miercuri, februarie 1, 2023

Glad Varga: „Senatorii au aprobat tacit acordarea de noi atribuţii, în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, pentru poliţiştii locali” …

 

… urmează dezbaterea în Camera Deputaţilor, care este for decizional.

[COMUNICAT DE PRESĂ – PNL Arad]

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, având ca obiect atribuţiile poliţiei locale în acest domeniu, a fost adoptată tacit de către Senat.

Poliţiştilor locali li se recunosc astfel drepturile şi atribuţiile prevăzute în statutul lor conform legii, prin aceste modificări urmărindu-se corelarea prevederilor OUG 195/2002 cu cele ale Legii nr.155/2010 a Poliţiei Locale.

Poliţiştii locali vor putea să îndrume, supravegheze şi controleze respectarea normelor de circulaţie pe drumurile publice şi să ia măsuri, dacă se constată încălcări ale legii. Dirijarea traficului, legitimarea şi, dacă e cazul, amendarea şoferilor şi aplicarea contravenţiilor se numără printre noile atribuţii ale poliţiei locale.

Practic, aceste modificări şi completări vin să clarifice reglementările existente, care generau aplicări interpretabile ale legii, cu decizii anulate ulterior în instanţă.

Proiectul de lege va intra acum pentru dezbatere la Camera Deputaţilor, care este for decizional şi, în calitate de iniţiator, voi susţine aprobarea sa pe parcursul procedurii parlamentare.

Critic Arad
Critic Aradhttps://criticarad.ro/
Cotidian din Arad cu prima aparitie in 8 aprilie, 2016, cuprinzând știri, reportaje, investigații de presa, opinii, pamflete, sport si publicitate

Ultimele Știri

Related news

1 COMENTARIU

  1. Cei de la politia locala sunt , cel putin in Arad .zmeii Zmeilor…abuzeaza..sanctioneaza si nu aplica legea corect ! Nu mi se pare just un asemenea proiect de lege ! DL Glad s-a trezit si el sa anunte un vot tacit ! Se plimba el prin Arad sa vada ce fac cei din politia locala ??? Au pus stapinire si pe strand …stau la pinda zi de zi in Piata Mihai Viteazul sa vaneze pe cei ce se chinuie sa parcheze ! Nu i-am vazut dirijind circulatia .patrulind noaptea !! Ca si stimabilul domn Glad ..dorm pe bani nostrii !!!!!!

Comentariile sunt închise.