miercuri, februarie 1, 2023

Geanina PISTRU și Bogdan BOCA au avut câte o „revelație”: PLIMBĂRI cu căruța prin centru și LIBERTATE în curtea școlii

 

[COMUNICATE DE PRESĂ]

Consilierul local PNL, Geanina Pistru a inițiat un proiect prin care arădenii vor beneficia de transportul de agrement cu trăsuri în municipiul Arad:

Am gândit acest proiect pentru arădeni, dar și pentru cei care vizitează orașul nostru. Consider că Aradul este un oraș frumos, cu  o arhitectură impresionantă care va putea fi admirată în timpul unei plimbări cu trăsura pe un traseu bine definit.

Circulația trăsurilor se va face exclusiv pe traseul: Piața George Enescu-Bd General Dragalina-str. I.C. Brătianu-Bd. Revoluției-Piața Drapelului-Bd. Revoluției-Piața Avram Iancu-Nicolae Bălcescu-Bd. General Dragalina-Piața George Enescu.

Se va stabili o stație de îmbarcare-debarcare a călătorilor pentru transportul cu trăsurile în amplasamentul din Piața George Enescu. Stația va fi marcată corespunzător cu un indicator de tip rutier.

Ne dorim ca de această facilitate, pe care o au și marile orașe europene, să beneficieze arădenii pe perioada verii. Este un proiect pilot, care dacă se va bucura de succes în rândul oamenilor, îl vom implementa pe mai departe a declarat prim-vicepreședintele organizației municipale a PNL Arad, Geanina Pistru.

16.05.2017 , Departamentul de Comunicare al PNL Arad

………………………………………………………………

Bogdan Boca (PNL): „Spații de joacă și activități sportive în aer liber pentru elevi și tineri. Acces liber în curțile școlilor din Arad!”

Președintele organizației de tineret a PNL Arad, consilierul Bogdan Boca este de părere că elevii arădeni au nevoie de spații adecvate pentru activități sportive în aer liber, de aceea a inițiat un proiect prin care vor fi deschise curțile școlilor în afara orelor de curs:

„La fel ca în toate orașele din România și în Arad există o deficiență în ceea ce privește spațiul destinat practicării sportului de masă și a locurilor de joacă pentru tineri.  Așadar, prin acest proiect dorim să facilităm accesul elevilor și a tinerilor la o infrastructură sportivă existentă care necesită costuri minime pentru a putea deveni funcțională, promovând astfel idealul ”Minte sănătoasă în corp sănătos”.

Astfel în anumite unități de învățământ din cartierele Aurel Vlaicu, Gai, Bujac, Grădiște, Micălaca, Centru și Aradul Nou, după orele de curs, sâmbăta și duminica, precum și în vacanțele școlare în intervalul orar 12:00-20:00, accesul elevilor pe terenul de sport va fi liber.

Totodată proiectul prevede ca municipalitatea să asigure prin alocarea de fonduri către unitățile de învățământ, paza în perioada în care accesul este liber pe terenuri, precum și fonduri pentru amenajarea terenurilor de sport din curți (în mare parte terenuri de fotbal, baschet, handbal, volei).

Accesul elevilor și al tinerilor se va face pe baza unui Regulament de funcționare care va fi Anexă la hotărâre. Cel mai probabil elevii vor putea beneficia de intrare gratuită în curțile unităților de învățământ, în afara orelor de studiu, din cartierele menționate mai sus, începând cu luna iulie 2017” a precizat președintele TNL Arad, Bogdan Boca.

16.05.2017, Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news