marți, ianuarie 31, 2023

Doi cultivatori aflați la începutul carierei au fost păgubiți de vreo 120 kilograme de „iarbă bună” după ce a dat DIICOT-ul de mica lor plantație

 

[COMUNICAT DE PRESĂ]

CERCETAȚI PENTRU DE TRAFIC DE DROGURI DE RISC

La data de 28 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- B.T. Arad, au desfășurat o acțiune privind combaterea traficul de droguri de risc, în județul Arad.

În urma activității desfășurate, a fost descoperită o cultură outdoor de cannabis, formată din 35 de plante, de aproximativ 103 kg. de masă verde și 16 kg. de cannabis, masă verde recoltată, provenind din aceeași cultură.

Din cercetări a reieșit că doi tineri, de 20, respectiv 21 de ani, din municipiul Arad, ar fi inițiat și întreținut cultura de cannabis, în vederea consumului și comercializării.

Plantele și masa verde recoltată au fost ridicate și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Tinerii au fost conduși la audieri la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, ulterior fiind reținuți pentru 24 de ore,sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

La data de 29 septembrie a.c., cei doi au fost prezentați magistraților Tribunalului Arad, pe numele acestora fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor Orașului Ineu.

Biroul de presă al IPJ Arad

[ACTUALIZARE]

Cei doi tineri sunt din comuna Zărand – unde a fost găsită și plantația, ca urmare a unui „pont dat de concurență” poliției. Grădina în care erau cultivate cele 35 de plante, aproape „coapte”, a fost călcată de polițiști cu „mascații” noaptea, iar casa a fost… devastată ca urmare a percheziției (din câte cunoaștem, una fără mandat de la judecător).

 

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news