marți, ianuarie 31, 2023

Dodean şi-a adus echipa în finala campionatului francez!

Daniela Dodean-Monteiro a fost artizana principală a echipei sale în returul semifinalei din Pro Dames, cel mai puternic campionat feminin de tenis de masă din Europa. După un început de an ceva mai dificil, cu accidentări şi probleme la umăr şi genunchi, arădeanca CSM-ului şi-a reintrat rapid în formă la TT Metz, iar asta chiar în compania fostei şi viitoare sale echipe din Hexagon, TT Saint Quentin, în semifinala Superligii franceze. După ce în manşa tur s-a impus cu 3-2 la general, în deplasare, cu un punct realizat de Dodean, 3-1 la seturi cu Sarah De Nutte (9, -10, 7, 9) şi două de colega de naţională, Adina Diaconu, rolurile s-au inversat în manşa a doua, decisivă pentru calificarea în finală. Dodean a fost perfectă pentru Metz şi a câştigat ambele meciuri, trecând cu 3-1 la seturi (3, 2, -9, 5) de canadianca de origine asiatică Mo Zhang (locul 38 mondial), cea mai valoroasă jucătoare din campionatul francez, dar şi de rusoaica Polina Mikhailova, tot 3-1 (-9, 7, 4, 12) în decisivul meci al penultimului act! Victorii cu atât mai preţioase cu cât Dodean semnase deja cu adversara lui Metz din semifinale, Saint Quentin. Jucătoarea legitimată şi la CSM Arad este obişnuită însă cu presiunea, evoluând la cel mai înalt nivel.

Perfectă în returul semifinalei: victorii la cele mai bune jucătoare!

Noul club al Danei a anunţat transferul la 24 de ore după încheierea semifinalei! În retur a fost tot 3-2 pentru Metz, Adina Diaconu fiind învinsă în ambele meciuri, 0-3 cu Mikhailova şi 2-3 cu Zhang. Un alt punct vital pentru calificare a fost adus de asiatica celor de la Metz, Wu Jiaduo, 3-2 la seturi cu luxemburgheza Sarah De Nutte. Andreea Dragoman, românca celor din Saint Quentin, nu a mai evouat în retur, după ce în tur a jucat împotriva lui Diaconu, într-o victorie maraton în cinci seturi, a Adinei. Aşadar, Metz TT va juca în finala din Pro Dames cu St. Denis US 93 TT (dublă manşă, în 18 şi 22 mai), câștigătoarea sezonului regulat, care a trecut tot cu un dublu 3-2 de Entente St. Pierraise. Revenind la transferul lui Dodean la Saint Quentin, să spunem că jucătoarea noastră a mai evoluat pentru viitoarea sa echipă între 2015 şi 2018, clubul făcându-i o prezentare superbă, în care aminteşte de cele nouă titluri europene ale sale şi de cele 15 medalii de aur în competiţii internaţionale majore.

Prezentare de gală: nouă titluri europene pentru Dodean

De asemenea, Saint Quentin remarcă şi procentajul excelent al arădencei de la CSM în perioada cât a mai evoluat acolo, 75,5%, adică 40 de victorii în 53 de meciuri! „În sezonul 2020/2021, a fost singura ce a reușit o victorie împotriva celei mai bune jucătoare din Pro Dames, slovaca Barbora Balazova și singura care a izbutit victorii în aceeași zi (n.n. în returul semifinalei) împotriva celor mai bine clasate jucătoare din campionatul francez, Mo Zhang și Polina Mikhailova”, mai menţionează site-ul celor de la Saint Quentin. Vă reamintim că în vara acestui an, Daniela Dodean va evolua pentru a patra oară la rând la o ediţie a Jocurilor Olimpice, de această dată la Tokyo, unde s-a calificat alături de naţionala României. (foto: Metz Tennis de Table, facebook)

Ultimele Știri

Related news