o statistică clară legată de modul și locul unde se produc infectările. Majoritatea specialiștilor spun că se petrec de fapt la locul de muncă.

Acționăm orbește și fără noimă. Iar când o dăm în bară, vinovat e omul de rând.

Toți părinții sunt în ceață, pentru că nu știu în ce mod va funcționa peste câteva săptămâni. Dacă revenim la exclusiv on-line, sau continuăm să îi infectăm pe banca școlii.

Iar majoritatea celor cu care am vorbit, preferă, totuși on-line. Pentru că vor să își vadă copiii feriți de pericol.

Și în acest spectacol neclar, ce face Poliția Română? Oferă ghiozdane copiilor. Nu tablete, să poată învăța de acasă.

Fără putință de  tăgadă, avem niște autorități statale cu un grad avansat de retard mintal.

Revenind, de vină sunt birturile.

Văd că prin voința guvernanților, prioritar la internare e suspectul de covid. Tot mai multe spitale se declară ca fiind unități sanitare Covid. Pentru că, nu-i așa?, e rentabil să primești 500 de euro în plus la salariu.

Ministrul sănătății spune că bolnavii cronici vor fi tratați de la distanță.

Cardiac fiind, întreb și io ca prostu’: dacă fac un preinfarct, cum mă tratați? Prin telepatie? Că io m-am spălat pe mâini. M-am dezinfectat. Am purtat mască și am păstrat distanța de protecție.

Cu ce sunt eu de vină?

 

Ultimele Știri

Related news

5 COMENTARII

 1. E interesant cum tot prelungesc stările de alertă și amenință cu amenzi, dar în rest ce fac decidenții? Adică, eu n-am văzut să se dezinfecteze spațiile publice, mijloacele de transport în comun sau orice altă inițiativă de a contracara cât de cât efectele acestui virus, doar… pumn în gură și amenzi! Iar noi acceptăm rahatul ăsta de parcă ar fi ceva normal!

 2. Retarzi mintal tot bâjbâie cu tot felul de hotărâri la hotărâri că habar nu au sa încropească o hotărâre .
  Pe langa asta cei de la București fac referire la cum tre sa pună în practică acest lucru în funcție de infectările la mia de locuitori iei nu retarzi din Arad găsesc ei mai catolici ca și Papa că trebuie să închidă .
  Da na ,cum e turcu așa e și pistolul ăla daca e la Bruxelles si da comenzi marionetelor cocoțate in functi de conducere mai ai de zis ceva așa am ales așa avem .
  Doamne ajutane!

 3. Interesant este faptul că la noi in Romania noastra dragă se uită de infectiile nozocomiale care erau de cand lumea și Pamantul. De aceea vorba mergi cu o problema și te externezi cu alta.
  Credeti că pe vremea Covid19 restul bacteriilor au disparut? Dar spitalul și doctorii tac. Ce ziceti de clostridium? In aparatele de ventilat? Să ne fereasca Dumnezeu de intubare in România că nu ne văd bine!
  Medici și asistentele primesc 500 euro primă la salar pe cand Politistii (Nationala, Frontieră, Imigrări și Locală), Jandarmi si civilii care au lucrat in timp de pandemie primesc prima la dreapta.
  Cei din HoReCa nu produc nimic
  Fabricile se inchid.
  Trebuie instaurată o nouă criză financiară? N-a functionat in Martie-Aprilie?
  Inc-o zi înc-o poveste…

 4. Da,că mare dreptate mai ai !De ce naiba închid restaurante,baruri și școlile sunt deschise ,scoli unde distanțarea socială nu exista.Nu înțeleg gândirea asta și pace !

 5. la cat de multi si prosti suntem…bomba atomica ne mai salveaza de prostia comuna

Comentariile sunt închise.