vineri, decembrie 9, 2022

Este ziua de naștere a Danei DODEAN – iar arădeanca sărbătorește prin EVOLUȚII BUNE cu echipa de club în Europa

 

Formaţia franceză Metz TT, cu arădeanca Daniela Dodean și cu Adina Diaconu în lot, a învins  pe teren propriu gruparea austriacă Linz AG Froschberg, scor 3-2, meci contând pentru turul sferturilor de finală ale Champions League la tenis de masă. Cele două românce au adus câte un punct pentru formaţia din Hexagon. Ambele au învins-o pe Stina Kallberg: Dodean cu 3-2 la seturi (-9, 5, 6, -11, 5), iar Diaconu cu 3-0 (6, 6, 3), chiar în meciul al cincilea. Manşa retur este programată în Austria, pe 16 februarie. Acest suces a venit ca un frumos cadou pentru sportiva arădeancă Dana DoDean își sărbătorește azi ziua de naștere, ea este sportiva anului 2019 în Arad, precum și cetațean de onoare.

Deținătoarea trofeului, echipa poloneză Siarka Tarnobrzeg, unde evoluează Eliza Samara, a câștigat în Cehia, 3-2 cu Stavoimpex Hodonin. Victoria este cu atât mai importantă cu cât de la poloneze au lipsit Samara și asiatica Li Qian, cu probleme medicale. O a patra româncă implicată în sfeturile din Champions League este Szocs Bernadette, cu TTC Berlin Eastside, o altă fostă campioană europeană. Formația germană a învins în Spania, 3-0, pe UCAM Cartagena şi este ca şi calificată în semifinale.

Până la returul sferturilor din Liga Campioanelor, Szocs, Samara, Dodean şi Diaconu se pregătesc de turneul preolimpic de la sfârşitul acestei luni, programat în perioada 22-26 ianuarie (Gondomar, Portugalia). Româncele vizează calificarea la Jocurile Olimpice din acest an, numărându-se printre favorite.

Ultimele Știri

Related news